Email v pofidernej databáze
Email v pofidernej databáze
V poslednom čase mi chodia rôzne pofiderné maily (viď príloha), ktoré zrejme zasiela bot a vo všetkých je aj nejaká príloha. Samozrejme, žiadnu som neotváral a maily mažem, ale frekvencia je dosť vysoká a stále prídu z inej adresy, takže blokovanie nepomáha. Predpokladám, že sa môj email dostal do nejakej databázy ktorú ktosi využíva na tieto veci.
Dá sa na nejako nastaviť gmail, aby som túto poštu nedostával?
Dá sa na nejako nastaviť gmail, aby som túto poštu nedostával?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Email v pofidernej databáze
jedine reportovat ako spam a cakat, kym sa to gmail nauci rozoznavat. inak hrat mrtvu rybu, nesnazit sa ani unsubscriptovat a po par rokoch sa z tych db budes postupne vytracat.
keby to bolo moc zle, tak by asi siel nastavit nejaky whitelist filter
keby to bolo moc zle, tak by asi siel nastavit nejaky whitelist filter
tiez mi to zacalo chodit, nahlasujem to ako spam
-
Daniel9911
Professional
včera som dostal tiež prvý takýto mail a automaticky som to hodil do spamu.
-
starysomar
Hardcore addict
Chodi ich zrazu hodne aj mne.
Oznacujem ako spam.
Oznacujem ako spam.
Aj mne, iba na gmail. Nahlasujem, je to trochu fail zo strany gmailu.
-
starysomar
Hardcore addict
Fail?
Ako to majú odfiltrovať, ak je text emailu zmeť písmen (nemá ako filter odchytiť konkrétne výrazy) a ak je odosielateľ zakaždým iný?
Poraď im - zarobíš
Ako to majú odfiltrovať, ak je text emailu zmeť písmen (nemá ako filter odchytiť konkrétne výrazy) a ak je odosielateľ zakaždým iný?
Poraď im - zarobíš
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tak isto tam mam za posledne 2 dni plno tychto blbosti, tiez nahlasujem, co pozeram ludi na soc. sietach ani z daleka niesme sami 
Vidím že to ľudia riešia aj na FB. Ale ja som napríklad nedostal žiadne takéto maily. Čo ma dosť udivuje.
dostal som jeden označil ako spam a ostatne sa outlook naucil automaticky hadzať do spamu, už ich tam je asi 10
starysomar: Spam filtre a rôzne firewally fungujú o dosť komplexnejšie, ako len tak, že je tam nejaký blacklist slov/adries. Veď ja keď nazrem do zoznamu mailov, ktoré blokol firewall na mojom hostingu (slovenská firma), tak niektoré tie maily sú pre človeka evidentne spam (aj keď, často ani pre človeka nie), ale technicky nevykazujú žiadne okaté podozrenie. Gmail má tie databázy, filtre a firewally určite na trošku inej úrovni - čiže áno, ak toto chodí toľkým ľuďom (len v tejto téme niekoľko), tak je to obrovský fail. Na druhej strane, ak to už fixli, tak je to prijateľné. 
Ja som si našiel dnes v noci jeden.
dnes mi to prvykrat hodil gmail priamo do spamu