Mam problem s exportom videa z SD/HDD kamery Panasonic SDR-H280 do PC. Po exporte do prostrednictvom pribaleneho softu Video Cam Suite 1.0, doslo k horizontalnemu stlaceniu formatu 16:9 na cca 4:3 a obraz vytvoreneho MPG suboru je neprirodzene horizontalne stlaceny. Tak som skusil premenovat priponu MOD na AVI a vysledok bol rovnaky. Potom som z prekopirovaneho obsahu na HD v PC urobil prostrednictvom softu Video Cam Suite 1.0 image vo formate DVD-Video a to bolo OK. Problem je v tom, ze chcem na upravu pouzit Adobe Premiere, ale vsetky formaty, ktore v nom viem spracovat su zo softu Video Cam Suite 1.0 deformovane a tym aj nepouzitelne. Video tocene vo formate 4:3 je aj pri prehravani OK. Netusim kde robim chybu. Viete mi prosim poradit, ako na to? Dokaze Video Cam Suite 1.0 vyexportovat trebars format AVI, alebo aj MPG, ale nedeformovane? Dokaze Premiere spapat format DVD? Ak nedokazem z kamery vytiahnut deformovany obraz, hladam moznost takyto obraz upravit na nedeformovany. Export videa robim cez USB.
Diki za radu
Export videa z kamery
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zmena koncovky z MOD na AVI nepomoze, pretoze tym zmenis len koncovku, nie hlavicku a format suboru. Neviem o aky program ide, ale vyzera to tak, ze problem vznika prave tam. Co tak skusit nieco ine na prenos do PC, ci uz Adobe Premiere alebo Pinnacle Studio??? Ked sa pytas na Adobe Premiere a DVD format, tak by som v tom nevidel problem, nakolko ide o profesionalny program a myslim, ze by to mal v klude zvladnut. Inak kamera sa nesprava tak, ze sa ti ukaze ako novy disk a staci len prekopirovat subory??? Je nutne pouzit program na prenos videa do PC???