felicia - orba

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
rajce112
Light Expert
Light Expert

felicia - orba

Príspevok od používateľa rajce112 »

zdravím prosím je možné podľa Vás upraviť starú škodu - felíciu na improvizovaný traktor aby som s ňou mohol orať záhradu ? odstránil by som kufor a navaril tam konštrukciu na pluh... Je to možné ? prosím Vaše názory
CHoBoT
Star
Star

Re: felicia - orba

Príspevok od používateľa CHoBoT »

podla mna sa ti skor oplati malotraktor felda neviem neviem podla mna by si sa snou dost lahko zahrabal
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Header »

wau :shock:

Ako by vyzerala tá konštrukcia ? Kde by si to navaril, o kasňu akože ? Je ti jasné že záves na pluh musí byť aj pohyblivý a aj odpružený..
A aj keby si to tam nejako navaril, pustíš ten pluh do zeme a nepohneš sa z miesta.
Veľmi jednoducho, ťažná sila traktora je mnohonásobne väčšia ako osobného auta. Vyplýva to dosť z charakteru vozidiel, preto nechápem že ťa to vôbec napadlo.

Nepíšeš ako veľkú záhradu máš, ak je to pár m2, stačí ti bohato malotraktor alebo si požičaj nejaký homemade traktor od miestneho gazdu a máš po probléme.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

plus aby sa vobec pohol potreboval by 4x4 viem ze ked jazdim na malotraktore a dam len predny nahon tak je to dost o hubu D este ked sa pozrem na tie kolieska od feldy ako maju hrabat na poli hmotnost auta plus pluh v zabere :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Motoricky ok, ale konštrukčne nie.
Musel by si dať motor do úplne inej kasne - hlavne teda kolesá a sprevodovanie.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Mám pocit že si to predstavuješ ako Hurvínek válku.
Jediné čo by sa z felicie dalo použiť je motor. Aj keď ja osobne by som do traktora dal radšej karburátorový motor.
Stručne a jasne, vykašli sa na to. To už radšej skús či by niekto nevymenil malotraktor za feldu.
Napísať odpoveď