Nechapem co je toto za zmyslanie, takze ked v minulosti to bolo uplne na pi*u, teraz je dobre ze je to iba na pi*u? Preto tu nikto nic nechce menit a je uspokojeny z klamlivej predstavy ze nieco ovplivnujeme, figu ovplivnujeme, vsetko je dopredu dane a zas sa na tom nahrabe len 1% co vydrbe s ludmi.seth82 napísal:V konečnom dôsledku je to v porovnaní s inými režimami stokrát lepšie...Výrok od Che je teda alibisticko-populistickým žvástom, ktorý neponúka žiadne riešenia...
Ernesto "Che" Guevara a iné kontroverzné osobnosti
Re: Ernesto "Che" Guevara - názory
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nechce sa mi v takúto hodinu niečo vysvetľovať, skús si prečítať ešte raz celú diskusiu, lebo takto to nemá zmysel.
Ja som tomu dobre pochopil, no vela krat som tu uz pisal, ja povazujem dnesnu dobu zlu preto, aku pretvarku so sebou nesie, chapes ludia za stredoveku vedeli ze su len otroci svojich feudalnych panov a postupne sa to dopracovalo az k francudzskej revolucii, lenze dneska pomaly kazdy nehne prstom, je znechuteny celkovym fungovanim a povazuje tuto dobu dobru len preto, lebo v minulosti to bolo horsie, proste to je hlupost a nie argument.
-
seth82
Darca
Re: Ernesto "Che" Guevara a iné kontroverzné osobnosti
To, že ty dobu považuješ za zlú, to je tvoja vec. Ja ju považujem za relatívne dobrú. Preto nechápem, o čom bola tá tvoja prvá reakcia, v ktorej tvrdíš, že predtým to bolo totálne naprd a teraz iba naprd - je to tvoj názor, s ktorým ja nesúhlasím a dovolím si tvrdiť, že s ním nesúhlasia viacerí. A hlavne - v mojej reakcii, na ktorú si tak zbrklo reagoval, som priamo narážal na Che a jeho žvást, ktorý je aj napriek tvojmu nesúhlasnému komentáru vzhľadom na jeho osobu, vtedajšie zriadenie a terajší stav úplne alibistický.
nejdehughito napísal:Niečo mierne tematické, čo ma pobavilo.![]()
http://1.1.1.5/bmi/sphotos-g.ak.fbcdn.n ... 3973_n.jpg
Tak. Ale ako ľuďom to asi nepríde vtipné, treba poznať kontext.
Naposledy upravil/-a kinjeril v 05 mar 2013, 14:05, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Obrázok alebo obrázky v príspevku nie sú v prílohe.
Dôvod: Obrázok alebo obrázky v príspevku nie sú v prílohe.
Neviem či sa dá vôbec ničo specifikovat?! Ja viem to že otrokárský kapitalizmus nás uvrhol do pred Mníchoskej Masarykovej ČSR.TommyHot napísal: Ake su to zakony? Mozes ich specifikovat?
Čo sa tý revoluciónara Che Gevaru, chcel zjednotiť Juhoamerické štaty aby stryčka Sama nakopali do zadku, preto že USA dracovala nerastné bohatsvo Juho Amerických štátov. Napokon sa stačí zamysliet, nad naším Slovenskom!
Čo sa týka Che Gevaru zavraždila ho Ameriká CIA.
-
Andi_Cibula
Addict
Dajme tomu že ich chcel oslobodiť od vplyvu USA. Sú na to ale vraždy nevinných ľudí v pohode ?
Predstavme si hypotetickú situáciu že navštívim parlament a všetkých tam pozabíjam, napr. samopalom. Niektorí darebáci by si to nepochybne zaslúžili, avšak - ako sa na tento čin bude pohliadať ? Hrdinstvo a revolúcia ?
Predstavme si hypotetickú situáciu že navštívim parlament a všetkých tam pozabíjam, napr. samopalom. Niektorí darebáci by si to nepochybne zaslúžili, avšak - ako sa na tento čin bude pohliadať ? Hrdinstvo a revolúcia ?
Keď sa rúbe les, lietajú triesky...
Tuto Korag vedome či nevedome vystihol jednu pravdu. Kapitalizmus je neosobný systém. Zatiaľ čo vzťahy v otrokárskej spoločnosti či feudalizme boli jasné, osobné, kapitalizmus je iný. To jeho fungovania má aj ten dôsledok, že mnoho vecí sa deje proste imanentne a tie dôsledky sú nezamýšľané, nejde o nejaké vedome rozhodovanie nejakej skupiny ľudí spoza stola.Korag napísal:Ja som tomu dobre pochopil, no vela krat som tu uz pisal, ja povazujem dnesnu dobu zlu preto, aku pretvarku so sebou nesie, chapes ludia za stredoveku vedeli ze su len otroci svojich feudalnych panov a postupne sa to dopracovalo az k francudzskej revolucii, lenze dneska pomaly kazdy nehne prstom, je znechuteny celkovym fungovanim a povazuje tuto dobu dobru len preto, lebo v minulosti to bolo horsie, proste to je hlupost a nie argument.
Kedze v nadpise mame aj "ine kontroverzne osobnosti" a s temou latinskej ameriky to suhlasi, co poviete na sucasnu situaciu ohladom Chaveza? Podla najnovsich sprav je mrtvy a z Venezuely bol vyhosteny americky atase za podnecovanie vojenskeho prevratu. Dalsia rana zapadnemu imperializmu? 
-
Andi_Cibula
Addict
Zmenil som názov témy, nakoľko som retrospektívne uznal, že diskusia o jednom človeku rozpúta diskusie aj príbuzných tém, takže to môže byť takto pohromade, ale môžme sa teda držať približnej témy revolucionárov, dajme tomu tých latinskoamerických 
No a ako je to s tými vraždami ? Zločin alebo funkčná deviácia ? Che Guevara zabíjal aj nevinných, ale padla tu aj poznámka o nutných obetiach zo strany begbeeeho.
Veď aj keď Heydricha odjebali, tak to bolo považované za zločin a dnes sú to hrdinovia
(Gabčík a Kubiš)
No a ako je to s tými vraždami ? Zločin alebo funkčná deviácia ? Che Guevara zabíjal aj nevinných, ale padla tu aj poznámka o nutných obetiach zo strany begbeeeho.
Veď aj keď Heydricha odjebali, tak to bolo považované za zločin a dnes sú to hrdinovia
No ku Chavezovi sa dnes objavilo toto:
- od roku 1999 má Venezuela 12-krát viac lekárov a kliník
- nezamestnanosť v roku 1999: 15%; v roku 2012: 7%
Školstvo zdarma, VŠ za 10USD ročne,
benzín za 0.01 USD/liter - http://zaujimavosti.info/archives/4050 , lekári aj na malých dedinách, Platovo mierne slabšia krajina ako Slovensko, avšak nie je to Rumunsko, Príspevky pre mladé rodiny na nové byty, vo výške 50% ceny bytu...
Pripomina mi to situaciu okolo Kaddafiho, ked sa tiez prezentovali podobne informacie. Len stale neviem odkial su brane a nemam velmi cas patrat
- od roku 1999 má Venezuela 12-krát viac lekárov a kliník
- nezamestnanosť v roku 1999: 15%; v roku 2012: 7%
Školstvo zdarma, VŠ za 10USD ročne,
benzín za 0.01 USD/liter - http://zaujimavosti.info/archives/4050 , lekári aj na malých dedinách, Platovo mierne slabšia krajina ako Slovensko, avšak nie je to Rumunsko, Príspevky pre mladé rodiny na nové byty, vo výške 50% ceny bytu...
Pripomina mi to situaciu okolo Kaddafiho, ked sa tiez prezentovali podobne informacie. Len stale neviem odkial su brane a nemam velmi cas patrat
Každému, kto má trochu hlbší záujem o tieto Chavezovské zázraky, ktoré tak radi prezentujú rôzni ľavičiari a radikálnejší sociálni demokrati, odporúčam toto:
Venezuela: 10 rokov vlády Huga Cháveza
Venezuela: 10 rokov vlády Huga Cháveza
Mne sa to od zaciatku zdalo podozrive, ale zaroven dost zaujimave a v podstate aj uveritelne, len nepoznam ostatne stranky jeho moci.
Dik za link, postudujem trochu
Dik za link, postudujem trochu
http://www.greenleft.org.au/node/53422
Takze predsa mohli v tom mat prsty ti zmrdi.
Takze predsa mohli v tom mat prsty ti zmrdi.