Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nj, ale je tam ista spolupraca, on urobi sluzbicku canonu tak Canon mu to musi nejak oplatit pripadne vybavit za neho nieco. Je to kazdopadne zaujimave, a az to cloveka nuti premyslat, ci je fakt potrebne minat na 'tazku' profi video techniku doslova miliony, ako kupit tieto profi skla a tela, ktore us snad o polovicu lacnejsie ked nie viac...je sice pravda, ze ergonomia nieje robena pre video, ale pre fotenie, ale ked som si pozrel eshop ktory ponuka kadejake hracky ktore doslova zmenia fotak v kameru...tak nieje o com...mozno uz aj neobjavene talenty budu moct dobit filmove nebo, bez milionovych rozpoctov...co je v podstate dobre, kedze som si isty, ze na svete je kopec nadejnych reziserov a kameramanov tak isto aj fotografov, ktory maju talent, ale nemaju na to financie.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Lub0$ napísal:Nj, ale je tam ista spolupraca, on urobi sluzbicku canonu tak Canon mu to musi nejak oplatit pripadne vybavit za neho nieco. Je to kazdopadne zaujimave, a az to cloveka nuti premyslat, ci je fakt potrebne minat na 'tazku' profi video techniku doslova miliony, ako kupit tieto profi skla a tela, ktore us snad o polovicu lacnejsie ked nie viac...je sice pravda, ze ergonomia nieje robena pre video, ale pre fotenie, ale ked som si pozrel eshop ktory ponuka kadejake hracky ktore doslova zmenia fotak v kameru...tak nieje o com...mozno uz aj neobjavene talenty budu moct dobit filmove nebo, bez milionovych rozpoctov...co je v podstate dobre, kedze som si isty, ze na svete je kopec nadejnych reziserov a kameramanov tak isto aj fotografov, ktory maju talent, ale nemaju na to financie.
a presne v tomto sa mylis :-)
Ano, mozno by to nejakeho amatera nechalo premyslat, ale spytaj sa hociktoreho profi kameramana vymenuje ti 20+ dovodov preco nie.
Ono to ze mi to nevidime je rovnake ako mozno niekto nevidi rozdiel medzi fotkou z DSLR a mydlom.

Co sa tyka ergonimie, tak tiez nemas pravdu, vid foto v prilohe, mne sa to zda dost ergonimicke, a mozes k tomu mat milion inych drziakov hladacikov a podobne
Prílohy
5d.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

To co tu hadzes su doplnky, ktore imituju realnu kameru, a stoja nehorazne prachy, a dat za nejaku konstrukciu ktora mi napodobni drzanie video kameri 2000eur je kus vela, aj ked je pravda, ze stale je to cenovo vyhodnejsie oproti realnym kameram. A ako som si blizsie skusal funkciu videa na mojom fotaku, spomenul som si, ako som sa pytal, ze ako riesia depth of field, a ty si vravel, ze vysokym clonovym cislom, no co com pozeral a skusal kadeco, pocas natacania vela moznosti nemam...uz vobec nie nastavenie clony.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

ľudoprázdno :-)

neviete niekto či sa dá nejako odstrániť ten prepal vľavo ?? fotené to bolo cez RAW ...

vďaka
Prílohy
IMG_1149.jpg
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

produktovy danbo. ziadny PP, na co som konecne hrdy :D
Prílohy
danb0_produkt.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

klm16 napísal:ľudoprázdno :-)

neviete niekto či sa dá nejako odstrániť ten prepal vľavo ?? fotené to bolo cez RAW ...

vďaka
je to biele miesto, nič s tým nespravíš, len to môžeš vyretušovať, ja som začal na tej hornej časti, ale viac sa mi nechcelo :)
Prílohy
retouch.jpg
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:To co tu hadzes su doplnky, ktore imituju realnu kameru, a stoja nehorazne prachy, a dat za nejaku konstrukciu ktora mi napodobni drzanie video kameri 2000eur je kus vela, aj ked je pravda, ze stale je to cenovo vyhodnejsie oproti realnym kameram. A ako som si blizsie skusal funkciu videa na mojom fotaku, spomenul som si, ako som sa pytal, ze ako riesia depth of field, a ty si vravel, ze vysokym clonovym cislom, no co com pozeral a skusal kadeco, pocas natacania vela moznosti nemam...uz vobec nie nastavenie clony.
samozrejme ze su to doplnky, len ked uz niekto chce hladat plnohodnotnu alternativu, tak toto k nej patri... a ver mi pri videu drzanie neni "len" zly pohyb a mas cely zaber pokazeny a pri istych momentoch to uz nenapravis.

je to preto lebo mas fotak aky mas :-) info o tom ako ako to robit na 5d mk2: http://www.usa.canon.com/dlc/controller ... cleID=2951

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 2:11)
i-cube napísal:produktovy danbo. ziadny PP, na co som konecne hrdy :D
pekne... fakt vydarene

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 2:17)
uplink napísal: je to biele miesto, nič s tým nespravíš, len to môžeš vyretušovať, ja som začal na tej hornej časti, ale viac sa mi nechcelo :)
asi tak, Photoshop inac nie, nahradit mur formami zboku alebo spodu, jedine co by bol problem asi text, ale ten by sa dal mozno dorobit, vyhodou je ze to co je bielene je nahraditelne lebo to je geometricky pravidelne
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Lub0$ napísal:Tspomenul som si, ako som sa pytal, ze ako riesia depth of field, a ty si vravel, ze vysokym clonovym cislom, no co com pozeral a skusal kadeco, pocas natacania vela moznosti nemam...uz vobec nie nastavenie clony.
staci mat objektiv s clonovym kruzkom a mozes menit clonu jak je libo.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:staci mat objektiv s clonovym kruzkom a mozes menit clonu jak je libo.
To je pri Canonoch trocha komplikovane, aspon teda poslednych tusim 10 rokov :wink:
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

klm16 napísal:ľudoprázdno :-)

vďaka
prepal je miesto bez kresby, takže ho neodstrániš, kde nič nie je, ani čert neberie... max. ho môžeš potlačiť - pohrať sa troška s histogramom,
príp. ako tu bolo spomenuté - retouch... Osobne mi až tak nevadí, aj celkovo TK v pohode, skôr mi vadí tá kompo, je to nevyvážené a pôsobí
to na mňa rozhádzane...
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a netreba zabudat, zeradsej PODexponovane, ako PREexponovane. z tmaveho sa da nieco zachranit. z prepalu nie
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal: To je pri Canonoch trocha komplikovane, aspon teda poslednych tusim 10 rokov :wink:
njn, preto existuje pentax :D
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aby tema nestala, jedno shajzovo farebne hadeerko a zapad
Prílohy
apollohDR.jpg
zapadihriskoMokro8.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Po dlhej dlheeej dobe aj ja nieco pridam...
Skusal som si trosicku tu vasu Street fotografiu :oops:
Plus nejake malickosti...nic specialne...
Prílohy
rybarHojko.jpg
TetaHojko.jpg
flagHojko.jpg
LavickaHojko.jpg
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

taky pekny portretik sa mi podaril pri streetovani v pn pocas narcisov
Prílohy
DSC_0069_lzn.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikto ta nechytal, koli pedofilii? :D

//autoeditácia príspevku (18 Apr 2010, 22:17)
Ok, este jedna malickost...
Prílohy
ParikHojko.jpg
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

ja tento styl nemam rad ci uz ako fotograf alebo ako foteny objekt, kedze by som nechcel aby ma len tak niekto fotil na ulici a daval to na web... ale tomu sa da len tazko branit a preto to ani nefotim ale to je na kazdom zvazeni...
ja preferujem kraniju, makro, a hlavny zaujem rekonstrukcie bojov 2 svetovej 8)

jeremy mas to preexponovane...
a mas z piestan viac foto? ale nie ludi ale skor archytektury alebo tak nieco?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pozeram ze kvalita fotiek sla pekne hore. super.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Polo-X napísal:ja tento styl nemam rad ci uz ako fotograf alebo ako foteny objekt, kedze by som nechcel aby ma len tak niekto fotil na ulici a daval to na web... ale tomu sa da len tazko branit a preto to ani nefotim ale to je na kazdom zvazeni...
ja preferujem kraniju, makro, a hlavny zaujem rekonstrukcie bojov 2 svetovej 8)

jeremy mas to preexponovane...
a mas z piestan viac foto? ale nie ludi ale skor archytektury alebo tak nieco?
Ja zas fotim street. A okrem toho bol den narcisov takze som fotil vramci dna narcisov. :) Na Makro nemam techniku, s krajinou mam problem, a architerkturu tam je to tazko bo neviem co chytit

A naschval je tam hadzany HighKey cize povodna fotka je o dost tmavsia
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

tam nejde o to ze to nevies, to je ta najvacsia vyzva pre mna... ja proste street beriem iba ak v ramci urbanistiky alebo architektury alebo podujati ale ludi to ee to mi nesedi... ale ako hovorim kazdy fotograf ma to svoje 8)

a je mi jasne ze ta fotka je upravena pp ale aj tak mi to pride neprirodzene biela je silny tahak oci a keby si ju treskol do cierneho ramceka tak by to este vytiahlo... ale to je len moj nazor... o pp je to tak ze kazdy si to upravy to toho jeho co sa jemu paci a ostatne komenty su len reci okolo 8) ide len o to ze fotky predtym co si dal maly lepsie vyvazenie :wink:

ak mas foto tak daj este mozno ma tam niekde mas som totiz z piestan :twisted:
Napísať odpoveď