eshop - poplatok za neprevzatie zasielky?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mjz
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

eshop - poplatok za neprevzatie zasielky?

Príspevok od používateľa mjz »

Zdravím,

pred týždňom som si cez eshop objednal tovar. Asi o 4 hodiny neskôr mi vystavili faktúru za tovar. Odpísal som im či je ešte možnosť použiť zľavový kód ktorý mám. Odpoveď mi prišla až o 6 dní. Odpísal som im, že už o tovar nemám záujem pretože som si ho kúpil inde.

Prišla mi odpoveď:

"Musíte vyplniť formulár na odstúpenie od zmluvy podpísať a naskenovať a poslať v prílohe. Objednávka je záväzná ako ste to potvrdili v objednávke. V opačnom prípade postupujeme objednávku advokátskej kancelárii na začatie exekučného konania z nezaplatenej objednávky."

Je vôbec niečo také možné?

EDIT: Práve tu bola poštárka a doniesla mi tú zásielku ktorú som ani neuhradil. Odmietol som ju prevziať.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: eshop - poplatok za neprevzatie zasielky?

Príspevok od používateľa aacid »

pokial si to napisu do obchodnych podmienok a ty s tym suhlasis pri objednavani, tak je mozne vsetko.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Chcelo by to vediet konkretny eshop, alebo aspon obchodne podmienky.
mjz
Medium Expert
Medium Expert

Tak snáď neporušujem žiadne pravidlá keď to tu pridám

plentea.sk/obchodne-podmienky
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

V okamihu ako im posles ten formular, ze odstupujes od zmluvy mas 14 dni na to aby si im dorucil samotny tovar. Ten sa im vrati spat postou. A mas vybavene
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ak sa bojis o ich postup, tak zasielku prevezmi, vypis odstupenie od zmluvy a ziadaj aj vratit postovne (zo zakona je na to narok). Budes v strate mozno dake euro za postovne, ale budes kludne spavat.

Inak takym ako ty, ktori si nieco objednaju a neprevezmu, tak takym by sa zo zakona malo uctovat dake penale, lebo je to svinstvo z tvojej strany. Mozes sa ohanat ako si im pisal mail, ale mohol si im kludne zavolat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Obavam sa, ze tym ze si do 24 hodin priamo objednavku nestornoval ale iba sa informoval na zlavovy kod, vyplyva ti povinnost tovar prevziat.

Ale prevzal by som to a zase im to vratil podla:
Spotrebiteľ je oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy do 14 pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru. Odstúpenie od zmluvy musí byť uskutočnené písomnou formou, musí obsahovať všetky údaje slúžiace k identifikácii produktu, spotrebiteľa a predávajúceho a musí byť vo vyššie uvedenej lehote doručené spolu s produktom do sídla predávajúceho na náklady a zodpovednosť spotrebiteľa. Náklady na vrátenie produktu znáša spotrebiteľ.
mjz
Medium Expert
Medium Expert

kukiak napísal:V okamihu ako im posles ten formular, ze odstupujes od zmluvy mas 14 dni na to aby si im dorucil samotny tovar. Ten sa im vrati spat postou. A mas vybavene
Lenže ja som tovar ani prepravu ani neuhradil. Nebolo to ani na dobierku ale platba vopred cez IB. Oni to poslali asi omylom. Dnes som zásielku odmietol. Platiť za dobierku som taktiež nemal.
test napísal:Inak takym ako ty, ktori si nieco objednaju a neprevezmu, tak takym by sa zo zakona malo uctovat dake penale, lebo je to svinstvo z tvojej strany. Mozes sa ohanat ako si im pisal mail, ale mohol si im kludne zavolat.
Nesúhlasím s tebou. Ja som si chcel seriózne kúpiť tovar ktorý mal byť darček. Keďže sa neozývali tak som objednal inde. Nevidím dôvod k tomu prečo by som im mal volať. Pokiaľ nie sú ochotný odpovedať na email tak nemám záujem o nákup v takom eshope. Čo ak by mi poslali nesprávny tovar alebo by bol nejaký iný problém? V takom prípade by so mnou komunikovali ako? Že by som dostával odpoveď po mesiaci?
Hegy napísal:Obavam sa, ze tym ze si do 24 hodin priamo objednavku nestornoval ale iba sa informoval na zlavovy kod, vyplyva ti povinnost tovar prevziat.
A čo v prípade že som tovar odmietol? :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak si mozu vzdniknute naklady narokovat sudnou cestou, o com sice pochybujem ze urobia, ale mozu.
Najlepsie i ked to znie vseliako v ramci zakona by som to uhradil, prevzal a obratom vratil s tym, ze ti vratia plnu sumu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pozri sa na to poriadne, ked si to nezaplatil, je tam sanca ze si to vlastne pravoplatne neobjednal. To by potom bol ich problem, ze to odoslali (a vobec ze to odoslali na dobierku, to sa mozes potom ohradit, ze si si na dobierku nic neobjednal, takze nemaju co narokovat)
mjz
Medium Expert
Medium Expert

Fabo napísal:Pozri sa na to poriadne, ked si to nezaplatil, je tam sanca ze si to vlastne pravoplatne neobjednal. To by potom bol ich problem, ze to odoslali (a vobec ze to odoslali na dobierku, to sa mozes potom ohradit, ze si si na dobierku nic neobjednal, takze nemaju co narokovat)
Práveže to nebolo na dobierku. Ja si myslím, že oni spravili omyl a poslali to bez toho, že to bolo uhradené. Ja som si zvolil platbu cez IB no už aj na údaje k platbe som po odoslaní objednávky čakal 4 hodiny. A to som objednal o 10:00. Dnes mi to bolo doručované bez dobierky. No neprevzal som aby som potom nemusel mať ja starosti s posielaním naspäť.

Ešte by som doplnil, že cez tento eshop som si už raž objednával a nebol problém. Tak neviem prečo zrazu sa mi vyhrážajú advokátskou kanceláriou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco? No preto, ze si spravil zavaznu objednavku a nechcel si to prevziat, cim im vznikli naklady na dorucenie (bez ohladu na to, ze ci to bolo uhradene, nebolo uhradene alebo na dobierku).
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

V prvom prípade si si objednal a zaplatil predpokladám. V druhom si si objednal a neprevzal.... Vidíš tam drobný rozdiel?
Ich obchodné podmienky si akceptoval, nehraj teraz mŕtveho chrobáka.

Už si im doručil odstúpenie od zmluvy?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

baldorex napísal:V prvom prípade si si objednal a zaplatil predpokladám. V druhom si si objednal a neprevzal.... Vidíš tam drobný rozdiel?
Ich obchodné podmienky si akceptoval, nehraj teraz mŕtveho chrobáka.

Už si im doručil odstúpenie od zmluvy?
pises blbosti... On si objednal nieco, a platba mala ist prevodom na ucet. Objednavka sa odosiela az po prijati platby na ucet.. oni mu poslali objednavku aj bez toho, aby im prisla platba na ucet.. Chybu spravil obchod. Tym ze on nezaplatil, tym objednavku nepotvrdil (platba vopred na ucet - to je napisane dost jasne) a tym obchod nemal co posielat tovar.. oni spravili blbost a nejaky curak tam, co to doplietok nechce davat 2e za postovne zo svojho, tak vypisuje blbosti.. som jasnovidec
baldorex
Addict
Addict

Blbosti píšeš ty.
On objednávku záväzne potvrdil tým, že ju odoslal. Že ju nezaplatil na veci nič nemení. Pozri si obchodné podmienky.

Obchod urobil chybu že tovar poslal aj bez platby... To že zákazník tovar neprevzal objednávku neruší. Opäť to máš v obchodných podmienkach, ktoré boli akceptované.

Zákazník urobil chybu, že doteraz neodstúpil od zmluvy...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak urcite ked si niekto nieco objedna platbou cez internet a nie na dobierku tak to eshop nema co posielat na dobierku bez toho aby najprv dostal platbu !!! co keby to ten clovek zaplatil po tom co to odoslu to ma este platit druhy krat za dobierku? to je ich chyba normalne to neprevezmi a hotovo, nic s tym nemozu spravit maximalne ti uz nic dalsie neposlu -> to je ten najhorsi pripad co sa ti moze stat ale chybu spravili oni.

vsetci sa tu odolavate na obchodne podmienky jak mierne pribrzdeni. tie nemozu byt nadriadene zakonom. to by som mohol aj ja objednat hocico na hocikoho adresu.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ale oni mu to neposlali na dobierku...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ropman napísal:vsetci sa tu odolavate na obchodne podmienky jak mierne pribrzdeni. tie nemozu byt nadriadene zakonom. to by som mohol aj ja objednat hocico na hocikoho adresu.
to samozrejme mozes, nic ti v tom nebrani. objednas nieco na niekoho ineho, on to neprevezme a obchod sa s nim bude sudit. na sude sa potom bude dokazovat ci to ozaj bol on alebo nebol kto to objednal. kedze to ale nie je mozne asi nijak dokazat (neviem ako by na sude obstala ip adresa).

lenze to sa nikdy nestane, lebo ziadny obchod hadam nie je tak sprosty ze bude posielat tovar bez zaplatenia, to je ostatne na celom tomto najdivnejsie, ze mu to doniesla postarka bez zaplatenia.

obchodne podmienky su pravne zavazne pokial neporusuju ziadny zakon. proste je to nieco na com sa obe strany dohodli a suhlasili s tym, nicim to neporusuje zakon, tak kde je problem?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

aj ked to neposlali na dobierku tak je to fest riskantne pre ten eshop a proste to spravit nemali, stale je to chyba eshopu. a ked takto normalne funguju tak musia pocitat s rizikami, ktore to obnasa ako to, ze to zakaznik neprevezme alebo v horsom pripade prevezme a nezaplati.
baldorex
Addict
Addict

Mierne pribrzdený si asi ty, keď tie obchodné podmienky neporušujú zákon, tak platia.

Inak, rozmýšľam čo sa asi stalo. Chalan objednal, zvolil platbu na účet. Nezaplatil, obchodník medzitým dostal tovar na sklad a keďže objednávka zrušená nebola, tak si niekto povedal, že to pošle na dobierku.
Neprešlo. Obchod sa toho chce zbaviť, tak to pošle bez platby... Neprešlo...
Objednávka je stále platná, keďže mamrd neodstúpil od zmluvy....

Vidím tam chyby na oboch stranách...
Napísať odpoveď