Fabia hluk v prednych kolesach
Fabia hluk v prednych kolesach
Mame mensi problem s fabiou.Pri jazde 60 az 140km/ počuj z prednych kolies neprijemny zvuk,moj brat hovori ze to budu asi ložiska.Ale vcera sme išli po dialnici 140km/h ten zvuk bolo pocut ak sme zrychlili na 160 ten zvuk pomynul ak sme spomalili zvuk sa zvona objavil. Neviete ci to može byt?
Auto bolo v roku 2008 havarovane asi 4mesiace po havarii nam odisla predna naprava z dovodu prudkeho narazu moze mat ten zvuk stym niečo spoločne? je to Fabia 1.4 50kw 68k sedan
Auto bolo v roku 2008 havarovane asi 4mesiace po havarii nam odisla predna naprava z dovodu prudkeho narazu moze mat ten zvuk stym niečo spoločne? je to Fabia 1.4 50kw 68k sedan
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fabia hluk v prednych kolesach
...pravdepodobne ložiská...pri vysokej rýchlosti sa ti koleso vycentruje, takže nebúcha...
-
RATZINGER666
Darca
jasnacka, loziska... este by pripadala do uvahy moznost, ze su kola mierne vyosene, to moze sposobovat cokolvek od nevyvazenych diskov cez zvlnene kotuce az po chybnu geometriu... dalsou alternativou mozu byt dosluhujuce gumy... kedy ste neposledy menili loziska?
Podobne mal foter (ale robilo mu to len na mensi rychlostny usek - od 80kmh do 100kmh cca) no a nakoniec sa ukazalo ze to boli len nevyvazene disky...
tak geometria bola robena v roku 2008 ked bola fabia havarovana gumy tam su uplne nove kupovane tento rok.A ložiska menene este neboli auto ma najazdenych 91000kmRATZINGER666 napísal:jasnacka, loziska... este by pripadala do uvahy moznost, ze su kola mierne vyosene, to moze sposobovat cokolvek od nevyvazenych diskov cez zvlnene kotuce az po chybnu geometriu... dalsou alternativou mozu byt dosluhujuce gumy... kedy ste neposledy menili loziska?
-
RATZINGER666
Darca
... tak myslim, ze je to jasne 
Dnes ide brat do servisu uvidim co mu povedia
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2010, 21:12)
ano mali ste pravdu,su to ložiska.
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2010, 21:12)
ano mali ste pravdu,su to ložiska.
mal si dat opacneho smajla, loziska su este ten lepsi pripad...
-
RATZINGER666
Darca
pridavam sa k plusminusovi, akurat som to sem chcel napisat, loziska na fobiu su malina, bud rad, ze si nemusel kalkulovat s niecim inym 
Neviem či je to pravda ale ložiska na fabii su dost častou zavadou.My mame tu fabiu 8rokov a loziska sa az teraz začali srat.
nestretol som auto co neslo niekedy na vymenu lozisk...
-
RATZINGER666
Darca
8 rokov a 91kkm je krasny udaj, ja by som bol nadseny 
loziska vydrzali takmer 100km ? a zevraj casta porucha..
lepsia statistika ako clovek pri chripke..
lepsia statistika ako clovek pri chripke..
Ale tie ložiska prežili este aj havariu prežili naraz v 80km/rychlosti. To ze odišli az teraz ma strocha zaskočilo
plusminus-to ze velmi casto odchadzaju ložiska mi povedal jeden znamy čo pracoval v servise asi pred 5 rokmi
plusminus-to ze velmi casto odchadzaju ložiska mi povedal jeden znamy čo pracoval v servise asi pred 5 rokmi
ja som na fabci menil po 130K loziska aj ked niesom prvy majtel a netusim ci menily predtym ale kedze sa rozpadli ked to vymontovali tak to asi menene nebolo 
na mojom som menil raz, rok po kupe /pri kupe malo 160tis/, teraz ma 250tis. a nehucia, zatial
akurat mi tam nieco vrzga

-
Holubar
Darca
A aky je to zvuk? Ja tiez pocujem v aute zvuky od kolies, len to nejak neviem identifikovat. Najviac to pocut pri 60 - 80 km/h, potom sa to straca. A nie je to monotonny zvuk, skor take pravidelne valcovanie a znie to ako keby to slo od gum, ale fakt si nie som isty. Tento tyzden mi robili geometriu, boli tam nejake udaje mimo toleranciu na prednych kolesach a mam pocit, ze je to o nieco lepsie, ale moc som sa este nevozil, tak nemam taku istotu.
Gumy su vpredy Pirelli a vzadu Bridgestone. Ma vyznam prehodit predne so zadnymi kvoli tym zvukom?
Gumy su vpredy Pirelli a vzadu Bridgestone. Ma vyznam prehodit predne so zadnymi kvoli tym zvukom?
-
RATZINGER666
Darca
ak to nie je monotonny zvuk, budu to asi aj v tvojom pripade tie loziska, ten "prevalujuci sa" huciaci zvuk je dost charakteristicky pre loziska...
-
Holubar
Darca
A da sa zistit ktore to su? Alebo ako to bude v servise prebiehat? Treba po vymene nastavovat znova geometriu? Kolko asi trvaju servisne prace?
-
RATZINGER666
Darca
ako myslis, ze ktore su to? geometriu urcite robit nie, servisne prace tak hodinku a pol...
tou otazkou, ze ako to bude prebiehat, si chcel rozpisat navod, ze by si si to spravil sam?
tou otazkou, ze ako to bude prebiehat, si chcel rozpisat navod, ze by si si to spravil sam?