je tu vela tem o roznych filmoch (aj podla komiksov), no nevsimol som si tu temu, ktora by diskutovala o tom vsetkom dokopy, nemyslim ziadne recenzie, nove filmy, ale skor pohlad na to vsetko.
co si vy vlastne myslite o filmoch podla komiksov? mate ich radi? nie? alebo vam to je jedno?
mohli ste si vsimnut, ze v poslednej dobe filmy podla komiksov zaznamenali velky uspech, the dark knight, iron man, ale aj spider-man a pod. preco su podla vas take uspesne?
podla mna je to cisty priklad boja dobra a zla, ktory maju ludia predsa radi, aj napriek tomu, ze to je za hranicou reality. plus ta akcnost
Ja osobne tieto filmy až tak neobľubujem, ale niektoré sú vydarené napr. 300, alebo Dark Knight.
Skôr si myslím, že to masový úspech lebo je to skratkovité, polopatistické a ak niekomu nevadí, že je to je schematické...:
jasný klaďas, zo začiatku často utiahnutý, nenaplnená láska, ktorá si fešáka všimne až ako superhrdinu, samozrejme medzitým sa objaví hlavný záporák pred ktorým musí zachraňovať najlepšie celý svet. Najčastejšie si to záporák poistí frajerkou toho hrdinu aby bolo o čo bojovať. Všetko dobre skončí, ak producenti nie sú blbý na konci nechajú nejaký háčik, aby mohla byť 2. čast.
Nehovorím, že je to zlé, ja si to tiež pozriem, je to príjemné, všetko je jasné, netreba nad ničím rozmýšľať. Nie je to úplne moja šálka kávy, ale chápem ľudí, ktorým sa to páči. Mna však zaujmú len niektoré (napr. vyššie spomenuté, Spiderman, Hulk, Van Helsing a pod. ma moc neoslovili)
Komixovky budu v najblizsej dobe dominovat na striebornom platne. Plany marvelu, dc a inych vydavatelstiev su celkom siroke, nieco som uz o tom pisal aj na blogu...V dnesnej dobe sa filmovy biznis celkom slusne rozbehol, ludia si ho zacinaju vsimat v sirsej rovine, dokonca aj na Slovensku je to vidiet - nove multikina, rastuci zaujem o kinematografiu. Prave preto budu studia vytahovat osvedcene karty, teda bud komixy, ktore uz maju nejaku zakladnu fanusikov, alebo prerabky starych klasik, ktorych sme dodnes mali moznost vidiet uz mnoho, ale pocet tych pripravovanych je neskutocne vysoky. Ci sa to ludom paci alebo nie, superhrdinovia su v dnesnej dobe popularni, je financna kriza, politicke napatie, proste tazka doba, nieco ako po financnej krize 1929, ktora sposobila obrovsky boom prave komixov, ktore ludom pomahali aspon na par minut odputat sa od reality. Este by som podotkol, ze nie vsetky sa daju hodit do jedneho vreca (spomenuty model nado mnou), staci si spomenut napriklad na Iron Mana, Hellboya, Sin City, pripadne teraz pripravovanych Watchmen, alebo The Spirit. Nechcem tvrdit, ze sa mi pacili vsetky, to by som klamal, ale vacsina z nich poskytla prijemnu oddychovu zabavu - a to je presne to, co filmy splnat maju....