Fiat Coupé 2.0 16v turbo
-
Viliam_Zigo
Amateur
Fiat Coupé 2.0 16v turbo
Ahojte mám fiata problém mám taký že pri vládnom motore auto cuká a pri pridaní plynu zdochyna.
Myslel som na palivové čerpadlo alebo lambda sondu .
Mal niekto podobný problém?
Ďakujem za rady.
Každý mechanik niečo ine povedal.
Myslel som na palivové čerpadlo alebo lambda sondu .
Mal niekto podobný problém?
Ďakujem za rady.
Každý mechanik niečo ine povedal.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fiat Coupé 2.0 16v turbo
neviem ci tu niekto bude mat s tymto autom a problemom skusenost, ale skus teda najprv ist od najlacnejsich rieseni, vymenil by som tu lambda sondu
-
Viliam_Zigo
Amateur
Fiat coupé fórum už dosť vymrel.
Preto sa pýtam tu.
Ďakujem za radu .
Preto sa pýtam tu.
Ďakujem za radu .
Nemeň nič zatiaľ, škoda peňazí...
.
Osobne si nemyslím, že by to bola lambda, ona "nemá v kompetencii" spôsobovať takéto správanie motora. Pre istotu ju ale môžeš odpojiť a skúsiť sa prejsť na aute bez nej, uvidíš, čo to bude robiť. Rovnako palivové čerpadlo, tiež nevidím dôvod, prečo by to malo byť práve palivovým čerpadlom... čerpadlo buď tlačí, alebo nie.
Na tvojom mieste by som sa zameral na váhu vzduchu, toto sú príznaky typické pre nejaký problém na váhe vzduchu... tipujem to na MAP senzor, tomu keď začne šibať robí presne to, čo popisuješ. Trhanie pri jazdení, zdochýnanie motora. Prípadne krokáč, ale to by ti blbol aj voľnobeh... na voľnobehu ide v poriadku? Skús detailnejšie popísať, ako sa ten problém prejavuje, kedy sa prejavuje, či je to vždy, alebo len občas. A prvé čo by som urobil je, že by som dokonale vyčistil a prezrel škrtiacu klapku...
Osobne si nemyslím, že by to bola lambda, ona "nemá v kompetencii" spôsobovať takéto správanie motora. Pre istotu ju ale môžeš odpojiť a skúsiť sa prejsť na aute bez nej, uvidíš, čo to bude robiť. Rovnako palivové čerpadlo, tiež nevidím dôvod, prečo by to malo byť práve palivovým čerpadlom... čerpadlo buď tlačí, alebo nie.
Na tvojom mieste by som sa zameral na váhu vzduchu, toto sú príznaky typické pre nejaký problém na váhe vzduchu... tipujem to na MAP senzor, tomu keď začne šibať robí presne to, čo popisuješ. Trhanie pri jazdení, zdochýnanie motora. Prípadne krokáč, ale to by ti blbol aj voľnobeh... na voľnobehu ide v poriadku? Skús detailnejšie popísať, ako sa ten problém prejavuje, kedy sa prejavuje, či je to vždy, alebo len občas. A prvé čo by som urobil je, že by som dokonale vyčistil a prezrel škrtiacu klapku...
-
Viliam_Zigo
Amateur
Klapky je Ok krokovy som menil lebo hore dole isli otacky aj teraz pri štarte 800 potom po 5km 1100-1200
Map senzor to vobec neviem čo je.
A na turné je hrib nem sa nepohibuje.
Lambda sondu som už stiahol ale len pri voľno behu
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2016, 11:40)
A výfuk pachne benzínom nespaluje podľa mňa.
Map senzor to vobec neviem čo je.
A na turné je hrib nem sa nepohibuje.
Lambda sondu som už stiahol ale len pri voľno behu
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2016, 11:40)
A výfuk pachne benzínom nespaluje podľa mňa.
A co sviecky? To by davalo zmysel, pri akceleracii motor tlaci do valcov viac paliva a ak slabo zapaluje, tak ho dusi. A nespaluje ako sam vravis.
-
Viliam_Zigo
Amateur
Sviečky som menil aj káble.
MAP senzor sníma tlak v saní, zvykne časom odísť... v lepšom prípade sa zaserie od oleja, ktorý ide do sania. Olej natečie do tlakového senzoru, stuhne tam a potom to robí problémy. Treba ho nájsť, bude niekde na saní... a vybrať ho. Je na ňom taký výstupok s dierkou, ten treba opatrne vystriekať benzínom, prípadne ešte lepšie je ponoriť ho do benzínu a kľudne niekoľko hodín nechať ponorený, aby sa tie olejové usadeniny rozpustili. Vybrať, ešte raz dobre vystriekať benzínom, nechať vysušiť a dať spať. Uvidíš, čo to urobí, niekedy stačí vyčistiť a problém zmizne, niekedy je potrebné nový. Takto by mal vyzerať konkrétne na tom Fiate...
- Prílohy
-
- s-l225.jpg (2.99 KiB) 821 zobrazení
-
- $_1.JPG (10.25 KiB) 821 zobrazení
-
Viliam_Zigo
Amateur
Ďakujem za radu určite to vyskúšam.