Formatovanie HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
peto1310
Light Expert
Light Expert

Formatovanie HDD

Príspevok od používateľa peto1310 »

Caute, mam jeden hdd rozdeleny na 2 particie. Mam nainstalovany win7, ktory som nedavno preinstalovaval. Ked som ho nainstaloval prvykrat, zapinal sa perfektne rychlo a teraz po preinstalovani je o dost pomalsi, dlho sa mi zobrazuje welcome screen. Cchcel by som nejako sformatovat ten systemovy oddiel, pretoze pri instalacii win7 sice mam volbu formatovania, co som aj skusal, ale nepomaha to, urobi to za sekundu, cize tie subory urcite neodstrani, len sa prepise nejaka ta tabulka a berie to potom ako cisty disk. Poradte ako urobit full format. Nepoznate nejaku utilitu, ktoru mozem dat na usb ? Potom by som bootoval z usb a nasledne to nejak sformatoval, poradte pls.
Števo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Števo »

Co sa formatovania tyka tak pouzi normalnu instalacku XP - tam este bola moznost vybrat formatovanie Quick a obycajne.

Nemyslim ze formatovanie bude mat vplyv na to ako rychlo sa bude Win spustat - skus si najprv skontrolovat disk, precistit registre, defragmentovat.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

je aj taka moznosť bud live cd alebo potom keby si mal 2 hdd a s formatovať to pomali ako si spominal ale neviem či maš
peto1310
Light Expert
Light Expert

Stevo:
Hm, mam na pc takmer cistu instalaciu windowsu 7 a par programov.
A predtym, pred par dnami tiez som nemal v pc vela veci a islo to fpoho.
Dnes som to preinstalovaval viackrat a stale mam trosku dlhsie ten welcome screen. Kedze som daval windows na novo, nemyslim, ze treba defragmentaciu...atd.

typek61:
No to s tym live cd ma napadlo tiez, to by som robil ako posledne, lebo treba mi to najprv stiahnut, co zaberie dost casu.
Nie, hdd mam len jeden rozdeleny na 2 particie. Windows mam len na jednej particii, na tej ktoru chcem formatovat. Cize vo windowse to formatovanie nespravim.

Skor som myslel, ci sa nenajde nejaka utilita, ktoru by som dal do usb, potom spustil bootavanie z usb a nasledne to sformatoval...
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

Zožen si "Paragon Harddisk Manager" a vytvor bootovacie CD, nabootuješ s neho a možeš veselo formátovať.
peto1310
Light Expert
Light Expert

virus64:
Stiahnem ten program a staci to len klasicky napalit ako bootable disc ? Ked zacnem z toho bootovat, tak to spusti nejake nastroje na formatovanie disku ?
Dik.
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

nie, ty si ho nainštaluješ, a potom je tam taká funkcia, Vytvorit bootovacie CD alebo niečo také, nevim presne, už som s tým dlho nerobil
peto1310
Light Expert
Light Expert

aha, tak dik, skusim to a dam vediet...
Napísať odpoveď