Fotoaparat na bežné používanie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotoaparat na bežné používanie

Príspevok od používateľa 94jakub »

18-105 sa dá považovať za setový objektív. Dokonca sa s niektorými telami aj predáva. O výrazne lepšej kvalite sa tiež moc nedá hovoriť. Je len o trochu univerzálnejší.
Práve pre toto som sa zo zaujímavosti opýtal, čo by si poradil.
Čakal som síce skôr, že povieš buď niečo pevné(35 alebo 55/1.8) alebo niečo s pevnou clonou ako Tamron 17-50/2.8, čo by bolo dosť nad limit.

Ale aspoň, že si nedal nejakú obludu ako 18-270 :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

a na jaku rit mu je tazka, velka zrkadlovka?? koho toto bavi nosit? mozno prvych par mesiacov.
lepsim riesenim je jazdeny Fuji X10/20, a naucit sa spracovavat RAW. krasny fotak s vybornym vystupom. od kedy ho mam, zrkadlovka lezi v skrini, pretoze su mi jej vsetky vlastnosti na 2 veci. gro vystupu bude mat na fasbuk a max tlac na A4. Fuji v tomto posluzi na 100%. Zrkadlo so setakom aj tak moc lepsi vystup mat nebude. Aspon sa bude moct venovat fotke a nie ko*ot o teoriach fotenia a behaniam po weboch a chekovania ktory objektiv je lepsi, ktory ma ake skreslenie a podobne. hlavne ho oceni ked bude behat niekde na dovolenke a nebude so sebou tahat par kilovu brasnu. LBA je svina.
pripadne ak mobil, lumia 1020.

ak fakt budes taky trud a kupis to zrkadlo, tak radsej kup starsie a lacnejsie telo a penaze zainvestuj aspon do lacnej svetelnej 50/1.8, pripadne 35/2.0, kup si kanon alebo nikon, lebo na to najdes najviac ponuk a na nejaky setovy objektiv sa vyser, lebo toho nahradis iphonom. so setakom dnu a v pritmi mozes fotit akurat so zabudovanym bleskom. taze o hovne. velkorozsahove objektivy su tiez zbytocne, lebo ta vysledky sklamu, komu na aku rit je 270mm?? ide snad fotit levy do afriky?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

zelovoc napísal:a na jaku rit mu je tazka, velka zrkadlovka?? koho toto bavi nosit?
Teba ocividne nie, nastastie ty si ty a nie niekto iny. Aj si tu temu cital? Sam pise ze aj tak si obcas zrkadlo poziciava tak mu to asi nosit neprekaza.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Ryan Giggs napísal: Teba ocividne nie, nastastie ty si ty a nie niekto iny. Aj si tu temu cital? Sam pise ze aj tak si obcas zrkadlo poziciava tak mu to asi nosit neprekaza.
cital som, zrkadlo som nosieval par rokov, ale na rodinne foto je to totalny overkill. uplne zbytocne, najme ak chce do toho dat 350E, pretoze ak by chcel mat naozaj pekne vysledky tak by mal zacat aspon na dvojnasobku aby mal aj s cim fotit. naco mu je zrkadlo so setakom???
to ze si to zrkadlo poziciava este neznamena ze ho aj potrebuje. najlepsi fotak je ten, ktory mas pri sebe, kompakt moze mat pri sebe daleko castejsie nez zrkadlo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Na umyvanie podlahy...
Overkill je predraženy kompakt za take peniaze. A poslužiť mu služi aj ten telefon s ktorym teraz foti. A posluži mu aj kompakt za 100 eur. Ale to nie je pointa toho čo od toho chce.
Takisto nie je nikde napisane že u tych rodinnych oslav skonči.
Napísať odpoveď