Filtre na zrkadlovku
Filtre na zrkadlovku
Hi all, chcem si kupit filtre na objektivy potrebujem jeden UV a jeden polarizacny filter, velkost 58mm. Neviem vsak aku znacku si vybrat pozeral som Hoya presnejsie modely HD, no kamarat mi odporucil ze B+W so ovela lepsie nez tie Hoya. Cital som ze aj filtre Tiffen niesu zle. Poradil by mi niekto? Mali by byt obe slim a za jeden tak cca 50€. Dakujem.
Re: Filtre na zrkadlovku
Hoya HD ma taku peknu vlastnost ze je prakticky nerozbitny a UV ti ani netreba - ja som si ho kupoval len ako protector
ok diky za rady, presne tie som chcel aj tie som si kupil, dnes mi dosli a su fakt skvele (len keby aj cena bola nizsia, ale co uz). btw hovorite ze UV mi ani netreba, to akoze mam mat cely cas polarizak? asi sa to nehodi na vsetky foto, nie? diky 
-
Ryan Giggs
VIP
No UV filter služi len ako ochrana objektivu pred rozbitim či poškrabanim. Lebo UV ochranu ma každy digitalny foťak "zabudovanu" na snimači.
polarizak sa ti hodi na vsetky odlesky ktore chces odstranit nie? a ako clovek nado mnou napisal a vysvetlil ti moje slova - UV ti netreba a pouzivam ho osobne iba ako protector, lebo ked som kupoval nemali Hoya HD Protector, tak sa mi UV javila ako najlepsia volba
aha ok diky