Extremne drahe hovory/sms?
Extremne drahe hovory/sms?
Zdravim mam mensi problem a potreboval by som od vas par rad.Vlastnim novy telefon Samsung Galaxy s4 a dobijam ho na kredit.Ide o to ze sa mi velmy rychlo vybija(minal sa rychlo aj predtym ale teraz este rychlejsie).Den do zadu som kupil kredit v hodnote 10eur.Za necele 2 dni sa minul a tom som poslal 4 sms a spolu som mal pretelefonovane ani nie 4 minuty.Vacsina hovorov smerovala ku rovnakemu operatorovy(orange) a 2x t-mobile.Som si isty ze som nevolal do zahranicia ani do inej galaxie kedze islo iba o rodinne telefonaty.Toto rano bol stav mojho kreditu o cca 7:00 9eur a teraz o 15:30 je skoro na nule ostalo tam iba par centov za ktorych ani neposlete sms/hovor.Na internet sa nepripajam kedze je to velmy drahe maximalne cez wifi.Tento problem som moc neriesil pretoze som jeden cas nepotreboval volat(nepotreboval som kredit).Takze ma napadaju 3 veci ktore by to mohli spôsobovat.Prva vec je nejaka nevedomky predplatena sluzba lenze to by mi asi vyskocil stav kreditu nie?(ak hej dala by sa neziadana sluzba odobrat u operatora?)?Druha varianta je ze sa ta sim karta pripaja na net a stahuje nejake aktualizacie(aj ked to mi nejde do hlavy pozeral som v nastaveniach datove sluzby a za dnesny den stiahnutych 8mb pravdepodobne stiahnutych na wifi).A tretia varianta je taka ze orange ma niekde chybu.Pravdepodobne pôjdem navstivit svojho operatora ale aj tak by ma zaujimal vas nazor co to môze spôsobovat.
Re: Extremne drahe hovory/sms?
Skontroluj datove pripojenie
Mal som aktivovanu ikonku Mobilné dáta mas na mysli to?Ked som to vypol vyhodilo mi upozornenie ze nebudem môct pouzivat aplikacie ako internet,yt,e-mail lenze tieto sluzby som dnes vôbec nepouzival.Aj ked musim priznat ze mi ukazovalo upozornenie ze su pripravene rôzne aktualizacie (okolo obeda) ale nic som nepotvrdzoval.A napriklad widget ako pocasiesa mi aktualizuje len vtedy ked sa hodim na wifi.Ak mam kredit nikdy na net nechodim.
určite mobil niečo ťahá na pozadí. to je tak, ked sa snaží byť telefon chytrejší ako ty 
zájdi si na predajňu, oni to pozrú a povedia ti, čo ti cucá kredit. a daj si zablokovať mobilné dáta pre tvoju SIM kartu. net cez wifi ti to neovplyvní
zájdi si na predajňu, oni to pozrú a povedia ti, čo ti cucá kredit. a daj si zablokovať mobilné dáta pre tvoju SIM kartu. net cez wifi ti to neovplyvní
Dobre teda zajdem tam dakujem za vase rady 
Bingo.. a čo myslíš, ako Tvoj mobil zistí, že sú pripravené aktualizácie? Musí sa pripojiť na net a overiť to.. čiže už tu máš stiahnuté nejaké dáta. Taktiež sa pozri, ako máš nastavené synchronizácie.. či už kontaktov, záložiek v prehliadači, emailov a podobne.. všetko to sťahuje dáta. Čiže musíš si vypnúť Mobilné dáta.. tá ikona nemá vplyv len na Prehliadač Internetu, Youtube a Email, ale aj na všetky ostatné aplikácie, ktoré sa chcú pripojiť na net, ktoré Ti bežia na pozadí.
To, že máš Orange, všetko vysvetľuje.
Keď tam budeš, vypýtaj si podrobný výpis (nečudoval by som sa, keby od teba za to niečo pýtali).
Keď tam budeš, vypýtaj si podrobný výpis (nečudoval by som sa, keby od teba za to niečo pýtali).
Vyrobcovia pravdepodobne predpokladaju ze klient bude mat pausal,kredit je asi pri takom telefone rarita
.
Slon.. mať taký telefón bez netu je ako mať auto bez benzínu..

-
Corn Flake
Guru wannabe
Neinštaloval si do mobilu náhodou nejaké veľmi pochybné aplikácie z pochybných zdrojov?
Nie na to si davam obzvlast velky pozor stahujem vyhradne s android marketu a stiahol som iba real racing 3,cas.sk online,orangetv,mx player,firefox,avast
podrz tlacitko na pravej strane telefonu a vypni rezim datovej siete
Beardie uz mi vypisuje ze je to deaktivovane ked to pridrzim.Ja som to urobil tak ze som si potiahol listu z hora a tam bola moznost vypnutia mobilnych dat