Elektrina
-
hornblower
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Elektrina
Zdravim Vas ludia mam jeden vazny problem s ktorym si neviem dat rady kedze elekrina ako taka nie je moja parketa preto sa na vas obraciam.
Je to trosku zlozite tak sa to pokusim vysvetlit.
Opis zapojenia:
Mam televizor klasicka vakuova obrazovka ten je zapojeny do predlzovacky s prepatovou ochranou jednak pre samotny televizor /resp. ine spotrebice/ ako aj na koaxialny kabel. Predlzovacka je zapojena do zasuvky priblizne 2-3m dlhy kabel.
Zapojenie koaxialneho kabla pre signal do predlzovacky /kabel natiahnuty providerom tv /, potom z predlzovacky je natiahnuty 2. koaxial /moj vlastny/ do tv. Predlzovacka je zapnuta v zasuvke c. 1. Stolna lampa je v zasuvke c. 2.
Opis problemu:
ak tuknem/pootocim jednym z koaxialov vypadne prud v danej izbe na vsetkych zasuvkach /t.j. vypne sa telka-zasuvka c1 vypne sa stolna lampa- zasuvka c.2 ---- jedna faza, luster svieti= ina faza/, ak do neho zase tuknem naskoci to pripadne zapne a vypne.
Ak vytiahnem koaxialy a napojim ich priamo na tv prud sa neobnovi. Obnovi sa jedine v dvoch pripadoch :
1./ ak vytiahnem z predlzovacky tv resp. celu predlzovacku alebo 2./ ak je v predlzovacke zapojene naraz aj tv aj koaxialy - vtedy je to ale citlive na pootocenie.
!chyba v predlzovackach nie je na inej zasuvke vsetko bezi ako ma
niekedy sa stane ze na obrazovke zacne skakat obraz akoby bol spatny signal a po chvili sa vsetko vypne samo od seba
Ludia otazka na Vas kde je problem ? Vypadky nevyhadzuju ani centralne poistky ani poistky na predlzovacke /prepatova ochrana/ . Dokonca som zasuvky rozobral ci to tam neskratuje, ani to, vseko je pevne srubky dotiahnute kable ako nove nenahlodane neobhorene nezhrdzavene/. To je maximum mojich vedomosti o elektrike preto neviem co mam dalej robit. Za kazdy nazor radu dakujem.
Je to trosku zlozite tak sa to pokusim vysvetlit.
Opis zapojenia:
Mam televizor klasicka vakuova obrazovka ten je zapojeny do predlzovacky s prepatovou ochranou jednak pre samotny televizor /resp. ine spotrebice/ ako aj na koaxialny kabel. Predlzovacka je zapojena do zasuvky priblizne 2-3m dlhy kabel.
Zapojenie koaxialneho kabla pre signal do predlzovacky /kabel natiahnuty providerom tv /, potom z predlzovacky je natiahnuty 2. koaxial /moj vlastny/ do tv. Predlzovacka je zapnuta v zasuvke c. 1. Stolna lampa je v zasuvke c. 2.
Opis problemu:
ak tuknem/pootocim jednym z koaxialov vypadne prud v danej izbe na vsetkych zasuvkach /t.j. vypne sa telka-zasuvka c1 vypne sa stolna lampa- zasuvka c.2 ---- jedna faza, luster svieti= ina faza/, ak do neho zase tuknem naskoci to pripadne zapne a vypne.
Ak vytiahnem koaxialy a napojim ich priamo na tv prud sa neobnovi. Obnovi sa jedine v dvoch pripadoch :
1./ ak vytiahnem z predlzovacky tv resp. celu predlzovacku alebo 2./ ak je v predlzovacke zapojene naraz aj tv aj koaxialy - vtedy je to ale citlive na pootocenie.
!chyba v predlzovackach nie je na inej zasuvke vsetko bezi ako ma
niekedy sa stane ze na obrazovke zacne skakat obraz akoby bol spatny signal a po chvili sa vsetko vypne samo od seba
Ludia otazka na Vas kde je problem ? Vypadky nevyhadzuju ani centralne poistky ani poistky na predlzovacke /prepatova ochrana/ . Dokonca som zasuvky rozobral ci to tam neskratuje, ani to, vseko je pevne srubky dotiahnute kable ako nove nenahlodane neobhorene nezhrdzavene/. To je maximum mojich vedomosti o elektrike preto neviem co mam dalej robit. Za kazdy nazor radu dakujem.
-
hrban
Addict
Re: Elektrina
nakresli obrázok a povedz mi ako myslíš toto:
aby bolo jasné predĺžovačka je kábel na 230V a koaxiál je kábel ktorý sa používa na prenos signálu taký ako je v prílohe tak nechápem ako zapájaš koaxiál do predĺžovačkyhornblower napísal: Zapojenie koaxialneho kabla pre signal do predlzovacky /kabel natiahnuty providerom tv /, potom z predlzovacky je natiahnuty 2. koaxial /moj vlastny/ do tv.
hrban: existuju prepatovky ktore v sebe maju konektory na Koaxial
http://www.alza.sk/apc-surgearrest-p5bv-fr-d61624.htm
-
hrban
Addict
takže takto mám pár otázok 1.)ak tam tie koaxiály nezapojíš ide to normálne?
2.) keď si to skúšal v inej zástrčke tak si tam skúšal aj s tými koaxiálmi?
3.)čo je to za signál resp o akého providera TV sa jedná
2.) keď si to skúšal v inej zástrčke tak si tam skúšal aj s tými koaxiálmi?
3.)čo je to za signál resp o akého providera TV sa jedná
-
hornblower
Light Professional
1/ ak nezapojim koaxialy je to mrtve bez elektriny
2/ v inej zastrcke som koaxily neskusal lebo tam nedosiahnu / inou zastrckou myslim inu izbu inu fazu/
3/ provider je digi slovakia v bloku /nie cez satelit/
este jedna eventualita : ak pouzijem obycajnu predlzovacku /bez prepatovky/ tiez to nejde
2/ v inej zastrcke som koaxily neskusal lebo tam nedosiahnu / inou zastrckou myslim inu izbu inu fazu/
3/ provider je digi slovakia v bloku /nie cez satelit/
este jedna eventualita : ak pouzijem obycajnu predlzovacku /bez prepatovky/ tiez to nejde
No je to dost zvlastne...to skakanie obrazu a citlivost na otocenie moze ukazovat na to, ze mas nekvalitne spojenie, kde sa signal odraza (zmena impedancie) a vyvolava napatove spicky, pripadne oneskorenie obrazu, ale zas nechapem ako je mozne ze nejde elektrina ked ti nevyhodi istic a je tam zapojena iba predlzovacka.
A ak to dobre chapem - ked vsetko funguje a pripojis predlzovacku iba so zapojenymi elektrickymi spotrebicmi (a bez TV) a bez koaxu, tak ti tiez vypadne elektrina?
Ake konektory mas na koaxe, ten svoj predlzovaci kabel si si robil ty?
A ak to dobre chapem - ked vsetko funguje a pripojis predlzovacku iba so zapojenymi elektrickymi spotrebicmi (a bez TV) a bez koaxu, tak ti tiez vypadne elektrina?
Vymeň zásuvku to vnútro,za takú čo je v pohode.Nemusí ti hneď vyhadzovať istič,prepaťovky sú dosť citlivé na kolísanie (však na to sú). 
No su citlive, ale zeby mala ta prepatovka taku ochranu, ze vypne vsetky zasuvky s ktorymi je prepojena (aj cez rozvody v stene)?
-
hornblower
Light Professional
ked nie je zapojena telka a koaxialy, elektrina "ide" akonahle zapojim tv vypadne /bez vyhodenia isticov bez odpalenia poistky v predlzovacke/GothaR napísal: A ak to dobre chapem - ked vsetko funguje a pripojis predlzovacku iba so zapojenymi elektrickymi spotrebicmi (a bez TV) a bez koaxu, tak ti tiez vypadne elektrina?
koaxialne kable : 1 klasicky kupeny a druhy od firmy ma L koncovku
predlzovacky su kupene nic som s nimi nerobil
-
hrban
Addict
a dialo sa to vždy alebo odkedy si kúpil prepäťovku alebo si doma nemenil elektrickú sieť/nejaké úpravy
-
hornblower
Light Professional
prvykrat sa to objavilo pred 3 tyzdnami otvoril som zasuvku v stene prekontroloval zavrel a vsetko islo v poho s tym ze som sa koaxialov nedotykal a vcera sa naraz "rozsypal obraz" + vypadok
dnes som opat vsetko spojil a ide
moze byt problem v zasuvke aby sa vypynala bez vyhodenia isticov ? Predlzovackou to nebude lebo rovnako vypina aj na obycajnej bez ochrany.
jo a k otazke menenia: absolutne nic sa nemenilo rozvody su povodne
dnes som opat vsetko spojil a ide
moze byt problem v zasuvke aby sa vypynala bez vyhodenia isticov ? Predlzovackou to nebude lebo rovnako vypina aj na obycajnej bez ochrany.
jo a k otazke menenia: absolutne nic sa nemenilo rozvody su povodne
Tak teraz uz vobec nechapem
Ked zapojis TV priamo tej jednej zasuvky, tak ti tiez vypne vsetky zasuvky v miestnosti? Spravi to aj ked tam zapojis napriklad vysavac (velky prud)?
O akej zasuvke je rec?Tu co mas v byte na stene?Alebo o tej co je namontovana na predlzovacke?hornblower napísal:moze byt problem v zasuvke aby sa vypynala bez vyhodenia isticov ? Predlzovackou to nebude lebo rovnako vypina aj na obycajnej bez ochrany.
Tu nas stene je mozne vypnut len isticom.Pokial tam vypadava prud,tak je problem v zasuvke,istici,alebo vedeni.
-
Andi_Cibula
Addict
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... ic&t=33432
Nemá to súvis s niečím takýmto ?
Ide o to, že zemniace potenciály sú možno rozdielne, napr. v dôsledku, že niekto pokazil niečo na rozvodoch, potom sa to prejavilo u teba.
Nemá to súvis s niečím takýmto ?
Ide o to, že zemniace potenciály sú možno rozdielne, napr. v dôsledku, že niekto pokazil niečo na rozvodoch, potom sa to prejavilo u teba.
Tak na Slovensku máme celkovo najnižšie mzdy v EÚ v pomere ku kúpnej sile. Aj Rumuni či Bulhari sú na tom lepšie. Čiže netreba sa diviť.
Paradoxné je, že Slovensko má relatívne zelenú energiu (vysoký podiel jadra a vodných elektrární) a túto dokonca aj vyvážame. Čiže máme nižšie náklady na výrobu elektriny ale aj tak platíme viac. Zbytočné sa rozčulovať. To je dôsledok toho, čo nám tu vládne.
-
hojko
Site Admin
Peter00: Mal by si dat dole klapy z oci a nehadzat vsetko na tuto vladu. Ale pozriet sa aj do minulosti. A pozriet sa aj na trh, ako funguje cena elektriny.
Ale Ficova mafia zazmluvnila vyrobcov zelenej ele. na nezmyselnych x desiatok rokov na extremne vykupne ceny.
Sam chodim pracovne k jednemu dodavatelovy ele. tak mam predstavu.
Sam chodim pracovne k jednemu dodavatelovy ele. tak mam predstavu.
Toto by si mal Peter00 precitat skor ako napise ten vyplakavajuce prispevky - https://www.webnoviny.sk/venergetike/ce ... a-166-eur/
heker - ale to to snad uz kazdy pricetny vie. Ale vena na trhoch nestupala len u nas ale v celej EU. A tabulka od takiho hovori jasne.