Fotoaparát na AA batérie
Fotoaparát na AA batérie
Zdravím všetkých. Chystám sa kúpiť nejaký slušný fotoaparát. Uvažoval som aj o zrkadlovke. Páči sa mi Canon EOS 250D. Lenže je tu malý problém pretože to funguje na nabíjací akumulátor. A toto je u mňa zásadný problém. Doteraz všetko čo som mal na nabíjaciu batériu nakoniec skončilo v skrini práve kvôli nešťastnej nabíjacej batérii. Už tam mám 2 kompakty a naposledy žiaľ aj výbornú fullHD kameru Panasonic. Pôvodná batéria bola po roku v ťahu, náhrada jak by dal a originálna batéria od Panasonicu stojí cez 80€. Takže mám 200€ kameru, k nej 3 batérie (1 origo, 2 náhrady) s ktorými urobím tak nanajvýš 10 min záznamu. Naproti tomu môj starší Olympus SP-510UZ ktorý je na 4 AA batérie mi v taliansku vydržal z jednou sadou batérii skoro 4 dni.
Preto chcem niečo na AA batérie. Fotím väčšinou vonku a aj to sezónne, takže v zime minimálne.
Vraj existuje pre zrkadlovku nejaká vložka s AAA batériami ktorá sa vkladá miesto pôvodnej batérie. Vie o tom niekto niečo? Má s tým niekto skúsenosti?
V najhoršom by som kúpil aj ultrazoom ale tu je ponuka naozaj dosť biedna. No áno, je otázne či sa oplatí investovať do ultrazoomu 200 - 300€ keď už za 500 sa dá kúpiť dobrá zrkadlovka. Ale vyhodiť cca 500€ za zrkadlovku ktorá mi kvôli batérii zase skončí v skrini sa mi ani trochu nevidí.
Vie mi niekto z vás poradiť slušný foťák na AA/AAA batérie?
Hlavne nech to má kvalitný objektív z dobrou svetelnosťou, na SDHC/SDXC karty, a ak sa dá tak aj hľadáčik. A tiež zrozumiteľné menu aby to mohli v prípade potreby používať aj iný členovia domácnosti.
Vopred ďakujem za pochopenie i vaše rady.
Preto chcem niečo na AA batérie. Fotím väčšinou vonku a aj to sezónne, takže v zime minimálne.
Vraj existuje pre zrkadlovku nejaká vložka s AAA batériami ktorá sa vkladá miesto pôvodnej batérie. Vie o tom niekto niečo? Má s tým niekto skúsenosti?
V najhoršom by som kúpil aj ultrazoom ale tu je ponuka naozaj dosť biedna. No áno, je otázne či sa oplatí investovať do ultrazoomu 200 - 300€ keď už za 500 sa dá kúpiť dobrá zrkadlovka. Ale vyhodiť cca 500€ za zrkadlovku ktorá mi kvôli batérii zase skončí v skrini sa mi ani trochu nevidí.
Vie mi niekto z vás poradiť slušný foťák na AA/AAA batérie?
Hlavne nech to má kvalitný objektív z dobrou svetelnosťou, na SDHC/SDXC karty, a ak sa dá tak aj hľadáčik. A tiež zrozumiteľné menu aby to mohli v prípade potreby používať aj iný členovia domácnosti.
Vopred ďakujem za pochopenie i vaše rady.
Re: Fotoaparát na AA batérie
Nerozumiem úplne tým porovnaniam. Ale porovnať nejaký starý kompakt so zrkadlovkou, ktorá bude mať určite väčšiu baterku mi príde z cestné. A hlavne v dnešnej dobe sa už moderné fotaky s AA batériami tuším ani ne vyrábajú.
Každopadne záleží koľko do toho chceš investovať. Na čo to chceš používať. Lebo k telu ti bude treba aj objektív. Napríklad investovať do ultrazoomu ak vyslovene nechceš ten zoom je podľa mňa blbosť. Keďže fotky z toho budú liesť horšie ako z telefónu strednej triedy. Takže si hlavne treba povedať čo od toho očakávaš a koľko na to máš peňazí.
Každopadne záleží koľko do toho chceš investovať. Na čo to chceš používať. Lebo k telu ti bude treba aj objektív. Napríklad investovať do ultrazoomu ak vyslovene nechceš ten zoom je podľa mňa blbosť. Keďže fotky z toho budú liesť horšie ako z telefónu strednej triedy. Takže si hlavne treba povedať čo od toho očakávaš a koľko na to máš peňazí.
HAHAHA, viac sa k tomu neda napisat. Ak niekto kupuje fotak podla typu baterie, tak mu odporucam ostat pri foteni telefonom. Mam zrkadlovku Nikon, ma par rokov a dokazem stale spravit takmer 1000 zaberov aj po rokoch. Keby bolo najhorsie, tak si kupim za 55 eur novu original bateriu. Napokon aj Eneloop baterie stoja 4ks 10 eur, tie s 2500/2700mAh stoja 20 eur. Cize ak ich 2x vymenim, tak mam 40 eur v bateriach, co je uz pomaly cena baterie fotaka.
A hlavné dnešné fotaky vieš nabíjať aj z powerbanky.
-
starysomar
Hardcore addict
Sorry za vstup. Od leta 2009 máme Pentax a akumulátor dodnes drží.
Nechcel som nič porovnávať! Len som sa snažil ozrejmiť prečo inklinujem k vymeniteľným baterkám. Ten Olympus čo som spomínal bol na svoju dobu veľmi dobrý stroj. Má síce len 7Mpx čo sa dnes môže zdať smiešne ale fotky robil fakt dobré. Nie že by sa mi nepáčila zrkadlovka. Tých 500€ by som aj investoval. Len sa mi nevidí predstava že by som musel opäť riešiť baterku ako sa mi to v minulosti stalo už niekoľko krát.
Áno, ono to pár rokov vydrží. Dokonca sa budú dať kúpiť aj náhradné baterky ako tu písal heker. Ale čo potom? V obehu budú už celkom iné stroje s inými lepšími parametrami, teda aj baterkami. A zohnať sa budú dať možno len ležiaky alebo treťotriedne náhrady. Verte mi že viem o čom hovorím - týmto som si už prešiel.
Inak zrkadlovke by som až tak moc nebránil. Ale nie je to len o baterke ale tiež aj o cene.
Napr. sa mi páči Nikon D3500 hoci v recenziách je zase lepší Canon EOS 250D. Lenže keď k základnému kitu pripočítam min ešte jeden objektív, dostávam sa k cene 900€ čo už je dosť. Naproti tomu s ultrazoom by som už žiadnu ďalšiu investíciu riešiť nemusel. Na to že mi foťák leží celú zimu v skrini je 900€ už poriadna pálka.
Momentálne zvažujem Nikon Coolpix B500 a Sony DSC-H300...
Bolo by na to takých 400€, so zaťatými zubami možno aj 500, ale určite nie viac. (to by doma už fakt neprešlo)
PS: Tomu pánovi čo má dobrú baterku ešte z r. 2009 úprimne blahoželám!
Áno, ono to pár rokov vydrží. Dokonca sa budú dať kúpiť aj náhradné baterky ako tu písal heker. Ale čo potom? V obehu budú už celkom iné stroje s inými lepšími parametrami, teda aj baterkami. A zohnať sa budú dať možno len ležiaky alebo treťotriedne náhrady. Verte mi že viem o čom hovorím - týmto som si už prešiel.
Inak zrkadlovke by som až tak moc nebránil. Ale nie je to len o baterke ale tiež aj o cene.
Napr. sa mi páči Nikon D3500 hoci v recenziách je zase lepší Canon EOS 250D. Lenže keď k základnému kitu pripočítam min ešte jeden objektív, dostávam sa k cene 900€ čo už je dosť. Naproti tomu s ultrazoom by som už žiadnu ďalšiu investíciu riešiť nemusel. Na to že mi foťák leží celú zimu v skrini je 900€ už poriadna pálka.
Momentálne zvažujem Nikon Coolpix B500 a Sony DSC-H300...
Bolo by na to takých 400€, so zaťatými zubami možno aj 500, ale určite nie viac. (to by doma už fakt neprešlo)
PS: Tomu pánovi čo má dobrú baterku ešte z r. 2009 úprimne blahoželám!
K baterkam a tvojmu zmýšľani sa nebudem vyjadrovať. Ale evidentne ani sam nevieš čo chceš. V prvom príspevku píšeš, že by si chcel zrkadlovku s čo najlepším svetelným objektívom. A teraz tu linkneš superzoom za 200 evri z hrozným objektívom a výstupom horším ako môj štvôr ročný Huawei p20 Pro.
V tvojom prípade by som možno aj uvažoval o bazáre ako o novom stroji.
Edit: Napríklad s týmto https://foto.bazos.sk/inzerat/121639351 ... y-stav.php bude samotný výstup na míle lepší ako s tých superzoomov. Telo plus nejaký svetelný 1.8 objektív a kombo ako lusk.
V tvojom prípade by som možno aj uvažoval o bazáre ako o novom stroji.
Edit: Napríklad s týmto https://foto.bazos.sk/inzerat/121639351 ... y-stav.php bude samotný výstup na míle lepší ako s tých superzoomov. Telo plus nejaký svetelný 1.8 objektív a kombo ako lusk.
Písal som že som uvažoval o zrkadlovke. T.j. ako o jednej z možností. (viď názov témy).
Nebyť mojich zlých skúseností z nabíjateľnou batériou, nič by som riešiť ani nemusel. Osobne si nemyslím, že všetko mimo zrkadlovky sú "šunty" ale to už je námet na inú tému.
Miesto nikam nevedúcom slovičkárení by som skôr ocenil postrehy od niekoho kto vie normálne poradiť. Polemiky o tom čo by som mal/nemal chcieť nikam nevedú. Obrátil som sa na "Poradňu pri kúpe" v nádeji že tu narazím na niekoho kto podobnú dilemu už riešil a vie teda seriózne poradiť. Takže kto vie poradí, kto nie nemusí strácať čas podpichovaním. Na vyventilovanie svojho ega sú istotne aj lepšie metódy.
V každom prípade ďakujem aspoň za čas ktorý ste venovali písaniu svojich odpovedí.
Nebyť mojich zlých skúseností z nabíjateľnou batériou, nič by som riešiť ani nemusel. Osobne si nemyslím, že všetko mimo zrkadlovky sú "šunty" ale to už je námet na inú tému.
Miesto nikam nevedúcom slovičkárení by som skôr ocenil postrehy od niekoho kto vie normálne poradiť. Polemiky o tom čo by som mal/nemal chcieť nikam nevedú. Obrátil som sa na "Poradňu pri kúpe" v nádeji že tu narazím na niekoho kto podobnú dilemu už riešil a vie teda seriózne poradiť. Takže kto vie poradí, kto nie nemusí strácať čas podpichovaním. Na vyventilovanie svojho ega sú istotne aj lepšie metódy.
V každom prípade ďakujem aspoň za čas ktorý ste venovali písaniu svojich odpovedí.
Ťažko sa radi keď nevieme čo chceš. Miešaš tu hrušky s jablkami. Buď chceš čo najlepšiu obrazovú kvalitu za dané peniaze, alebo chceš aby to bolo čo najmenšie, malo veľký zoom, dobre to natáčalo a hlavne ani nevieme tvoj cenový strop a čo chceš fotiť.
Ja som popravde celkom nepochopil aky mas problem s nabijatelnou bateriou. Ako bolo povedane, vydrzi to hodne dlho. Moj druhy fotak bol jazdeny Canon 7D kupovany v roku 2009, ja som ho kupoval v roku 2015 s povodnou baterkou a stale to bolo bezproblemove. 7D inak pouziva typ LP-E6 co je bateria ktoru pohodlne kupis aj dnes, ci uz original, alebo nejaku nahradu (7D ma 12 rokov). V kazdom pripade, nejake adaptery by si mozno nasiel, ale tam Ti nepodarim. Nabijatelnost baterie a dnes uz aj priamo vo fotaku povazujem naopak za obrovsku vyhodu.
Co sa tyka ultrazoomu vs DSLR, tak je pravda, ze objektivy nieco stoja, ale tiez to ma dovod. Ultrazoomy ktore si si vybral pouzivaju snimac ktory bezne najdes v mobile, alebo malych dronoch. Ten v Nikone je tak 10-15x vacsi (nechce sa mi to pocitat) a asi si vies predstavit, ze to na fotke uvidis.
Je to hlavne o tom co chces fotit. Ak napriklad nepotrebujes extremny zoom/priblizenie, zvazil by som skor kompakt s 1" snimacom, nieco ako RX100 II a novsie, pripadne Lumix LX15, alebo Canon G7X II.
Co sa tyka ultrazoomu vs DSLR, tak je pravda, ze objektivy nieco stoja, ale tiez to ma dovod. Ultrazoomy ktore si si vybral pouzivaju snimac ktory bezne najdes v mobile, alebo malych dronoch. Ten v Nikone je tak 10-15x vacsi (nechce sa mi to pocitat) a asi si vies predstavit, ze to na fotke uvidis.
Je to hlavne o tom co chces fotit. Ak napriklad nepotrebujes extremny zoom/priblizenie, zvazil by som skor kompakt s 1" snimacom, nieco ako RX100 II a novsie, pripadne Lumix LX15, alebo Canon G7X II.
90% vecí fotím vonku. Nie zriedka aj za šera a pri zhoršených svetelných podmienkach. Ako som už spomínal väčšinou sezónne, takže v zime je využívaný minimálne. Foťák nie je mobil ktorý sa používa každý deň. Každý vie že keď je nabíjateľná batéria pol roka nečinná, tak jej to na kapacite rozhodne nepridá. Mne nejde o profi fotky, nejdem sa tým živiť ani to nikde vystavovať. Teraz mám 3 kompakty (2 sú nepoužiteľné práve kvôli nabíjateľným batériám) a 1 ultrazoom na 4 AA batérie, lenže ten už má niečo za sebou. Ono zase to nie je taká šunka ako by sa zdalo. Má to síce pomalší CCD snímač 4:3 s chabými 7 Mpx ale fotky to stále robí dobré. Vzhľadom na jeho vek sa parametrami a výbavou dnešným strojom rovnať samozrejme nemôže. Práve preto sa obhliadam po niečom novšom.
Je mi jasné zo zrkadlovkou by som nešliapol vedľa, hoci voči nabíjateľným batériám mám stále výhrady. Lenže ak by som chcel zrkadlovku tak k základnému objektívu by som musel prikúpiť ešte minimálne makro objektív a teleobjektív, kdežto toto všetko mi ultrazoom obstará sám. Možno nie v takej kvalite ale aspoň by som nemusel zo sebou vláčiť nemotornú brašnu a tiež odpadá aj zdržovanie s výmenou objektívov čo je v teréne dosť nepraktické.
Čo sa týka tej vložky s tužkovými baterkami miesto originálnej, viem že Pentax niečo také mal, ale k súčasným strojom som nič také neobjavil. Ono tie batérie sa od tých čias už dosť zmenšili takže sa obávam že sa budem musieť uspokojiť predsa len s ultrazoomom. Len som sa ešte nerozhodol pre konkrétny model.
Je mi jasné zo zrkadlovkou by som nešliapol vedľa, hoci voči nabíjateľným batériám mám stále výhrady. Lenže ak by som chcel zrkadlovku tak k základnému objektívu by som musel prikúpiť ešte minimálne makro objektív a teleobjektív, kdežto toto všetko mi ultrazoom obstará sám. Možno nie v takej kvalite ale aspoň by som nemusel zo sebou vláčiť nemotornú brašnu a tiež odpadá aj zdržovanie s výmenou objektívov čo je v teréne dosť nepraktické.
Čo sa týka tej vložky s tužkovými baterkami miesto originálnej, viem že Pentax niečo také mal, ale k súčasným strojom som nič také neobjavil. Ono tie batérie sa od tých čias už dosť zmenšili takže sa obávam že sa budem musieť uspokojiť predsa len s ultrazoomom. Len som sa ešte nerozhodol pre konkrétny model.
Naco tu chces rady, ked na ne kasles? Nemas sajnu o tom, ako funguju nabijatelne baterie, kedze si s nimi nikdy nepracoval, jedine co si v ruke drzal su AAcka a myslis si ze s nimi spasis cely svet.
Tiez asi nevies co je to pojem kvalitna fotka. Asi len budes fotit susedky v okne
Takze, kup si co chces, lebo si nedas poradit, aj tak kupis blbo a potom bud budes nadavat, alebo si budes mysliet ako uzasne vyzeraju tie hrozne fotky ;D
Tiez asi nevies co je to pojem kvalitna fotka. Asi len budes fotit susedky v okne
Takze, kup si co chces, lebo si nedas poradit, aj tak kupis blbo a potom bud budes nadavat, alebo si budes mysliet ako uzasne vyzeraju tie hrozne fotky ;D
Téma bola "Fotoaparát na AA batérie" tak si tie svoje rozumy láskavo nechaj od cesty! Keď nevieš prispieť konkrétnym typom tak kraviny písať nemusíš. Na tvoje urážky tu nikto nie je zvedavý! Alebo si sa chcel iba vyventilovať? V každom prípade to bolo dosť úbohé. Myslím že si to ty kto nevie o čom je fotografovanie.cinges napísal: 20 feb 2021, 20:00 Naco tu chces rady, ked na ne kasles? Nemas sajnu o tom, ako funguju nabijatelne baterie, kedze si s nimi nikdy nepracoval, jedine co si v ruke drzal su AAcka a myslis si ze s nimi spasis cely svet.
Tiez asi nevies co je to pojem kvalitna fotka. Asi len budes fotit susedky v okne![]()
Pre všetkých ostatných:
Chcel som poradiť s výberom fotoaparátu na tužkové batérie pretože som mal s nabíjateľnými batériami veľmi zlé skúsenosti. Očakával som teda konkrétne typy alebo postrehy práve na túto tému. Miesto toho sa tu ale preberali "kvality" nabíjateľných batérií o čo mi vôbec nešlo. Ale vďaka aj za to.
Napriek tomu ďakujem všetkým ktorý sa snažili úprimne prispieť.
Rozhodol som sa nakoniec pre Nikon Coolpix B500. Nie každý si môže dovoliť investovať 1000€ za "kvalitný" fotoaparát.
Takže považujte túto zbytočnú tému za uzavretú.
Chalan tak ty si uplne mimo. Ludia sa ti snazia poradit a ty si aj tak melies svoje o nabijatelnych AA/AAA bateriach. Sranda, ze aj profi foto maju svoje vlastne baterie, ze? Pripadne battery grip, ze??? Akurat ty jediny hladas fotak na nabijacie AA/AAA baterie? Aky je rozdiel v tom, ze ci fotka s bateriou sa nepouziva po roka alebo ci sa AA/AAA nepouzivaju pol roka? No veru ziadny, dokonca ten fotkak s vlastnou bateriou sa skor nabije.
Ako pani vyssie podotkli, ved ty ani nehladas nazor na kupu, pretize neznesies kritiku a protiargumentaciu, aj tak sa kupis daku kravinu co chces.
Ako pani vyssie podotkli, ved ty ani nehladas nazor na kupu, pretize neznesies kritiku a protiargumentaciu, aj tak sa kupis daku kravinu co chces.
-
starysomar
Hardcore addict
Nevadí, hlavne že je spokojný.
Lol, plnohodnotná recenzia od predajcu
.
Ako cinges pripomenul...
Ako cinges pripomenul...
Každopadne nech sa ti s nim darí. Len nabudúce ak vieš čo chceš kúpiť, tak ne zabíjaj náš čas na fóre a rovno to kúp, ak ne berieš na vedomie žiadne naše radycinges napísal: 20 feb 2021, 20:00 Tiez asi nevies co je to pojem kvalitna fotka. Asi len budes fotit susedky v okne![]()
Ono popravde aj ten Olympus ktory mas zrejme spravi lepsie fotky nez ten Nikon.
S AA bateriou Ti poradit neviem, ale s fotakom ano a s RX100 by si mal rozhodne lepsie fotky, pritom je to mensi fotak. Obzvlast teda pri horsich svetelnych podmienkach.
Ale rozhodol si sa ako si rozhodol. Snad budes spokojny
S AA bateriou Ti poradit neviem, ale s fotakom ano a s RX100 by si mal rozhodne lepsie fotky, pritom je to mensi fotak. Obzvlast teda pri horsich svetelnych podmienkach.
Ale rozhodol si sa ako si rozhodol. Snad budes spokojny
To s tými susedkami bolo dosť úbohé. Inak máme iba suseda a aj ten už má pekne cez 80 takže máš smolu.
Inak neviem o akých radách to tu hovoríš? Jediný kto mi prispel konkrétnym typom bol Johnny ktorému úprimne ďakujem.
Foťák som už objednal, mal by doraziť koncom týždňa. Pri najhoršom ho do 2. týždňov môžem ešte vždy vrátiť.
Inak neviem o akých radách to tu hovoríš? Jediný kto mi prispel konkrétnym typom bol Johnny ktorému úprimne ďakujem.
Foťák som už objednal, mal by doraziť koncom týždňa. Pri najhoršom ho do 2. týždňov môžem ešte vždy vrátiť.