Excel Dochadzka - Ako mozem pridat datumy do tejto sablony?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Googler1
Star
Star

Excel Dochadzka - Ako mozem pridat datumy do tejto sablony?

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute
narazil som na tuto prilozenu dochadzkovu sablonu, ktora mi vyhovuje, ale je starsia - posledny rok v rozbalovacom menu je 2020, preto sa chcem spytat ako mozem do sablony doplnit dalsie roky, mesiace, pokial mozno vratane sviatkov (oznacene modrou), tiez potrebujem zmenit mena zamestnancov.
Vsimol som si ze v niektorych bunkach po zadani casu prichodu a odchodu nevypocita spravne odpracovany cas.

Dik za rady
Prílohy
dochadzka.xls
(61.5 KiB) 183 stiahnutí
Animorph
Expert
Expert

Re: Excel Dochadzka - Ako mozem pridat datumy do tejto sablony?

Príspevok od používateľa Animorph »

Ahoj,
z toho, čo som v rýchlosti pozrel: Vstupné dáta - roky, sviatky, mená - sú v skrytých stĺpcoch A-E. A podľa toho, ako je to navzorcované neslúži tento súbor na "zapisovanie" aktuálnej dochádzky. Vyzerá to tak, že ráta teoretickú možnú dochádzku v danom mesiaci.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Do stĺpca B si pridaj ďalšie roky 2021 až 20xx...

a potom na bunke S2 choď ÚDAJE - OVERENIE ÚDAJOV - a vo vyskočenej tabuľke NASTAVENIA zmeň ZDROJ na $B$10:$B$xx - kde xx je číslo posledného riadku s rokmi v stĺpci B.... a hotovo.

Sviatky si aktualizuj v stĺpci A - ide hlavne o roky. Možno by sa dal spraviť vzorček, nech automaticky dáva správny rok podľa bunky S2..
Googler1
Star
Star

diky, musim prist na to ako tie stlpce odkryjem a potom to do nich mozem skusit doplnit :D momentalne vidim iba stlpce J N O P R...

Autoeditácia príspevku po 57 min 34 sek:
neviem prist na to ako mam odkryt stlpec B, proste prve stlpce, ktore vidim su J N O P R S T U Z
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Klikni do rohu aby ti označilo všetky bunky a potom klikni pravým na stĺpec (písmeno) a naj odkryť
Googler1
Star
Star

to som uz skusal, ale v tom kontextovom menu ked kliknem do rohu, nemam polozku odkryt - ty ju tam mas ked si otvoris tu sablonu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

1. klikni v lavom hornom rohu na ten trojuholnik, oznaci ti to vsetky bunky
2. klikni pravym na hociktory stlpec (bod oznaceny cervenou farbou)
3. vyber unhide, odokryt alebo ako je to v SVK verzii
excel.jpg

je mozne, ze tam mas zltu listu, kde sa pise, ze musis kliknut na moznost upravit subor, na to klikni, bez toho to nepojde
Googler1
Star
Star

uz to mam diky, chyba bola v tom, ze po oznaceni celeho zosita klikal pravym priamo na ten roh, namiesto stlpca

Autoeditácia príspevku po 3 hod 34 min 40 sek:
Mal by som este dotacne otazky ak sa niekomu bude chciet odpovedat:

Ako mam upravit pracovnu dobu pre automaticke vyplnovanie? Asi neviem najst jej vzorec tak aby sa vztahoval na vsetky dni a mesiace

Je mozne nejako jednoducho upravit vzorce pracovnej doby tak aby pri stanoveni fixnej pracovnej doby (napr. 8h) bola tato pracovna doba nahodne pre kazdy den generovana v stanovenom casovom "okne" (napr v case od 6:00 do 20:00)? Cize pre vsetky dni bude stanovene rovnake casove "okno" a kazdy den v nahodnom case sa v nom nahodne urci pracovna doba v rozmedzi 8h

V tabulke su dva stlpce Preruš, v jednom je komplikovanejsi vzorec (nerozumiem mu) a v druhom zase ziadny vzorec len text.
Predpokladam ze aspon jeden z tych z tlpcov je tam na to, ze je mozne donho zadat cas a ten sa nasledne odpocita od odpracovaneho casu (myslim ze je to prestavka), ale nefunguje to tak, takze co chapem zle?

Podobnu otazku mam aj v pripade dovolenky / PN/ OCR: V tychto bunkach su pri jednotlivych dnoch vzorce. Ocakaval by som ze to bude fungovat tak, ze dochadzka sa sice vyplna automaticky ale do vsetkych buniek "nepritomnosti" je mozne manualne zadat hodnotu 1 a ten dany den sa teda odrata resp. nezarata k poctu odpracovanych dni / hodin, ale nefunguje to tak. Takze co chapem zle v tomto pripade?

Aky vyyznam ma stlpec (K) vedla datumoveho stlpca?

Viem ze je toho viac takze extra thx za odpovede

Autoeditácia príspevku po 1 hod 52 min 17 sek:
uz som prisiel na to ze stlpec K oznacuje poradie dna v tyzdni
Napísať odpoveď