Felicia 1.9D startovanie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gabriello
Amateur
Amateur

Felicia 1.9D startovanie

Príspevok od používateľa Gabriello »

Zdar! :)
Mám taký problém že pred necelým mesiacom som si kúpil feliciu 1,9D, no a problém je v tom že akonáhle je voda na 80C az vyššie, tak ked zhasnem a po case opet startujem teplý motor tak to nechce chytiť až po cca 5sek a z vyfuku sa valí jemný biely dym :o jak keby sa prežral či čo..
Za odpovede dakujem.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Felicia 1.9D startovanie

Príspevok od používateľa Grim »

Biely dym signalizuje vodu v motore, môže to byť prasknutá hlava.
Gabriello
Amateur
Amateur

A podla teba preto tazko startuje?
však za studena startuje hned... to asi voda nebude :nono:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tiez sa priklanam k tej hlave. Skus pozriet este starter, moze mat problemy pri teplych startoch. Len sa obavam, aby repas startera nestal tolko co druha Felicia :D
Gabriello
Amateur
Amateur

heker napísal:Tiez sa priklanam k tej hlave. Skus pozriet este starter, moze mat problemy pri teplych startoch. Len sa obavam, aby repas startera nestal tolko co druha Felicia :D

Ako zistit či má štarter problém s teplým startom? :)
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

No to práveže kľudne môže byť prasknutá hlava... čo s tým má studený štart?! Vtedy nemáš natlakovaný chladiaci systém, voda je studená a cez nejakú mikroprasklinku ti nemusí tiecť do valcov. Akonáhle motor zohreješ a voda sa zohreje na prevádzkovú teplotu, stúpne ti aj tlak v chladiacom systéme a práve v tomto momente môže cez prasklinu v hlave tlačiť vodu pod tlakom do valcov.

V zásade by som skontroloval 3 veci.
1. Či ti mizne chladiaca kvapalina z expanzky (ak áno, akým tempom) a jej kvalitu - či nie je zaolejovaná.
2. Pozrieť viečko, kde dolievaš olej, či na ňom nie je taký biely sajrajt.
3. Ak áno, tak vypustiť olej do nejakej nádoby a pozrieť sa, či je v ňom voda.

Inak neprehrieva sa potom pri jazde?? Nekolíše výrazne teplota?
Gabriello
Amateur
Amateur

Tak s pomalím tempom bez preradovania na prevadzkovu teplotu sa dostane cca za 3,5km ... ked jazdím vo fazy zahrievania to znamená zaradím 5ku a na takých 1500 otackoch .. lebo?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

faza zahrievania na 1500 otackach? :aasmile27:
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ešte mi napadla jedna vec... tie 1.9 feldy mali takú chorobu, že po zohriatí sa ťažko štartovali. Môže za to čidlo teploty v kombinácií s konštrukciou motora, ktoré od určitej teploty nezapína žhavenie. Chladiaca je síce ešte horúca, no motor vnútri je už relatívne chladný a štartér nie je schopný vyvinúť také otáčky, aby bola pri štartovaní okamžite vo valci ideálna teplota pre vznet bez žhavenia. Riešilo sa to tak, že origo čidlo (so zeleným krúžkom) sa nahrádzalo čidlom z feldy 1.3 MPi (so žltým krúžkom) a potom žhaví motor aj "za tepla" a odpadajú problémy so štartovaním. Na tvojom mieste by som teda našiel to čidlo - je po pravej strane na motore, 4 vývody, zelený krúžok, a keď ti nebude chcieť za tepla naštartovať, proste ho odpoj a uvidíš, čo to urobí. Motor by mal nabehnúť tak, ako za studena... Ak sa tak stane, je na vine práve toto.
Gabriello
Amateur
Amateur

bindo011 napísal:Ešte mi napadla jedna vec... tie 1.9 feldy mali takú chorobu, že po zohriatí sa ťažko štartovali. Môže za to čidlo teploty v kombinácií s konštrukciou motora, ktoré od určitej teploty nezapína žhavenie. Chladiaca je síce ešte horúca, no motor vnútri je už relatívne chladný a štartér nie je schopný vyvinúť také otáčky, aby bola pri štartovaní okamžite vo valci ideálna teplota pre vznet bez žhavenia. Riešilo sa to tak, že origo čidlo (so zeleným krúžkom) sa nahrádzalo čidlom z feldy 1.3 MPi (so žltým krúžkom) a potom žhaví motor aj "za tepla" a odpadajú problémy so štartovaním. Na tvojom mieste by som teda našiel to čidlo - je po pravej strane na motore, 4 vývody, zelený krúžok, a keď ti nebude chcieť za tepla naštartovať, proste ho odpoj a uvidíš, čo to urobí. Motor by mal nabehnúť tak, ako za studena... Ak sa tak stane, je na vine práve toto.

Diky Bindo, pomohol si..
Napísať odpoveď