Ja keby som mal trpiet, nevahal by som
Eutanázia. Ano,či nie?
A to je najväcsi problem. Ludia sa boja trpiet. Preto ze nevidia ciel svojho utrpenia a nechapu jeho zmysel.Mek napísal:Jasne ze ano, vsetkymi desiatimi.
Ja keby som mal trpiet, nevahal by som
Boh prave vtedy dava sancu vnutorne sa obratit a pozerat sa na veci aj z tej druhej stranky...
Skuste sa nad tym zamysliet.
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
jamess
Light Professional
pretoze cele krestanstvo je plne kontradikcii, a toto len potvrdzuje pravidlopinacolada napísal:neviem preco su katolici proti.veria predsa v posmrtny zivot ktory je vraj ovela lepsi ako pozemsky tak potom nechapem preco robia bordel ked clovek ktori je nemohuci a trpi chronickymi bolestami a chce skoncit agoniu
-
misokgb
King
Kedze som katolik, cirkev to nedovoluje. Je to svojim sposobom viac blbost... Teda zalezi od situacie. Napr. ak je ten clovek v kome a kazdy vie, ze to proste neprezije a zbytocne bude "viset" na pristrojoch pol roka, tak by som proste odpojil. Sak to neni ani zivot ked lezi, nic nevnima, proste spi navzdy... Alebo nejaka tazko chora osoba, ktora tiez dajme tomu nejako postihnuta, kazdu chvilu ma zomriet, nevnima na okolie, nereaguje, len "dycha, prijima cez infuzie" proste "ZIJE", tak to je o nicom, tam by som to povolil. Samozrejme nie ked ma niekto zlomenu ruku a boli ho to a za to by sa chcel dat odje*at, to nie...
pretoze ak si si zivot nedal, tak si ani neberpinacolada napísal:neviem preco su katolici proti.veria predsa v posmrtny zivot ktory je vraj ovela lepsi ako pozemsky tak potom nechapem preco robia bordel ked clovek ktori je nemohuci a trpi chronickymi bolestami a chce skoncit agoniu
som proti... život je dar... mi sme ho nestvorili a tak nemáme právo si ho brať... a navyše vražda je proti božím prikázaniam a aj proti etickým a morálnym kódexom... viete potom sa ľahko môže stať to čo v amerike . ako zabili tú chorú dievčinu... neviem ako sa volala... jej manžel bojoval za to aby ju zabili, lebo sa chcel oženiť z inou... a naopak jej rodičia bojovali za to, aby mohla žiť... nakoniec vyhral mažel... jej odpojili potravovú hadičku a jej telo vyschlo pre nedostatok živín...
Vsetkym, co su proti, by som najradsej zariadil, aby si prezili aspon tyzden v takych bolestiach, ake zazivaju ludia, ktori sa pre eutanaziu rozhodnu. Vtedy sa uplne straca chut do zivota a ked je ta choroba nevyliecitelna, tak ten clovek nema ani najmensiu stipku nadeje, ze sa to zlepsi, je to len trapenie a ak to chce ukoncit, tak by sme mu nemali branit.
urcite za. umierat kopec dni v bolestiach a predlzovat zbytocne trapenie je nezmysel. vsetci sa ohanaju demokraciou, tak nech je dmokracia. keby som zomieral a mal by som istu smrt a lezal by som v krcoch na posteli a nevladal sa ani zabit, tak by som nevahal ani chvilu. samozrejme nie, ze pride nejake EMO do nemocnice s chripkou a chce eutanaziu. to by fungovat samozrejme nemohlo 
-
Shark NX
Addict
Som za ...
Jednoznacne je lepsie si rozhodnut ze chcem zomriet ako napr dalsich 7 rokov zit v strasnych bolestiach a utrpeni ...
Ale ja by som si kupil tu inekciu co ta privedie do dlheho spanku ... Resp nejaku narkozu
Ked som bol na jednej operaci tak som dostal narkozu asi 3h po operaci som sa zobudil ako keby ma presiel kamion
Ale 4 Dni som skoro 24h denne spal (jedine som chodil na WC a Infuziu)
Po tych 4roch dnoch som sa citil ako novo narodeny ... Plny Energie a zivota
Jednoznacne je lepsie si rozhodnut ze chcem zomriet ako napr dalsich 7 rokov zit v strasnych bolestiach a utrpeni ...
Ale ja by som si kupil tu inekciu co ta privedie do dlheho spanku ... Resp nejaku narkozu
Ked som bol na jednej operaci tak som dostal narkozu asi 3h po operaci som sa zobudil ako keby ma presiel kamion
Ale 4 Dni som skoro 24h denne spal (jedine som chodil na WC a Infuziu)
Po tych 4roch dnoch som sa citil ako novo narodeny ... Plny Energie a zivota
re
v niektorych pripadoch som za. ked ma clovek rakovinu a trpi v nepredstavitelnych bolestiach a najradsej by sa sam zabil keby mal tolko sil. v takychto pripadoch urcite ano keby bolo jasne, ze nema ziadnu sancu na uzdravenie.
ano. pri tazko vyliecitelnych chorobach a v ukrutnych mukach je eutanazia vykupenie... ale samozrejme clovek, ktory ju chce absolvovat sa musi rozhodnut slobodne, lebo boli pripady, ked ludia kantrili svojich otcov a mamy kvoli majetku... taktiez by nemal mat nejake psychicke poruchy apod... proste ja som za, ale treba to riadne kontrolovat, lebo ludia su svine
a osobne nechapem ludi, ktori su proti. vcsinou to su nabozenski mysliaci ludia, ktori vravia, ze sam si sa nerozhodol prist sem, tak sa sam nemozes rozhodnut ani odist... je to predsa slobodne rozhodnutie. ak nechce, nech si ten veriaci injekciu neda. predsa nemozu riadit zivot/utrpenie ostatnym
a osobne nechapem ludi, ktori su proti. vcsinou to su nabozenski mysliaci ludia, ktori vravia, ze sam si sa nerozhodol prist sem, tak sa sam nemozes rozhodnut ani odist... je to predsa slobodne rozhodnutie. ak nechce, nech si ten veriaci injekciu neda. predsa nemozu riadit zivot/utrpenie ostatnym
ja som jednoznacne pre v pripadoch ked uz neni nadej zijes len na pristrojoch(az sa to este da nazvat zivot) alebo ked je niekto stary nevyliecitelne chory a umiera pomaly a v bolestiach podla mna v takych pripadoch by nemal rozhodovat nejaky zakon. Sice verim v boha ale ked niekto trpi a nema nadej niekedy je to lepsia volba.
re
jimino
cirkev tvrdi jedno a pacha druhe. preco potom knaz spravi pohreb samovrahovi, ktory si sam siahol na zivot???a osobne nechapem ludi, ktori su proti. vcsinou to su nabozenski mysliaci ludia, ktori vravia, ze sam si sa nerozhodol prist sem, tak sa sam nemozes rozhodnut ani odist... je to predsa slobodne rozhodnutie. ak nechce, nech si ten veriaci injekciu neda. predsa nemozu riadit zivot/utrpenie ostatnym