Felicia 1.6 mpi spotreba

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

Felicia 1.6 mpi spotreba

Príspevok od používateľa Migi85 »

Zdravým všetkých.Mám veľký problém ohladom spotreby na mojej felde.Jazdím do prace cca 10km a po natankovani 41litrov benzínu ujdem 400km čo znamená že motor berie cez 10l na 100km.Motor na voľnobeh sa ohreje za 5 min v tomto chladnom počasi na cca70 C ale akonahle sa rozjedem teplota klesne.Je to zaujímave lebo termostat je zatvorený.Motor sa ohreje na pracovnú teplotu až ked som pomaly v práci.Skúšal som motor aj bez zahrievania a hned som išiel ale vysledok je ten istý.Inak motor berie cez leto kombinovane 7,5l.Čo by ste mi teda odporučili budem vďačný za každu radu.Já už si neviem dať rady :nono:

Škoda felicia 1.6mpi
R.v.98
Chladiaca kvapalina na -35
termostat nový
čidlo teploty nové
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Felicia 1.6 mpi spotreba

Príspevok od používateľa CheZteR »

diagnostiku a mozno strelim odveci, ale nemas dieravy vyfuk? mne to robilo rozdiel 2l
(aj tych 7,5 komb. mas podla mna vela) aky mas styl jazdenia
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

Skúšal som všeličo možné čo sa týka jazdenia ale preferujem do 2500ot/min.priemerne jazdím 100km/hod
Kenny.sk
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenny.sk »

ahoj, neviem ci ma aj 1.6 lambda sondu tu by si mal kuknut na diagnostike , a ten termostat, ten ti nemusi dovierat nadoraz a prepusta, mne to tak robil.

ale ak jazdis tam 1Okm a s5, tak moze byt vacsia spotreba tym ze jazdis kratke trasy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ma

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 11:33)
priemerne 100km/hod na 10km vzdialenosti v takomto pocasi, necuduj sa takej spotrebe :)
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

mal som 1.3 feldu a na nej som jazdil tiez 100kou a mal som spotrebu 6l.Tak to asi tým nebude ...A inak teraz som vchádzal do dvora a otačky som mal 1300.obvike boli na sytič 1100.bude to asi k*rva tou zimou

//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 12:27)
Kenny.sk napísal:ahoj, neviem ci ma aj 1.6 lambda sondu tu by si mal kuknut na diagnostike , a ten termostat, ten ti nemusi dovierat nadoraz a prepusta, mne to tak robil.

ale ak jazdis tam 1Okm a s5, tak moze byt vacsia spotreba tym ze jazdis kratke trasy.
volkswagen motor a nemal by lamdu pre zaujímavosť môj motor
Prílohy
moja laska.jpg
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Zober si to tak, že sytič Ti ide možno aj 5x dlhšie ako v lete, ale zasa pochybujem, že by to spravilo 3L nadspotrebu. Tiež teraz trápim studený motor, ale žerie mi to možno o 0,5L viac ako keď bolo 10°C či viac... Chyba bude niekde inde. Filtre máš pomenené? Žralo Ti to tak aj doteraz alebo to začalo až keď udreli mrazy?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pri tejto kose a kratkych trasach si myslim, ze to realne moze cucnut tu desinku, ak to vsak pretrva az do jari, tak to asi tymto nebolo :)
to, ze teplota po rozjazde klesne je naporom vzduchu
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

Ano začalo to papať ked prišli mrazy.A prisam fakt to tu 10 zoberie.cez leto berie 7.5l.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

lenze aby sa motor zahrial az po 10km je cudne a dost casto citam, ze aj novy termostat nefunguje tak ako ma
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

Syfon mam doma 3 termostaty co som menil beriem vešetkými piatimi že nie najdrahši termostat je najlepši a skušal som všetky 3 term.A vybral som najlepši (germany), ktorý neprepusti tolko vody ked je zatvoreny tak ako tie ostatne pri studenom motore.Lenže nič z toho.Mrkol som aj na nasavanie vzduchu či neberie studený ˇˇluftˇˇ ale je to vsetko ok.kamoš ma tiež 1.6 mpi ma mtam nabehane 280000km a berie mu to 8.5L.ja uz neviem som z toho na nervy :nervozita: ja tam nam 150 000km a žere to kurv* jak tank :(.Inak čo som mal 1.3 feldu ta sa zohriala na pracovnu teplotu uz pri 4km.Posielam aj mapu kade chodím.Je tam dedina 2 km (Rybky) a tam som mával 78-80C teraz sa odlepi ledva ručička.Inak na dlhšie trasi všetko ok .Ja len potrebujem poradit ako to čo najsôr zahriat aby to nebralo ako tank.Inak filtre su vymenené neviem ani kto sa to pítal tušim blava né :D .Pomôžte plsssss
Prílohy
Trasa.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mne 1.6 felicia (oznacenie bohuzial neviem) zrala v lete 7l, v zime som ju uz nemal
tiez som menil termostat - neukazovalo mi teplotu motora
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

CheZteR napísal:mne 1.6 felicia (oznacenie bohuzial neviem) zrala v lete 7l, v zime som ju uz nemal
tiez som menil termostat - neukazovalo mi teplotu motora
Ale mne teplotu ukazuje ale dlho sa zahrieva preto ta spotreba
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

daj si karton pred chladič :D alebo su aj stylovejsie-origo kryty na masku chladica..ale ci to pomoze? treba vyskusat..
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

]daj si karton pred chladič :D alebo su aj stylovejsie-origo kryty na masku chladica..ale ci to pomoze? treba vyskusat..[/quote]
TO SOM SKUŠAL A BEZ ZMENY.JA UZ NEVIEM UZ SOM ZAREGISTROVAL POKLES VYKONU MOTORA.ALE KAPALINA CHLADIACA MI NEMIZNE A OLEJ TIEZ.INAK JAZDIM TUTO TRASU
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ak uz zacina klesat vykon, asi bude kdesi chyba... aj tak by som ale pockal a robil zavery, az ked sa otepli... btw. jak ze 1,6 nema lambdu?? odpoj ju a vyskusaj...

zvuk motora rozdielny? pises, ze straca vykon, tah je kontinualny alebo trha? ide do otacok, nedusi ju pri plyne?
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

RATZINGER666 napísal:ak uz zacina klesat vykon, asi bude kdesi chyba... aj tak by som ale pockal a robil zavery, az ked sa otepli... btw. jak ze 1,6 nema lambdu?? odpoj ju a vyskusaj...

zvuk motora rozdielny? pises, ze straca vykon, tah je kontinualny alebo trha? ide do otacok, nedusi ju pri plyne?
Motor beží pekne pravidelne a bezproblémovo.Ono včera som išiel z práce mal som motor na 70C a schválne som zastavil,chytil som hadicu od termostatu a bola tepla to znamená že termostat prepúšta čo môže spôsobovať to zdlhave zahrievanie motora.Skusím vymeniť cez víkend termostat (už 4tý) a dám vedieť.A keby som odpojil tu lamdu čo by to malo-nemalo robiť .Ďakujem
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hm, no ak slape motor ok, tak to ani nemusis robit... takze uz nestraca vykon? lambdou by sme na to prisli, lebo ta ma na starost bohatost zmesi, co v prvom rade zapricinuje nizsi tah a vysoku spotrebu, preto som sa toho chytil...

ale tiez si myslim, ze je nieco zle s termostatom, ale mozno nie priamo s nim...
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

no vykon to ma jak 1.3 a ani ta spotreba sa nemení.stale 10-10,5l-100km :nervozita: motor ale beži pravidelne
CheZteR
Redeemer
Redeemer

na tej diagnostike si uz bol?
Napísať odpoveď