Ekologická katastrofa v Maďarsku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Ekologická katastrofa v Maďarsku

Príspevok od používateľa ithory »

Toxický kal odstaví prírodu na desiatky rokov
Červené rádioaktívne bahno je leptavé a vyvoláva rakovinu. Zamorená oblasť bude obývateľná až po dlhom čase.

BRATISLAVA. Je ľahko rádioaktívna a podľa maďarských úradov pri jej vdýchnutí hrozí rakovina pľúc. Má veľmi vysokú zásaditosť, na pokožke spôsobuje popáleniny, môže poškodiť oči aj dýchacie cesty.

Toxická látka, ktorá sa v pondelok večer vyliala v Maďarsku, škodí ľuďom aj prírode. Ako hovorí Kateřina Věntusová, koordinátorka kampane proti toxickému znečisteniu organizácie Greenpeace, táto látka vzniká ako vedľajší produkt pri prvotnom kroku výroby hliníka.

- Reportáž z mestečka Devecser nájdete
http://www.sme.sk/c/5580450/toxicky-kal ... rokov.html
KoCi
Darca
Darca

Re: Len tak dalej..

Príspevok od používateľa KoCi »

A?
Chce to byt diskusia na temu s nepodarenym nazvom, alebo len booknutie clanku zo sme.sk?
Nieco mi tam chyba k tomu, aby sa tomu dalo hovorit ako o prispevku do diskusneho fora. To nieco je - zmysluplny nazov temy, zapocatie diskusie nejakym VLASTNYM nazorom, postojom, postrehom alebo cimsi.

To ked teraz zacneme vsetci zakladat temy z dennikov ktore citame, tak s panom bohom. (btw sme.sk si vie otvorit kazdy z nas)

Navyse je to jedna z tem, na ktoru sa ani neda vyjadrit inak ako "to je strasne, je mi ich luto" a pod. Maximalne, ze sa tu najde strasny protimadar, ktoreho nazor aj tak bude musiet byt z moralno-etickych dovodov zmazany.

A teda pocitam, dokedy to tu bude odomknute :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no a?...je mi to jedno, takéto veci riešia len ľudia, čo majú strašne bezstarostný život...na svete sa denne stáva milión väčších katastrof o ktorých ani nevieme a len preto, že o tejto vieme nebudem tvrdiť "to je strašné, je mi ich ľúto"...je mi to jedno a takéto somariny neriešim...autor nevyjadril svoj názor, napriek tomu očakáva názor od nás...kde si nechala zásadu reciprocity?...

//...myslím, že by sa to malo zamknúť a hodiť do koša...táto téma nemá výpovednú hodnotu...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

napriek tomu očakáva názor od nás
..tak od teba zrovna nie winkkk
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no daj, co si o tom ty myslis
nech vieme, od coho sa mame odrazit
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

No ze je nieco zhnite v state danskom ..ono vsetky tieto mensie ci vecsie "eko katastrofy maju vzdy jedno spolocne a to jest,vzdy je vlada,niekedy aj par rokov upozornovana na mozne konsekvencie resp aby pani podnikatelia prihliadali aj na bezpecnost nie len na svoj profit..ale vsak peniaze ..a obsere si to zase len obycajny" clovek..

a toto je uplny gol
Hlinikáreň vinu necíti
Maďarská spoločnosť na výrobu hliníka Magyar Alumínium Termelö és Kereskedelmi (MAL) Zrt. necíti vinu za ekologickú katastrofu, ku ktorej došlo v pondelok po pretrhnutí hrádze skládky červeného kalu, vyplýva to z dnešného vyjadrenia vedenia podniku.

Červený kal podľa MAL neohrozuje zdravie
, nespôsobuje trvalé následky a odhadovanú materiálnu škodu považuje vedenie za prehnanú.

Riaditeľ MAL Zoltán Bakonyi a predseda predstavenstva Lajos Tolnay v obci Kolontár podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI po zasadnutí rady obrany novinárom uviedli, že podnik dodržiava všetky predpisy a nechápu, prečo bola pozastavená činnosť spoločnosti.
Cely clanok

http://www.cas.sk/clanok/181836/eko-kat ... ovaci.html

a etc.. som myslela ze si usudok spravi kazdy sam
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kazdy si aj spravil
"to je strasne, je mi ich luto"
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Ja som rád že ich zalialo... a ako písal koCi svoj názor nemôžem napísať, pretože mi ho zmažu....

A dosť ma to rozosmialo pretože nám všetko zakazujú a im sa toto stane :D

:minus: Asi som urazil nejakého maďara :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Toto nie je diskusia, dala si nejaký útržok článku a nedáš vlastný názor. Keď ťa ľudia vyzvú aby si napísala vlastný názor, zase len zkopíruješ časti z iných článkov. A toto nie je prvá taká tvoja téma, už si ich založila plno kde si iba postla nejaký článok a čakáš na diskusiu.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

No ze je nieco zhnite v state danskom ..ono vsetky tieto mensie ci vecsie "eko katastrofy maju vzdy jedno spolocne a to jest,vzdy je vlada,niekedy aj par rokov upozornovana na mozne konsekvencie resp aby pani podnikatelia prihliadali aj na bezpecnost nie len na svoj profit..ale vsak peniaze ..a obsere si to zase len obycajny" clovek
KoCi
Darca
Darca

.. zaciatok pre diskusiu by si akotak mala, este to dokonci. Nepisane pravidla v diskusii su asi take, ze je citatelovi jasne z precitania prispevku, k comu sa ma vyjadrit. Spomenies v skratke problem (pri predpoklade, ze ludia o tomto probleme velmi nemaju ako vediet, uvedies aj zdroj kde sa o tom v pripade zaujmu docitaju), hned to okomentujes svojim nazorom, pripadne co by bolo keby (polemika), a potom uz diskutujuci uz len doplnaju, oponuju, ci suhlasia, alebo napisu svoj iny pohlad na vec.

Ale hlavne - nepomenujes temu "Len tak dalej" - k tomuto ma toto forum dokonca aj pisane pravidlo.
K takemu nazvu ma napada len hlaska z CS: "Go go go!"
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Ta ja som myslela ze tu chodia dost inteligentni ludia,ktori si spravia nazor /na clanok/aj sami..
inak by bodli konstruktivne prispevky k clanku..furt musite nieco riesit jak deti v skolke :smt081
KoCi
Darca
Darca

Tu sa diskutuje, neodkladaju sa odkazy na clanky, pre pripad neskorsieho pouzitia, na to sluzia ine servery, pripadne zalozka "oblubene" v tvojom internetovom prehliadaci. Myslel som, ze si natolko inteligentna, aby si dobre mienenu radu pochopila na prvy krat a zariadila sa podla toho, no stale nieco riesis ako male dieta v skolke. Ano sme mimo temy, ale ked ti to niekto niekde nepovie, tak takychto "odkazov na clanok" zalozis coskoro dalsich 50. Mas chut sa k niecomu vyjadrit, prejavit svoj nazor? Urob to hned v prvom prispevku. Na citaciu zo sme.sk/cas.sk a pod. tu nikto nie je zvedavy, ked sa jedna o znamy problem.
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

bože ithory , omg na svete sa tolko zlého deje a keby každý sem mal dať odkaz na nejakú stránku kde je info tak je tu bordel , to vážne nemáte nič iné na starosti ?? ithory- ide ti aby si mala čo najviac príspevkov a dobrej karmy ?? úPLNE Vždy a na VšETKO REAGUJEš .... inak vieš otom že Europe hrozia teroristické útoky ?? tak šup šup pohladaj a hod to sem :))))))))))))
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Omg ale toto sa dotýka nášho územia ,keď sa im nepodarí zneutralizovať tu chemikáliu v ich tokoch tak to máme v Dunaji :!:
Toto sem práve patrí lebo sa to týka aj SK to neni nejaký alah v iraku alebo nejaké tornádo v USA.

A k téme myslím ,že za to môže hliníkáreň vraj tam toho skladovali viac ako je normálne. :sneaky:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

martinsos napísal:Omg ale toto sa dotýka nášho územia ,keď sa im nepodarí zneutralizovať tu chemikáliu v ich tokoch tak to máme v Dunaji :!:
Toto sem práve patrí lebo sa to týka aj SK to neni nejaký alah v iraku alebo nejaké tornádo v USA.
ja som bol doteraz v tom, že dunaj tečie zo severu na juh, ale podľa tohto čo píšeš, to neplatí alebo je len ten kal taký špeciálny že vie tiecť proti prúdu?
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To máš pravdu ,že zo severa na juh ale kontaminovaný je/bude podla info mošonský dunaj ,ktorý pokiaľ dobre viem sa vlieva do Dunaja na Slovenskej hranici (presne pri Číčove)
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Martins,Pekna toxicka skladka,vedeli dobre co sa lahko moze prihodit,ved vlada bola urgovana uz od 2003,ale ako som napisala peniaze vladnu svetu,aj politikom:)

inak vieš otom že Europe hrozia teroristické útoky ?? tak šup šup pohladaj a hod to sem )))))))))))

..mars utoci :lol:
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Čo toto??? http://www.webnoviny.sk/svet/v-europe-s ... lanok.html

Zas záhadné echo od amíkov :smt098
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

ithory napísal:
..mars utoci :lol:
Na to stačí len vypiecť muziku :lol: . Včera som trošku čekoval net ohľadom tejto havárie, nezávidím tým obyvateľom, je to svinstvo. Neviete niekto ako je to s toxicitou? Niekde som čítal, že je to oukej, inde že je to nebezpečné a nedá sa tam žiť, tak neviem. Možno tam vznikne "červený černobyľ"... :?
Napísať odpoveď