potrebujem od Vás radu. Riešim dosť vážny problém a potrebujem druhej strane dokázať, že mail, ktorý mi bol odoslaný skončil v spame (Gmail). Avšak o týždeň neskôr som si ho všimol a prehodil do prijatej pošty (áno viem, treba pozerať aj spam častejšie, už som na to prišiel sám). Otázka znie teda takto: Viem nejaký spôsobom dokázať, že mail, ktorý mi prišiel skončil v SPAMe? Nejaký log od Googlu alebo čokoľvek. Hľadal som po nete niečo ale na nič som nenarazil (alebo len zle hľadám). Prípadne aspoň nejaký log o pohyboch na maily, kde by bolo jasne zobrazené, že daný mail padol do SPAMu a až neskôr manuálne presunutý do doporučenej pošty.
Asi nie. Jedine skusit analyzu hlavicky a tam by mohlo byt vidiet, ze tam spam filter pridal nieco do hlavicky. Otvor si stranku https://toolbox.googleapps.com/apps/messageheader/ a tam vloz hlavicku mailu, pripadne cely obsah. Tu mas navod ako si pozries hlavicku: https://support.google.com/mail/answer/ ... y=%2Cgmail Teoreticky by to slo sfalsovat tak, ze si pozries hlavicku mailu v spame a tu potom podla toho upravis a vlozis do analyzeru. Alebo si das exportovat mail do .elm formatu a nasledne importujes do spam zlozky.
Prípadne (s)proste presunúť do spamu, spraviť printscreen že tam je a nejakým Attribute Changer-om (FFFileTime.v1.1 ide aj pod Win10) zmeniť dátum-čas tej snímky...
Sorry za OT, ale celkom by ma zaujímalo, že načo alebo komu to potrebuješ dokázať (ak to teda môžeš napísať verejne).
Inak ak používas webovú verziu Gmailu, odporúčam nastaviť si, aby sa priečinok Spam vždy zobrazoval v ľavom menu (Nastavenia -> Štítky), takže by si si mal hneď všimnúť, že v spame je nejaká nová/neprečitaná správa.
Diky moc, skúsim to s tou hlavičkou, a ku tomu že načo mi to je. Potrebujem skrátka danej osobe (napr. zákazníkovi) dokázať, že som sa nezatajoval, prípadne neignoroval mail schválne. Hovory som už riešil cez výpis od operátora, no maily niečo také zjavne nemajú. A tak je to stále tvrdenie proti tvrdeniu. (nechcem to ďalej alebo konkrétnejšie rozoberať )