Fany v skrini

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Fany v skrini

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

caute, mam staru skrinu v ktorej je slot len na jeden 80cm FAN a to vzadu .. nikde inde slot nie je .. chcel by som tam mat dva , jeden by vzduch daval , druhy odsaval .. objednal som jeden 80cm a jeden 120 omylom ale to nevadi aj keby som si ho nechal v sufliku a kupil iny a pomaly sa dostavam k veci .. ako podla vas najlepsie dat druhy fan a kde ? som ochotny znicit dve 5,25 plastove krytky ktore mam prazdne .. hladal som aj na nete no nic dokopy som nenasiel .. len toto co je podla mna blbost , nebude to ucinne http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7284 a este som na ebay nasiel taku "turbinu" do jedneho slotu 5,25 .. len ebay mi teraz nejde
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Účinok týchto vecí do veľkej miery závisí od poriadku v skrini. Ak nemáš rozhádzané káble, že nebránia cirkulácii vzduchu, tak to môže byť celkom pekne účinné (u mňa predné nasávanie cez 5,25" pozície je pekne účinné). Nevieš obetovať až 3 pozície 5,25? Ak áno, tak by som na Tvojom mieste šiel do Kama Bay od výrobcu Scythe.

Inak možno Ti bude stačiť iba jeden ventilátor.. vzadu na odsávanie.. a samotná skriňa si bude podtlakom vháňať chladný vzduch dnu. Resp. skús hodiť foto Tvojho PC (myslím vnútro počítača).. a možno by sa dalo aj niečo iné poradiť.

Inak z akého dôvodu chceš dokúpiť dva fany teraz na zimu? Dačo sa Ti prehrieva? Možno by bolo aj iné riešenie.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

praveze pc este nebol ani zapnuty .. daval som vsetky suciastky nove , este cakam na zdroj cize fotka bude zatial zbytocna no urcite nieco odfotim ked to bude v kope ..
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

V tom prípade by som to najskôr poskladal so základnými chladičmi.. spustil, zistil teploty v kľude/záťaži/oc.. a až potom riešil chladenie..

;)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

no ved ano , aj tak by som to neriesil hned to chladenie cize urcite to potestujem , ak mi ten pc vlastne pojde .. inak presne nieco take ako ten kama bay som hladal diki :) tu druhu vec som nakkoniec nasiel http://cgi.ebay.com/5-25-Drive-Bay-Comp ... 2301075ecb :lol: je to blbost ?

// ten kama bay je normalny fan prisrobovany na sietke .. kedze ja osm si 120 mm fan kupil chyba mi uz len ta sietka :) neviete ci sa to neda niekde kupit aj same ?
Napísať odpoveď