evidencia pracovnej doby - anketa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

evidencia pracovnej doby - anketa

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahojte, zaujimalo by ma, taky prieskum, ze ci sa vo vasich zamestnaniach zvykne evidovat
pracovna dochadzka a tiez ako prisne sa to kontroluje a musi dodrziavat /meno firmy je asi lepsie neuvadzat/.

Samozrejme mam na mysli beznych zamestnancov a nie vrcholovy manazment, ktori si chodi
ako chce a ci sa mu vobec chce :D

Ja co mam skusenosti, tak dochadzka sa vo vsetkych mojich zamestnaniach evidovala a vecsinou
aj s presnostou na minuty muselo vsetko sediet.

K tejto teme ma som rozhodol na zaklade rozhovoru s kamosom ktory pracuje v jednej dost velkej spolocnosti tu na Svk a tvrdi ze u nich vecsina oddeleni vobec ziadnu evidenciu nevedu a ani to nikto
v podstate nekontroluje ci sa pracovna doba dodrziava- co sa mi zda dost dobre :D

Dakujem za prispevky :)
lumir
King
King

Re: evidencia pracovnej doby - anketa

Príspevok od používateľa lumir »

mam skusenosti len s 2 spolocnostami..

1.) velka nadnarodna splocnost (na Slovensku radovo stovky zamestnancov)- vacsina oddeleni sa "pipa" (okrem obchodneho:) na nasej divizii ale nikdy nebol problem, ked si odskocili "pipaci" vybavit osobne veci (urad, lekar atd) pocas pracovnej doby. hlavne je, aby bola spravena praca.

2.) mala :D nadnarodna spolocnost (na Slovensku do 15 zamestnanvov).. ziadna evidencia sa nevedie. taktiez zalezi len na tom, aby bola praca urobena a aby sa plnili ciele.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

pipam, vedie sa to na minuty.nadnarodna spolocnost.ale nie je problem odskocit si(keby bolo kde )
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Doteraz mám za sebou prácu v dvoch firmách. Prvá bola spoločnosť s cca. 30 stabilnými zamestnancami a druhá je spoločnosť s cca. 50 zamestnancami. V tej prvej sa dochádzka písala asi len pre srandu králikov a hlavne pre potešenie majiteľa, aby mohol každého drbať za to, že nemá zapísaný niektorý deň. Dochádzku som si písal, ale tú na konci mesiaca ekonómka prepísala podľa zákonníka práce, pretože som tam mal veľakrát odrobených aj vyše 300 hodín mesačne niekoľko mesiacov po sebe. Ale v podstate áno, písal som si dochádzku a bola aj kontrólovaná, no nie tak, že mi to muselo sedieť na minútu. Stávalo sa mi, že som dochádzku zabudol napísať aj týždeň, ale tú som potom doplnil zhruba podľa knihy jázd.

V terajšej robote je to menej kontrolované. V podstate robím stále rovnako, len občas nejaká dlhšia pracovná cesta, takže keď nenapíšem dochádzku aj týždeň, tak sa nič nestane. Dôležité je, aby som mal na konci mesiaca spočítané odrobené hodiny a zapísané obchodné stretnutia, lebo z nich mi idú bonusy.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Prvá firma cca 100+ zamestnancov...dochádzka sa písala tak aby sedela podľa pracovnej doby. Dochádzka sa využívala na buzerovanie, ak niekto odišiel o 6 skôr lebo sa potreboval staviť v obchode.

Druhá firma cca 15 zamestnancov, ak je práca spravená môžeme ísť skôr bez problémov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

1. firma, pipacky na minuty
2. firma, eviduje to leader, +- to musi sediet na tych 8 hodin
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

1. firma (právničina +- 200 zamestnancov) - práca od 9 do 5, pričom v týchto dvoch časoch sa tolerovali odchýlky približne pol hodiny. Nik sa nikoho nepýtal na tie časy, pokiaľ boli v norme. Obed približne hodinu. Buzerovanie nehrozilo.
2. firma (služby zákazníkom +- 900 zamestnancov) - nadnárodná spoločnosť, pípačky. Ale neskôr sa zrušili, pretože to robilo nejaký bordel. Ale na presnosť sa tam prihliadalo. Buzerovalo sa pravidelne.
3. firma (IT +- 2900 zamestnancov) - pracujem z domu, každý má čas na háku, ale sú isté časové limity, ktoré treba dodržať. V prípade šichty priamo vo firme je to podobne ako v bode 1. V prípade prekročenia pracovných časových limitov priekak vo veľkosti jupitera, v prípade šichty priamo vo firme buzerovanie nehrozí.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pipanie je zbytocne pokial ho nestrazi super kamera, takto vam karticku pipnut moze hocikto. :))) a to sa aj bezne robi. cize evidencia sedi a ludia su kade tade.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Niekde možno áno, ale sú firmy, kde si pípaš pred sbs-károm, prípadne iným kontrólnym zamestnancom a ten si nevezme na triko to, že jeden zamestanec bude chýbať a pritom bude mať odpípnuté, nech ste kamaráti akýkoľvek. A pokiaľ zamestnanec pracuje v nejakej výrobe, tak mu je tiež prd platné, že mu odpípol niekto iný, keď stále jeden pracovník chýba. To si majster hneď všimne.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja davam aj odtlacky +sbs+turnikety cize u mna by to nepreslo :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

1. Firma (100 zamestnancov cca) - evidencia v systeme manualne mnou. Teda pred koncom mesiaca vyplnit do kazdeho dna 7.5hod a to bolo tak vsetko. Pipacky sme sice mali, ale nekontrolovalo sa to vobec, kedze sluzili len kvoli nejakemu certifikatu, ktory chcela firma ziskat a na podpisovanie elektronicky. Teda ani hodinovy obed nebol prekazkou.
2. Firma (2500 zamestnancov cca) - som tu zatial len mesiac a mame tu pipacky, ale vraj sa to nekontroluje, kedze bol by to dost velky bordel pri tolkych zamestnancoch sledovat, kto si kedy pipol v chodbe kde je zachod, pri vstupe, na obed atd. Teda opatovne len na konci mesiaca mat vsetko OK. Obed taktiez hodina a zatial nikto nemal nic proti.

qwerty: Ano, ked mas turniket v malej firme, tak ti bude tvoj sposob na dve veci. Alebo na kazdych dverach vstupnych pipacku. Pojdes na obed a nedostanes sa ani von, ani dnu bez karty. Takze ked ju das dakomu, je ti to prd platne.
Ine je, ked si pipias iba pri prichode a odchode z prace. Tam sa to da.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Soviet nám napísal priamo z kuchyne, že aj tak sa na to sere. A presne tak to poznám aj ja z mojich skúseností: pokiaľ nie je prúser alebo netreba niekoho zbuzerovať tak sa na to sere. Samozrejme ak niekto pravidelne balí o hodinu skôr ako ostatní tak to kole oči.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Veru begbeee: zatial sa mi nestalo, ze by som nedodrziaval pracovny cas. Viem, ze take veci biju do oci a cim menej "osetrene" to ma firma, tym viac to laka odist skorej. Ale zdravy rozum nepusti a clovek si pekne posedi kym mu sichta skonci :) Ine to bolo, ked sef sedel somnou v jednej miestnosti a sam bol rad dlhsie na obede, takze som bol priam donuteny dlhsie tam byt. Pri mensich firmach je to ovela viac do oci bijuce casom, takze tam si treba davat niekedy bacha vacsi. V tejto som zacul zas, ze ked sa postavis o 5min skorej, ako ti konci sichta a odides, tak vraj uz poza tvoj chrbat sef ma velku vravu len co za roh zajdes.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

1) minifirmička - najskôr sa zapisovalo, potom na to každý dlabal, bo aj tak sme do/z roboty chodili spolu, bo sme boli odkázaní na 1-2 autá..
2) väčšia firma - pípak s presnosťou na 15min, minimálne 6,5hod si treba odsedieť každý deň, ale zvyšok sa dá chodiť ako chcem, na konci mesiaca však treba mať dodržaný pracovný čas, prípadne sa dá vyčerpať nadčas z predchádzajúceho mesiaca. Dochádzka sa sleduje, ale zatiaľ neviem o nikom, čo by bol kvôli tomu nejak postihnutý....
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

U nas si piseme dochadzku sami na papier a len kvoli tomu, aby bola splnena litera zmluvy a litera zakona - denne 8,5h - prichod a odchod, obedna prestavka od-do, prerusenie od-do, nadrobenie od-do. Musi byt 8h cisteho pracovneho casu denne a 40h tyzdenne. V skutocnosti mozeme v jeden den prist skor a v iny skor odist a tak, ale len v ramci tyzdna (plavajuca pracovna doba).
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

1. firma - 15 ludi - prac. dochadzka na papieri, kazdy mesiac odovzdat + vedenie "denníka" co som kazdy den robil (dalo sa prist aj o 2-3 hodiny skor z roboty) ked ma nikto nevidel
2. firma - 3 ludia - dochadzka nebola, dalo sa odbiehat skoro hocikedy, ale pracovna doba bola pevna
3. firma - 850 ludi - pipacky, buzeracia, neustala kontrola, fukanie na alkohol testy, ked idem ku doktorovi tak mam specialny papier, ktory mi musi doktor vypisat, ze som unho bol (co som este nikdy nikde nevidel) neda sa odbiehat, sme pod kamerami.
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

1. a 2. firma velke vyrobne spolocnosti, pipanie na minutu presne
3. terajsia firma (celoslovenska s tisickami zamestnancov) absolutne bez evidencie, len si zapisujeme ci sme robili, mali dovolenky a podobne.. ide len o to spravit robotu a byt zastihnutelny od pol osmej do tretej...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

u mna je to tak, ze oficialne max. 40h / tyzden.
Takze cas je tu uplne flexibilny, neni problem si "odskocit" na 2h obed.
Dochadzka sa tu robi asi tak ze sa "vyklika" 40h na konci tyzdna a to je vsetko.
Ale zas niekedy treba robit v noci a cez vikend a nadcasy su tu neni preplacane, takze z toho dovodu takato "volnost".

spolocnost - IT z Fortune 500
Napísať odpoveď