emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa gogo956 »

rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

To je len jeden kúsok z toho, čo potvrdzuje, že nevedia vychádzať ani medzi sebou, nieto ešte s inou rasou.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

pred 89 taketo strety neboli nicim vynimocnym ani medzi azylantami z vychodnej europy.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

vivat socializmus,a podporovanie sociek a inej lenivej luzy na ukor pracujucich. :wink:
http://zurnal.pravda.sk/reportaz/clanok ... nechodili/
Kto chce sociálnu pomoc, musí vykázať všetko, čo má. Aj auto. Na živobytie dávajú asi 400 eur, rovnako tak na bývanie. Platia vykurovanie, životnú poistku a poistenie auta, dohromady vyše 800 eur mesačne, plus 190 eur na každé dieťa
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

M142 napísal:pred 89 taketo strety neboli nicim vynimocnym ani medzi azylantami z vychodnej europy.
Nepodložené a irelevantné.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

uz to ani nepodlozim, ja som sa o tuto temu zaujimal cca 8 rokov dozadu, teraz by som zdroj hladal uz len tazko, nehovoriac o tom, ze asi ani je je dovod, ak je to irelevantne. otazka je preco by to malo byt irelevantne? presne ako som spominal vyssie pri vytrznostiach v azylovych taboroch, taketo javy su tam bezne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, je to relevantné, lebo to poukazuje na to, že ide o sociálny jav a nie, ako implikujú aj tunajší neonacisti a konšpirátori, o "rasový" či "kultúrno-etnický" problém.
rebuss
Star
Star

Nepopierateľné je, ale, že multikulturálni slniečkari zľahčujú takéto situácie obohratými pesničkami, ktoré sú úplne zcestné.

A o rasový, a nieto ešte "kultorno-etnický", problém ide, pretože títo ľudia (zväčša muži) nie sú a ani nikdy nebudú schopný integrácie/akceptácie spôsobu života, ktorý my berieme ako bežnú realitu, ako jednotný celok. (Tým poukazujem na to, že nejaké malé percento, samozrejme, stále je.)

Čo sú oni ochotní obetovať a zriecť sa prahnúc po lepšom živote.. podotýkam v lepšej/inej spoločnosti.

http://www.nazorobcana.sk/novinka-sprav ... komunitach
hughito
Redeemer
Redeemer

Pomenovanie vecí pravým menom je "zľahčovanie situácie?" Čo by nebolo zľahčovanie? Demagógia a lži? Alebo ako si to predstavuješ?

Kód: Vybrať všetko

Mnohí ľudia si vytvorili predstavu o tom, že medzi utečencami sú v obrovskej väčšine mladí statní muži. Pýtali sa preto, kde nechali svoje ženy a deti. Obraz o tom, že do Európy prúdia iba mladí muži, ktorí sa vykašlali na svoje ženy a deti je však klamlivý. Minulý rok sme v tomto ohľade mohli naozaj badať istý nepomer. Údaje UNHCR odhadujú, že medzi prichádzajúcimi ľuďmi cez more bolo okolo 60-70% mužov oproti 30-40% žien a detí. Môže za to najmä fakt, že sami utečenci si uvedomovali extrémnu nebezpečnosť takejto cesty (len za posledné dva roky sa vo vodách Stredozemného mora utopilo 8500 ľudí na úteku). Plánom mnohých rodín tak bolo najskôr vyslať mužov, ktorí by následne vytvorili podmienky aj pre transfer ostatnej rodiny. Tento rok sa však aj kvôli neustále sa zhoršujúcej situácii v Sýrii začala táto krivka vyrovnávať. Podľa údajov UNHCR prišlo za tento rok do Európy po mori 344 603 ľudí na úteku. Z toho 55% mužov a 45% žien a detí.
rebuss
Star
Star

Pomenovanie vo svoj prospech tomu určite pomôže, správne. Kritický náhľad a racionálne uvažovanie s výhľadom do budúcnosti by tomu pomohli ešte viac.

Alebo tu teraz budeme akceptovať všetko čo nám predkladajú médiá a chcieť by liberalisti až do momentu keď sa obzrieme okolo seba a zbadáme nič iné než anarchiu? V ktorej, mimochodom, už budú zastúpené rady občanov všetkých skupín.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pomenovanie vo svoj prospech tomu určite pomôže, správne. Kritický náhľad a racionálne uvažovanie s výhľadom do budúcnosti by tomu pomohli ešte viac.
Len svojimi príspevkami ma o tom kritickom náhľade a racionálnom uvažovaní moc nepresviedčaš.

Médiá máš aj sociálne a tie predkladajú hocičo a kto sú to "liberalisti" netuším.

Chápem aj obavy ľudí čo sa tejto problematiky týka, ale šírenie poloprávd, lží a zavádzajúcich informácií nepomôže nikomu.

Ešte si napísal, že integrácie "nie sú schopní." Ak by to fakt tak bolo, tak v Európe už desiatky rokov funguje chaos, rabuje sa, vraždí sa a pod. Lebo tu reálmne jestvujú a existujú desiatky tisícov migrantov, ktorí prichádzali v rôznych fázach. A že sú s tým spojené aj problémy, tak to je prirodzené. Terajší stav tej reakcie vidím v tom, že celkovo nadišiel istý bod zlomu v percepcii celého systému a fungovania vecí a do toho sa len prilial oheň, čo podaktorí politici a záujmové skupiny zneužili vo svoj prospech.
rebuss
Star
Star

Samozrejme, že je tam strach z niečoho.. nového, do teraz nevídaného. (Hovorím všeobecne.) Takisto ako strach o našu kultúru, ktorá ako tak ešte žije v niektorých krásnych kútoch krajín, naše zvyky, a v prvom rade o bezpečnosť.

Ono ťažko človek uverí, alebo respektíve bude ochotný pozmeniť názor na vnímanie celkového toho problému globálne, ak napr., povedzme, má nejaké dobré skúsenosti, čo sa týka akceptácie a nažívania s obyvateľmi iných národov. (Napr. spolubývajúci je inej pleti alebo iného národa..)
A v takýchto prípadoch vzniká istý, ako to nazvať, blok alebo klam, že predsa nie sú takí zlí, ako nám to vykresľujú naokolo a tam to končí. V prípade, ak si vypočujú nejakú zlú správu, alebo lineárne zvýšenie kriminality s nárastom migrácie, tak akoby sa to netýkalo tohto problému, je to prirodzený jav a treba si len počkať, nehľadiac na to o akú skupinu ide atď.

Takéto úvahy potom majú značný vplyv na vývoj toho "miešania" - vytvárania no-go zón, gét.
hughito napísal:Ešte si napísal, že integrácie "nie sú schopní."
Je naivné si myslieť, a ja som to zdôraznil, že sa nebude vedieť prispôsobiť nejaké to percento ľudí. Predsa človek je adaptatívny a to zvlášť na prostredie, v ktorom je, ale vyžaduje si to istú vôľu (adaptovať sa, niečo obetovať, vytvárať hodnoty - ak teda chcem fungovať).
hughito napísal:Ak by to fakt tak bolo, tak v Európe už desiatky rokov funguje chaos, rabuje sa, vraždí sa a pod.
Ak si si nevšimol, práve toto je ten hlavný problém spájaný s touto problematikou. Možno nefunguje celoplošne (zatiaľ), ale je to len otázka času. Záleží to dosť aj na politikoch a zodpovedajúcich úradov či to budú azyly deliť striktne alebo zhrabnú keš, zatvoria oči, a nastavia líca - nie svoje ale občanov. Sú to nakoniec len obyčajní ľudia, ktorí budú doplácať na chyby "poverených".

Ty vidíš problém v tom, že politici situáciu zneužili, no ja zase v tom, že ju vytvorili.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito napísal: Chápem aj obavy ľudí čo sa tejto problematiky týka, ale šírenie poloprávd, lží a zavádzajúcich informácií nepomôže nikomu.
Presne tak, tie su vsade - ako aj zlava, tak aj zprava.

Co si ja myslim, skor nejde o obavu (zopar tych migrantov som stretol v NR na prechadzke po zobory, boli slusni, vedeli pozdravit), ale o hrozbu. Vo vacsej miere, keby aj by bola zabezpecena vacsinova tolerancia voci migrantom z nasej strany, ale nevies zarucit, ze tolerancia zo strany migrantov bude detto v buducnosti voci nam, aby to nedopadlo tak, ze "za dobrotu na zobrotu" a migranti budu este horsi ako nasi "nackovia".
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

M142 napísal:uz to ani nepodlozim, ja som sa o tuto temu zaujimal cca 8 rokov dozadu, teraz by som zdroj hladal uz len tazko, nehovoriac o tom, ze asi ani je je dovod, ak je to irelevantne. otazka je preco by to malo byt irelevantne? presne ako som spominal vyssie pri vytrznostiach v azylvych taboroch, taketo javy su tam bezne.
Irelevantné preto, že to neospravedlňuje pripustenie a akceptáciu takéhoto správania.

"Sociálny jav" je aj kriminalita, to neznamená že je v poriadku príjmať kriminálnikov.

Pritom ako vždy, hrá dôležitú úlohu (ne)pomer týchto minulých výtržnosti k dnešnej situácii, ktorý nie je z tvojho komentára jasný..
rebuss
Star
Star

http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/ber ... rte/14145/

Bude to už takto na dennom poriadku, lebo však ide o "prirodzený jav"? Len si kladiem otázku do akej miery je to obyvateľstvo danej krajiny schopné znášať doslova premenu svojho domova na niečo v čom zachvíľu nebudú mať miesto, a budú pomaly utláčaný. Či vôbec niečo ako občianske povstanie hrozí v dnešnej dobe, kde si vytvoriť mienku, že všetko je v pohode, nie je až taký problém.
Vidieť pred očami ako sa z pokojných štvrtí stáva ghetto a zóna kde človek radšej nejde, nenechal by som to chladným.

Myslím si, že je to len otázka času, kedy to bude ísť každému krkom.

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/mo ... och-281784
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je záležitosť grázlov, násilie voči ženám nie je nič, čo by bolo pre Európa neznámym pojmom, bez ohľadu na migrantov. Preto je to veľmi zavádzajúce takto interpretovať. Samozrejme, vidieť takéto niečo vyvolá u každého normálneho človeka znhusenie a tých zmrdov by bolo treba rozkopať ešte na mieste.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Presne tak. Taketo videa nevedu nikam, je to hlupe podnecovanie k nenavisti, presne mierene.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som konkrétne tento prípad priamo nezažil, ale kolegovia, čo zrovna robili, zažili týpka, ktorý vlastnej frajerke rozdrbal pivovú fľašu o hlavu. Na kolegov potom ešte vytiahol nôž. Samozrejme, bol dofetovaný. Frajerka si ho potom ešte zastávala, že to vlastne bolo kvôli nej, lebo ho provokovala. Takýchto prípadov sa len cez víkend stane x. Nevraviac o týraní žien ako takých. Čiže je len logické, že aj medzi istým percentom migrantov sa nájdu takíto zmrdi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a co hovoris na navrhovanu autocenzuru?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

co sledujem tak taketo agresivne spravanie voci zenam prakticky vzdy maju na svedomi ludia ktori su bud zavisli od alkoholu alebo inych drog. Bezni ludia vychovavani v ramci europskej kultury taketo spravanie povazuju za neakceptovatelne. Zatial co u skupin pochadzajucich z moslimskeho prostredia je nasilie voci zenam tolerovane a povazovane do urciteho stupna za "normalne".
Napísať odpoveď