esteticke vady Disku

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

esteticke vady Disku

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, pred cca mesiacom som kupoval disk WD Blue 2TB, ten sa dnes nevedel spustiť podla zvuku čo vydal ako keby sa zasekol. Tak som ho vybral, a uvidel som tam estetickú vadu, na rohu plastu kde je sata napájací konektor viď obrázky. Môže byť, že mi ho odpálil zdroj ? , lebo ono disk mi prišiel len v tej antistatickej fólie a v bublinkovej obálke. Ale zas nevyzerá to ako poškodenie hodením a tak. Takže mám obavy, že to zhodnotia ako mechanické poškodenie.
Prílohy
IMG_20200723_095433.jpg
Pepo79
Star
Star

Re: esteticke vady Disku

Príspevok od používateľa Pepo79 »

No myslim ze zdroj ho neodpalil, ale ten plastovy roh je riadne ohnuty a tiez ma nejake praskliny ked to dobre vidim. Podla mna ten disk padol presne na ten plastovy roh, resp. bolo tam silne buchnutie do toho plastoveho rohu. Aj ked ti dosiel ten disk dobre zabaleny, mohol byt buchnuty este predtym nez ti ho zabalili a poslali. Tento disk si kupoval ako novy ci pouzivany? Pri preberani resp. po odbaleni si si ho riadne skontroloval ci nie je poskodeny? Ak si to kontroloval vtedy, mal uz takyto poskodeny plastovy roh?

Osobne si myslim ze ked posles tento disk v tomto stave na reklamaciu s velkou pravdepodobnostou ti to zamietnu ako mechanicke poskodenie, prave kvoli tomu rohu.
Daniel9911
Professional
Professional

Disk som kupoval ako nový z obchodu ako nový, bolo to zabalené obálke bublinkovej D-14. Vôbec som to neskúmal, či je to z vonka poškodené (moja chyba ) len som ho namontoval do PC a, všetko bolo v poriadku disk fungoval.
Pepo79
Star
Star

Tieto platnove HDD mozu byt nachylnejsie na pokazenie sa, ak padnu alebo su silnejsie udrete. Chyba sa nemusi prejavit hned po pade ci buchnuti, ale az po nejakom case, co vyzera byt aj tento pripad. Kazdopadne skus reklamovat, uvidis co napisu, ale ten roh indikuje, ze mechanicke poskodenie, aj ked sa to neprejavilo hned, ked si zacal disk uzivat.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja si tiez myslim ze ti to daju ako mechanicke poskodenie,lebo vidno ze bol padnuty.skus to dat mozno budes mat stastie
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ten disk musel padnut, doslo k poskodeniu hlavy alebo platni. Reklamaciu s urcitostou zamietnu. Ale skusit to mozes, napis im, ze si to, nekontroloval ked ti disk prisiel, ze to muselo byt poskodene atd...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Osobne by som to nespomínal, možno si to nevšimnú.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

je to hned vedla napajacieho konektoru, to si všimnú

ale za skusku nic nedas
Daniel9911
Professional
Professional

Ináč fakt, ma mohlo napadnúť už keď som osadil disk tak mi PC zamrzol, a keď som na ňom robil v HD tune Quick Scan tak sa to seklo v jednej časti cca 10 sekúnd a potom pokračovalo ďalej bez problémov. Takže som to mal hneď riešiť a nie tam ešte dáta kopírovať. Takže ak je poškodená platňa tak to je na kôš z toho už asi v servise nič nespravia. Šanca, že si to nevšimnú je brutálne mizivá, veď podla mňa práve ako prvé pozerajú tieto veci až potom to hodia na diagnostiku.
Pepo79
Star
Star

Daniel9911 napísal:Šanca, že si to nevšimnú je brutálne mizivá, veď podla mňa práve ako prvé pozerajú tieto veci až potom to hodia na diagnostiku.
Tiez si myslim, ze v prvom rade checknu vizualne ako vyzera disk zvonku a az potom budu pripadne riesit interne diagnostiku a testy. Ak uvidia ten roh, neviem ci budu pokracovat este aj na internu diagnostiku. Nemas co velmi stratit, skus.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

rovno si objednaj druhy
Napísať odpoveď