Eset Smart Security firewall

Informácie o software, ankety...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Eset Smart Security firewall

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Prešiel som na skúšku na Eset Smart Security. Je v ňom prednastavená smart kontrola. Stačí to alebo je to lepšie prepnúť na hĺbkovú kontrolu ? A môže mi niekto vysvetliť o čo ide na priložených screenoch ? Má to tak byť, alebo treba niečo nastaviť ? :) Napr. sem-tam mi tam ukáže aj môju TV pripojenú cez wifi, alebo druhý PC pripojený cez kábel. Je vôbec potrebná v domácnosti firewall ochrana ?
Prílohy
Snímka1.JPG
Snímka3.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Eset Smart Security firewall

Príspevok od používateľa hojko »

Automaticky je nastavena predvolena kontrola, ktora funguje na zaklade zoznamu blokovanych serverov, urcitych pravidlach a algoritmoch. Pokial sa do toho nevyznas a nevies co mas blokovat, tak by som sa tym ani netrapil a nechal to tak, ako to po instalacii je. Nastavenim na hlbkovu kontrolu si len stazis situaciu. Ak nemas verejnu IP adresu a porty smerovane rovno na tvoj pocitac, tak by som sa ani firewallom nezaoberal.

Napriklad prva blokovana IP adresa 50.16.230.208 je pre city-travel-guide.co.uk, maplandia.cz, mapygon.com, maplandia.com atd... Tretia IP adresa 52.1.179.117 je aktualizacny server ku programu Malwarebytes Antimalware...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

No dobre ale napr ten server na Malwarebytes, tak eset to zablokuje a neaktualizuje či ako ? A napr ak mi tam ukáže moju TV alebo druhý PC tak čo tam vlastne blokuje ? :) Je vôbec potrebná taká ochrana v domácnosti alebo by v pohode stačil Eset antivírus ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem ako to mas nastavene. Ak sa Antimalware aktualizoval, tak to firewall neblokol. Ak sa neaktualizoval alebo napisal dake problemy, tak to firewall zablokoval. TV a PC ti ukazuje v ramci siete, je to zdielanie suborov, vyhladavanie pocitacov v sieti atd..., pretoze idu pristupy z TV a inych PC na tvoj PC, ktore firewall signaluzuje. Ja firewall nepouzivam, lebo ako som napisal, ak za mojim PC stoji este router, tak sa prakticky nemam coho bat.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

No ja mám net od UPC (modem) + router TP LINK TL-WR841ND. Takže dá sa povedať že ten firewall je mi zbytočný ? Nikdy som ho nepoužíval stále len nejaký free antivír + malwarebytes a chcem v tom mať jasno :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V takom pripade by som sa s firewallom netrapil.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Ale ak by tam napr ten router nebol ? Len čisto modem a kábel do PC tak by už ten firewall bol vhodný ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem ako funguje modem od UPC, ze ci len ako bridge alebo co...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ja som firewall nejak extra nikdy neriešil, hlavne u nových windowsoch, keďže bezpečnosť tam už je dosť na úrovni, ale keď už to máš s ESET-om v cene...
Napísať odpoveď