emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

a preto je Vieden roky po sebe vyhlasena jej obyvatelmi za najlepsie miesto na zivot v celom svete :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Podľa tých, čo o tom rozhodujú určite, že sú multi-kulti raj pre migrantov.

Pôvodní obyvatelia majú iný názor - príliš veľa cudzincov, vysoká nezamestnanosť, nízke mzdy oproti ostatným krajom.
jackb
Redeemer
Redeemer

emigracia,imigracia

nuz, tazko predpokladat, ze mesto, ktore este pred storocim bolo hlavnym mestom pre ludi hovoriacich 14 jazykmi bude mat zastupenu len jedinu kulturu [emoji3]

preto by som sa pozrel na priezviska tych "povodnych" obyvatelov. aby to cistou nahodou nebolo tak ako v Bratislave, kde najvacsi Bratislavcania su druha - tretia generacia tych, ktorym sa dnes hovori "cpckari".
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

hughito napísal:Silne pochybujem, že ide o "všeobecnú realitu." Jednotlivé prípady sa určite stať mohli, a proti nim treba zakročiť.
Ako zakročiť? Povedať no no v tomto prípade nestačí, náboženstvo je silnejšie. Čiže ako to riešiť?
Cesar
Addict
Addict

V tom článku sa píše aj, že ani rodičia nechcú podať ruku učiteľkám, považujú ich za menejcenných, potom tak isto aj ich deti a potom škola by sa pokúsila toto videnie sveta zmeniť? Je to nemožné. Nedá sa to vyriešiť, dá sa tomu len predísť tak, že ich vôbec sem nepúšťať.

Akým právom by aj škola chcela zmeniť deti a rodičom by sa to aj tak nepáčilo, veď oni ich tak vychovali. Toto sa nedá vyriešiť.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:Ja som pisal o kvotach na pocty pracujucich? To si zbieral slamu zo vsetkych fickovych zatiev, aby si uplietol tohoto panaka?
Ako bežne, neviem celkom čo táraš, preto som na to reagoval otázkou, takže najviac tu pletieš ty..
jackb napísal:V krajinach Zalivu je pracovna sila tvorena z viac nez polovice cudzincami. Nevrieskala by ako zmyslov zbavena ak by sa takej situacii snazil USA nanutit prijat miliony dalsich cudzincov? Ci to je fasisticke dvojake meranie? Snehobieli nesmu mat ani jedneho cudzinca na uzemi, ale ked ich ini budu mat viac ako domacich, tak to asi bude fajn.
Tak znovu, vidíš problém v prijímaní utečencov štátom ako Saudská Arábia? Krajina, ktorá má okrem zdrojov a polohy aj príbuzné etnické a kultúrne zloženie ako veľká časť utečencov. Na rozdiel od USA alebo Európy.
jackb napísal:Ja to vidim tak, ze nackovia mna nutia popierat svojich predkov a hlasit sa ku niecomu co je cisto administrativna zalezitost.
Akých predkov? Hlás sa k čomu chceš.
Mirrorion napísal:a aj povieš za čo konkrétne bol Jones zabanovaný? nuž nebolo to žiadne upretie slobody prejavu, ako to prezentujú trápnučkí fašisti a pomýlení alternatívci. ten kretén totiž vyhlasoval, že žiadna streľba na škole v Sandy Hooks nebola a že pozostalí rodičia detí sú len herci najatí vládou, aby šírili gun-control propagandu. a na základe týchto jeho výgrckov jeho primitívni followeri začali prenasledovať niektorých pozostalých.
Idiotská zámienka na zmazanie všetkého obsahu a nie hlavný dôvod. Ban dostal takisto na Facebooku, Apple a Spotify. Jones niekedy zas vidí všade "nacistov" a "germánske kulty smrti".. Je to len jasný útok na slobody prejavu z pozícií praktických monopolov.
Cesar napísal:Keď už to bude všade tak, že bude 60% moslimov tak to už môžu celé zabaliť. Asi preto napísala knihu, že toto je odstrašujúci prípad, že toto je začiatok konca. Väčšina rozhoduje a keď to nastane tak sa budú musieť oni prispôsobiť novej väčšine.
Naivní liberálkovia alebo pomätení ľavičiari si myslia, že ne-európska väčšina k nám bude pristupovať rovnako ústupčivo a tolerantne ako sa to teraz vyžaduje od Európanov.
jackb
Redeemer
Redeemer

emigracia,imigracia

Takze si uzivas pachut vlastnej mediciny a to je super.
Saudi ma jedina zo Zalivu mensinu cudzokrajnych pracujucich. A skutocne, aj ten whabizmus tam je doma. To ale neplati o ostatnych krajinach Zalivu.
Ma Slovensko prijat utecencov z vychodu Ukrajiny, preto, lebo s nimi susedi a maju vzdialene podobne jazyk, kulturu a nabozenstva?

OK, ja sa hlasim. Len faskovia maju nutkanie kazdeho, kto sa narodil na Slovensku povazovat za Slovaka a nutit ho “bojovat za slovensku vec”
gogo956
Redeemer
Redeemer

Osobne nemam ziaden problem s prijimanim utecencov z Ukrajiny. Kulturne aj jazykovo sme si velmi podobni a dalsi silny dovod je svata povinnost pomahat kazdemu kto bol napadnuty agresivnym Ruskom. Treti dovod je prozaicky- su tam asi najkrajsie zeny na svete, takyto genofond stoji za to..
Cesar
Addict
Addict

Navoziť ženy z Ukrajiny, sestričky, učiteľky ... no proti takej masovej migrácii by námietky mal asi málokto. :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:Treti dovod je prozaicky- su tam asi najkrajsie zeny na svete, takyto genofond stoji za to..
Bol som nedávno na Ukrajine, môžem potvrdiť.

Tu politik z poľskej vládnej strany hovorí, že prijali vyše 2 miliónov utečencov z Ukrajiny.

Cesar
Addict
Addict

https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitge ... n-afghanen
https://www.bild.de/video/clip/koethen/ ... .bild.html

Dvaja Afgánci zaútočili v meste Köthen na 22 ročného Nemca, ktorý následne zomrel.
Jedného už mali vyhostiť, teraz ich zavreli.

AFD opäť mobilizuje demonštrantov teraz do mesta Köthen.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v CR je uz viac Ukrajincov ako Slovakov
gogo956
Redeemer
Redeemer

a je to obojstranne vyhodne. Ukrajinci tam chodia za pracou na ktoru nie je dost Cechov a Ukrajinci si zase zarobia a peniaze scasti poslu domov co posilnuje ich ekonomiku.

-AA-
ked som bol v Kyjeve tak som myslel ze sa uz nevratim domov take tam boli.. Na Majdane ich polovica bola na urovni minimalne priemernej modelky:) a to som na zaciatku v tomto smere nic extra neocakaval..
jackb
Redeemer
Redeemer

Je rovnako fajn aj to, ked Neeuropania neminaju v mieste zarobku, ale posielaju to do domovskych krajin?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackb

ak je to ich vlastny zarobok, tak je ich osobna vec ako tie peniaze minu a nemame moralne pravo ich v tomto posudzovat. Bez ohladu na to, ci je dotycny Ukrajinec,Srb ci Somalcan.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Masová vnútro-európska migrácia takisto nie je ideálna, je to tiež dôsledok konfliktov alebo ekonomických problémov. Je ale nekonečne krát menšia hrozba ako mimo-európska.

Na nízko úrovňovú kriminalitu tu už máme dosť "domácich" cigánov a drogových mafií z Balkánu.

//autoeditácia príspevku (09 Sep 2018, 19:39)
Ďalší volajúci (ktorému jackb automaticky neverí) v relácii "Informačná vojna 6.9.2018" o dôsledkoch "obohatenia" menších krajín ako Holandsko
jackb
Redeemer
Redeemer

samozrejme ze neverim, lebo mam znamych, ktori roky ziju v Holandsku a nikdy nemali ani naznak problemu v dosledku toho, ze v Amsterdame zije vyse stovky roznych narodnosti a etnik.
takze si potomok rakuskeho imigranta moze tychto zabavacov z gemerskych putik nechat. nikto, kto zil na Zapade viac nez rok im tie taraniny neveri.

nie tak davno skrecali cosi o imigracii fasisti na FB zupana Luntera. na to im odpovedal, dnes uz neaktivny, uzivatel tohto fora, s ktorym sme chodili na rovnaku strednu skolu: zije v Parizi a kratku dobu zil v Berline. a nebezpecnejsie sa citi doma, v BB, kde ho niekolkokrat bez dovodu napadli faskovia.

nizko urovnova?
66215 trestnych cinov na krajinu s 5,4M obyvatelov s minimom cudzich stanych prislusnikov je malo?

gogo, ok. mal som pocit, ze tu v minulosti bola ponosa na to, ze pristahovalci posielaju peniaze domov. ja ako zastanca kapitalizmu a prava na slobodne narabanie s majetkom problem tiez nevidim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hm, ponosa. Ono je to tak, ze samozrejme je lepsie ak svoj zarobok mina zamestnanec v krajine v ktorej zije pretoze tak sa vracaju peniaze do ekonomiky nazad a tym ju podporuje. Ale z hladiska ludskych prav si myslim ze svoj zarobok moze kazdy z nas minat ako chce, tj kludne aj posielat do zahranicia.
To je dalsi dovod preco je pristahovalectvo problematicke skoro po kazdej stranke.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

ono zit na zapade moze znamenat velmi rozne veci ... aj volici kotlebu ziju alebo zili na zapade, ale ked makas v sklade, zbieras jablka ci robis kamionistu tak pravdepodobne mas uplne iny kulturny zazitok ako ked si napr. na univerzite / robis intership
Napísať odpoveď