na tu prvu si aky cas pouzil? Imho by som ho kus zvysil trosilinka nech je efekt panningu trocha vacsi, je jasne ze mne sa to lahko hovori a ze stresy pri foteni ked ta za to platia su vacsechlapec10 napísal: nooo neusla, bola presne tam kde mala byt![]()
mam pre teba jeden pojem: Panning viac o nom: http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/panning/
a co sa tyka vystrednenia, tak to je naschval tak orezane, aby to zvyraznilo dynamiku pohybu jazdca
2. pojem pre teba: Kompozicia, viac na: http://www.digi-foto.sk/ako-fotografova ... zlaty-rez/
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
Jeremy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
-
chlapec10
Addict
vo fotkach je EXIF, takze info si mozte pozriet, pri tej 1. to bolo 1/200, priznam sa ze som skusal aj dlhsie casy, ale tam to uz bolo o xlp lebo vela bolo nepouzitelnych takze ta 1/200 bola ako tak ok, bol tam aj problem ze kedze slnko bolo z uz len jednej strany + biely sneh tak sa to fotilo dost na ****Jeremy napísal:
na tu prvu si aky cas pouzil? Imho by som ho kus zvysil trosilinka nech je efekt panningu trocha vacsi, je jasne ze mne sa to lahko hovori a ze stresy pri foteni ked ta za to platia su vacse
a pre klienta su panningy ako tak nezaujmave takze tych som spravil len par a sustredil sa na dynamku, pri takychto druhoch fotiek sa dobre predavaju tie kde su zvyraznene elementy(spliechajuca voda, sneh,prach, dym, plamene, lietajuce suciastky atd atd), teda kde okolnosti este dodavaju extra "stavu"
-
triple
Guru wannabe
mne sa najviac pozdáva druhá.. páči sa mi ten rozprášený sneh.. škoda, že cvak nebol o niečo skôr aby medzi pretekárom a diváčkami bola kus väčšia medzierka ale je mi jasné, že v tej rýchlosti sa nad tým nedalo uvažovať..
pekné fotky - klobúk dole
inak v exife vidím, že vyváženie bielej bolo na manuál - nikdy som tomu moc nerozumel. vedel by si nejak poradiť čoho sa držať
pekné fotky - klobúk dole
inak v exife vidím, že vyváženie bielej bolo na manuál - nikdy som tomu moc nerozumel. vedel by si nejak poradiť čoho sa držať
-
Jeremy
Medium Professional
jasne chapemchlapec10 napísal: vo fotkach je EXIF, takze info si mozte pozriet, pri tej 1. to bolo 1/200, priznam sa ze som skusal aj dlhsie casy, ale tam to uz bolo o xlp lebo vela bolo nepouzitelnych takze ta 1/200 bola ako tak ok, bol tam aj problem ze kedze slnko bolo z uz len jednej strany + biely sneh tak sa to fotilo dost na ****
a pre klienta su panningy ako tak nezaujmave takze tych som spravil len par a sustredil sa na dynamku, pri takychto druhoch fotiek sa dobre predavaju tie kde su zvyraznene elementy(spliechajuca voda, sneh,prach, dym, plamene, lietajuce suciastky atd atd), teda kde okolnosti este dodavaju extra "stavu"
-
chlapec10
Addict
Pomerne Jednoduchetriple napísal:inak v exife vidím, že vyváženie bielej bolo na manuál - nikdy som tomu moc nerozumel. vedel by si nejak poradiť čoho sa držať
Fotak Sam od seba nedokaze urcit farby na fotke, preto mas rozne mody, auto kde sa fotak pokuzi sam nastavit farby alebo prednastavene modusy(fotenie za slnka, oblakov, tiena, blesku a pod) vtedy ma prednastavene co je biele co je modre a pod....
AK aj toto ale zlyha tak neostava nic ine ako manual, to znamena ze ty "povies" fotaku co je aka farba, funguje to tak ze mu povies co je biela alebo siva a on si od toho odvodi celu skalu farieb. Funguje to tak, ze si nastavis manual WB nasledne spustis, odfotis nejaky biely objekt, resp bielu cast(alebo sivu cast) objektu, ak si to urobil spravne tak z toho si fotak vyvazi farby a presto, fotak foti s farbami ako naozaj. Napriklad ako som vyvazil na pretekoch o sneh na trati, alebo napr na hokeji vyvazis o Lad....
Pre toto existuju este aj rozne zlepsovaky ako grey-card alebo expodisc, tie v podstate pomahaju vyvazit bielu v tazsich podmienkach.
v pondelok, alebo kedy pridem domov nahadzem par fotiek z Kosova, tesim sa na konstruktivnu kritiku.
btw: stativ pod zemou je na na nezaplatenie, a mesta fotim ciernobielo, tak ma s nad neposlete do certa
btw: stativ pod zemou je na na nezaplatenie, a mesta fotim ciernobielo, tak ma s nad neposlete do certa
mne sa tiez najviac pozdava ta druha. ta prva nie je o vystredeni na stred alebo o vyreze... mne skor prijde ze to bol cvak na poslednu chvilu (jedina schopna zo serie?) predsa len by bolo lepsie ked je vidiet co je pred jazdcom ako to co je za nim. ale to je otazka pre fotografa ako sa rozhodne
// to ze je to v horach je pekne vidiet na tej tretej a stvrtej. tam by som nechcel padnut
// to ze je to v horach je pekne vidiet na tej tretej a stvrtej. tam by som nechcel padnut
-
chlapec10
Addict
jedine zo serie nie, ale bolo 3 pouzitelne z 5tuti napísal:mne sa tiez najviac pozdava ta druha. ta prva nie je o vystredeni na stred alebo o vyreze... mne skor prijde ze to bol cvak na poslednu chvilu (jedina schopna zo serie?) predsa len by bolo lepsie ked je vidiet co je pred jazdcom ako to co je za nim. ale to je otazka pre fotografa ako sa rozhodne
orez taky preto, lebo za nim ma aspon nieco(ludi), pred nim vela toho okrem snehu nebolo, celkovo ta fotka ma pre mna malu vypovednu lehotu, lebo sa straca pointu ze to je v horach a podobne...
Tie posledne dve mi pripadaju ako fotene v atelieri
Ako su perfektne, len cim si dosiahol to, ze ty bikeri vyzeraju ako umelo osvetlovany?
-
chlapec10
Addict
pomerne jednoduche vysvetlenieLub0$ napísal:Tie posledne dve mi pripadaju ako fotene v atelieriAko su perfektne, len cim si dosiahol to, ze ty bikeri vyzeraju ako umelo osvetlovany?
fotka bola v pravotocivej zakrute s tym ze aj som bol "vnutri" (zakruta <- a ja stojim tam kde je pomlcka ) tej zakruty, takze vsade za mnou bola hora snehu, podla tiena vidis ze som stal proti slnku, takze slnko svietilo smerom na mna, nasvietilo vsetok ten sneh za mojim chrbtom a ten sa nasledne uz diffuzovany odrazil na cyklistov, a kedze slnko svietilo priamo na opacnu stranu tak bol cyklista nasvieteny z oboch stran.
-
triple
Guru wannabe
tak toto by ma v terene vôbec nenapadlo využiťchlapec10 napísal: pomerne jednoduche vysvetlenie
fotka bola v pravotocivej zakrute s tym ze aj som bol "vnutri" (zakruta <- a ja stojim tam kde je pomlcka ) tej zakruty, takze vsade za mnou bola hora snehu, podla tiena vidis ze som stal proti slnku, takze slnko svietilo smerom na mna, nasvietilo vsetok ten sneh za mojim chrbtom a ten sa nasledne uz diffuzovany odrazil na cyklistov, a kedze slnko svietilo priamo na opacnu stranu tak bol cyklista nasvieteny z oboch stran.
ako by povedal barney stinson: "nice"
-
chlapec10
Addict
fajne.... ten dym/para je odfotena ci prirorena s PS?Jeremy napísal:tak som sa mal ucit vcera a nudil som sa a toto vzniklo
-
Jeremy
Medium Professional
Su to dve fotky, dym z vonnej tycinky do RAW a prifarbeny v LR a troska photoshopuchlapec10 napísal: fajne.... ten dym/para je odfotena ci prirorena s PS?
-
chlapec10
Addict
pekne pekne... mozno len ten dym na lavo by som spravil inac, lebo ho tam je menej ako toho napravoJeremy napísal:
Su to dve fotky, dym z vonnej tycinky do RAW a prifarbeny v LR a troska photoshopu
Mne sa to vobec nepaci
Modelke nevidim poriadne tvar, vyzera trochu pri sebe aj ked nieje, a dokonca vyzera starsie...
Ber to len v dobrom, vravim len moj nazor, nechcem ta odradit.
Modelke nevidim poriadne tvar, vyzera trochu pri sebe aj ked nieje, a dokonca vyzera starsie...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
henten dym je uzasny. jaky si mal postup? lebo netusim ako docielit to cierne pozadie.
-
adox
Light Professional
len tak som cvakol luster v izbe dal som to do PS-ka a vzdniklo z toho toto 
//ja nechapem takých ľudí čo už aj za toto mi dajú k-

//ja nechapem takých ľudí čo už aj za toto mi dajú k-
-
moosha
Darca