Zdravím Vás. Som druhák na gymnáziu a je čas rozhodnúť sa, aké budem mať semináre. Zaujala ma Fakulta Managmentu na UK.
Aké predmety by som si mal zvoliť ak by som sa pokúšal dostať na FM UK?
S pozdravom Truman.
Fakulta Managmentu
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fakulta Managmentu
Za mojich čias boli prijímačky na FMUK z matematiky a angličtiny. Matiku by som s mojimi gymnaziálnymi skúsenosťami bez prípravného kurzu asi ani nespravila, čiže pokiaľ matika nie je tvoje hobby a nemáš ju v malíčku, tak v prvom rade odporúčam najmä ten kurz. Angličtina bola pre mňa celkom v pohode, urobila som na 100% 
Tzn, odporúčam ti zvoliť si matematický seminár a angličtinu
Tzn, odporúčam ti zvoliť si matematický seminár a angličtinu
Angličtinu mám v malíčku, zúčastnujem sa súťaží, som relatívne úspešný. Matematiku by som nejako zvládol aj keď nie je môj milovaný predmet, pre dobro veci. Otec je vysoký manažér, rád by som išiel v jeho šľapajach. Mám predpoklady na prácu s ľudmi (porozumel som, že úlohou manažéra je motivovať ľudí, aby pracovali efektívnejšie), aj prácu s financiami. Len tá matematika....
Venujú sa jej tam? Či len z čisto finančníckeho hľadiska? Mohli by ste uviesť príklad?
A aký druhý seminár? Angličtinu mám povinnú. Čo k matematike?
Venujú sa jej tam? Či len z čisto finančníckeho hľadiska? Mohli by ste uviesť príklad?
A aký druhý seminár? Angličtinu mám povinnú. Čo k matematike?
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ja som v matematike nikdy nejako extra nevynikala, ale kvôli tejto škole som sa zatla a učila som sa. Ale bolo to pre mňa občas pekné utrpenie. Mali sme jej tuším 3 semestre a bola som rada, keď skončil posledný. Mali sme tam mnoho predmetov vzájomne poprepájaných, takže príklady boli aj z financií. K nim bol ale samostatný predmet Finančný manažment, ktorý bol tiež dosť o rátaní.
Ak rozmýšľaš nad ďalším seminárom, zvoľ si nejaký ekonomického zamerania, to ti môže len pomôcť. Ekonómia je myslím v 4 semestroch. Alebo nejakú informatiku, tej sme mali tiež požehnane.
Ak rozmýšľaš nad ďalším seminárom, zvoľ si nejaký ekonomického zamerania, to ti môže len pomôcť. Ekonómia je myslím v 4 semestroch. Alebo nejakú informatiku, tej sme mali tiež požehnane.
Mohli by sme to prejednať na ICQ prosím Vás? Mám viac otázok...