Fan na CPU
-
hornblower
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Fan na CPU
Zdravim chcel by som sa s vami poradit, ktory ventilator na CPU chladic. Nechcem kupovat cely chladic len chcem vymenit boxovany ventilator za nieco tichsie/tusim je to 6cm/. Dajme tomu nieco do 6e kedze nemam teraz financie na kompelt znackovy chladic:). V burne mi to strasne huci ako fen snad by sa to dalo vyriesit iba tym ventilatorom co vy na to?
-
Suffel
Guru
Re: Fan na CPU
kolko otacok ma ten ventilator? ide oto aby to nebolo v tom ze ventilator ti ide na max. vykon a preto velmi huci.. tak by ti nepomohol ani novy.. lebo sa ti prehrieva CPU a chladic ti to nedokaze ochladit.. takze tam by pomohla potom jedine vymena celeho chladicu.. ale ak ti to robi aj pri malych otackach tak potom skus nieco taketo: http://www.alza.sk/airen-red-wings-60-d145926.htm asi nic tichsie nekupis za tie peniaze..
-
hornblower
Light Professional
Ide o to ze pustim nejaku hru a samozrejme po chvili zacne ist fan na max s tym ze dava na procak 45-50 stupnov co je pohoda ale strasne huci. Ja som to chcel riesit kvalitnejsim 60mm fanom akurat neviem ci aj ten ak pojde na max nebude hucat.
-
uplink
VIP
A aký máš samotný chladič, boxový?
-
hornblower
Light Professional
box ku amd x6 1090
-
Pigesko
King
ten box spada pod zaruku cpu, takze vyber cely chladic a daj reklamovat...ono boxove chladice niesu zrovna zazrak pod slnkom, ale aby po chvilke "strasne hucal" mi tiez nepripada normalne, kludne moze byt vadny od vyrobi...a taketo komponenty vacsinou rovno menia za novy kus, kedze tam nie je moc co "opravovat"
skus, nic za to nedas...a ja ti odporucam zaroven kupit nieco vykonejsie
(v pripade ze ti box vymenia/opravia, tak si ho odloz na horsie casi, popripade predaj)
-
hornblower
Light Professional
v tom pripade da sa kupit nieco slusne za 15e s tym ze nebudem robit OC len aby to bolo v zatazi tichsie ?
-
uplink
VIP
hornblower - máš najlepší CPU momentálne na trhu a nie si ochotný doň vraziť trochu viac za chladenie? Hmm, to je smutné. Osobne by som na ten CPU nedával nič pod Noctuu NH-U12P SE2, najlepšie NH-D14. Došetriť, došetriť, došetriť.
Ak si na tom fakt zle finančne, tak CM 212 HyperPlus s Noctuou FLXkom, ak aspoň do tých 30 evri nájdeš, tak AC Xtreme Rev. 2.
Btw. už 15ty 1090T mi fungoval na 4.5 GHz s NH-D14 stabilne, teplota 45 stupňov v záťaži po 4och hodinách s OCCT, teplota v miestnosti 25 stupňov celsia. Tieto procáky sú momentálne state of art a intel kým nepríde so sandybridgom a neskôr s ivybridgom, tak má long way to go. 1090T na 4.5 GHz šlape na päty a predbieha 980X, 990X a 995X v mnohých testoch. [990X a 995X sú len hypotetické CPU, podobne ako 1095T, sú len pretočené, s tým detailom že 990X určite vyjde a 995X len asi, sú to 3.4 GHz a 3.66 GHz Core i7 980X 32nm]
Ak si na tom fakt zle finančne, tak CM 212 HyperPlus s Noctuou FLXkom, ak aspoň do tých 30 evri nájdeš, tak AC Xtreme Rev. 2.
Btw. už 15ty 1090T mi fungoval na 4.5 GHz s NH-D14 stabilne, teplota 45 stupňov v záťaži po 4och hodinách s OCCT, teplota v miestnosti 25 stupňov celsia. Tieto procáky sú momentálne state of art a intel kým nepríde so sandybridgom a neskôr s ivybridgom, tak má long way to go. 1090T na 4.5 GHz šlape na päty a predbieha 980X, 990X a 995X v mnohých testoch. [990X a 995X sú len hypotetické CPU, podobne ako 1095T, sú len pretočené, s tým detailom že 990X určite vyjde a 995X len asi, sú to 3.4 GHz a 3.66 GHz Core i7 980X 32nm]
uplink má pravdu, prečo si dával toľko prachov za cpu keď nemáš kvalitný chladič?
príklad to je ako kúpiť BMW bez kolies...
príklad to je ako kúpiť BMW bez kolies...
-
hornblower
Light Professional
Chlapci mate pravdu ale teraz mi to finacne nevychadza chcel som cheap solution co mi bohuzial nevyslo. Kedze este rozmyslam aj nad vymenou chladica na zdroji akurat vaham ci to rozvrtat a prijst o zaruku a ziskat ticho alebo trpiet
Chcem tam nahodit enermax magma a keby este k tomu cpu chladic tak to chcem kapital