Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
Nj, ale je tam ista spolupraca, on urobi sluzbicku canonu tak Canon mu to musi nejak oplatit pripadne vybavit za neho nieco. Je to kazdopadne zaujimave, a az to cloveka nuti premyslat, ci je fakt potrebne minat na 'tazku' profi video techniku doslova miliony, ako kupit tieto profi skla a tela, ktore us snad o polovicu lacnejsie ked nie viac...je sice pravda, ze ergonomia nieje robena pre video, ale pre fotenie, ale ked som si pozrel eshop ktory ponuka kadejake hracky ktore doslova zmenia fotak v kameru...tak nieje o com...mozno uz aj neobjavene talenty budu moct dobit filmove nebo, bez milionovych rozpoctov...co je v podstate dobre, kedze som si isty, ze na svete je kopec nadejnych reziserov a kameramanov tak isto aj fotografov, ktory maju talent, ale nemaju na to financie.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a presne v tomto sa mylisLub0$ napísal:Nj, ale je tam ista spolupraca, on urobi sluzbicku canonu tak Canon mu to musi nejak oplatit pripadne vybavit za neho nieco. Je to kazdopadne zaujimave, a az to cloveka nuti premyslat, ci je fakt potrebne minat na 'tazku' profi video techniku doslova miliony, ako kupit tieto profi skla a tela, ktore us snad o polovicu lacnejsie ked nie viac...je sice pravda, ze ergonomia nieje robena pre video, ale pre fotenie, ale ked som si pozrel eshop ktory ponuka kadejake hracky ktore doslova zmenia fotak v kameru...tak nieje o com...mozno uz aj neobjavene talenty budu moct dobit filmove nebo, bez milionovych rozpoctov...co je v podstate dobre, kedze som si isty, ze na svete je kopec nadejnych reziserov a kameramanov tak isto aj fotografov, ktory maju talent, ale nemaju na to financie.
Ano, mozno by to nejakeho amatera nechalo premyslat, ale spytaj sa hociktoreho profi kameramana vymenuje ti 20+ dovodov preco nie.
Ono to ze mi to nevidime je rovnake ako mozno niekto nevidi rozdiel medzi fotkou z DSLR a mydlom.
Co sa tyka ergonimie, tak tiez nemas pravdu, vid foto v prilohe, mne sa to zda dost ergonimicke, a mozes k tomu mat milion inych drziakov hladacikov a podobne
To co tu hadzes su doplnky, ktore imituju realnu kameru, a stoja nehorazne prachy, a dat za nejaku konstrukciu ktora mi napodobni drzanie video kameri 2000eur je kus vela, aj ked je pravda, ze stale je to cenovo vyhodnejsie oproti realnym kameram. A ako som si blizsie skusal funkciu videa na mojom fotaku, spomenul som si, ako som sa pytal, ze ako riesia depth of field, a ty si vravel, ze vysokym clonovym cislom, no co com pozeral a skusal kadeco, pocas natacania vela moznosti nemam...uz vobec nie nastavenie clony.
-
klm16
Medium Professional
ľudoprázdno
neviete niekto či sa dá nejako odstrániť ten prepal vľavo ?? fotené to bolo cez RAW ...
vďaka
neviete niekto či sa dá nejako odstrániť ten prepal vľavo ?? fotené to bolo cez RAW ...
vďaka
-
uplink
VIP
je to biele miesto, nič s tým nespravíš, len to môžeš vyretušovať, ja som začal na tej hornej časti, ale viac sa mi nechceloklm16 napísal:ľudoprázdno![]()
vďaka
-
chlapec10
Addict
samozrejme ze su to doplnky, len ked uz niekto chce hladat plnohodnotnu alternativu, tak toto k nej patri... a ver mi pri videu drzanie neni "len" zly pohyb a mas cely zaber pokazeny a pri istych momentoch to uz nenapravis.Lub0$ napísal:To co tu hadzes su doplnky, ktore imituju realnu kameru, a stoja nehorazne prachy, a dat za nejaku konstrukciu ktora mi napodobni drzanie video kameri 2000eur je kus vela, aj ked je pravda, ze stale je to cenovo vyhodnejsie oproti realnym kameram. A ako som si blizsie skusal funkciu videa na mojom fotaku, spomenul som si, ako som sa pytal, ze ako riesia depth of field, a ty si vravel, ze vysokym clonovym cislom, no co com pozeral a skusal kadeco, pocas natacania vela moznosti nemam...uz vobec nie nastavenie clony.
je to preto lebo mas fotak aky mas
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 2:11)
pekne... fakt vydarenei-cube napísal:produktovy danbo. ziadny PP, na co som konecne hrdy
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 2:17)
asi tak, Photoshop inac nie, nahradit mur formami zboku alebo spodu, jedine co by bol problem asi text, ale ten by sa dal mozno dorobit, vyhodou je ze to co je bielene je nahraditelne lebo to je geometricky pravidelneuplink napísal: je to biele miesto, nič s tým nespravíš, len to môžeš vyretušovať, ja som začal na tej hornej časti, ale viac sa mi nechcelo
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
staci mat objektiv s clonovym kruzkom a mozes menit clonu jak je libo.Lub0$ napísal:Tspomenul som si, ako som sa pytal, ze ako riesia depth of field, a ty si vravel, ze vysokym clonovym cislom, no co com pozeral a skusal kadeco, pocas natacania vela moznosti nemam...uz vobec nie nastavenie clony.
-
chlapec10
Addict
To je pri Canonoch trocha komplikovane, aspon teda poslednych tusim 10 rokovzelovoc napísal:staci mat objektiv s clonovym kruzkom a mozes menit clonu jak je libo.
-
Dahome
Medium Star
prepal je miesto bez kresby, takže ho neodstrániš, kde nič nie je, ani čert neberie... max. ho môžeš potlačiť - pohrať sa troška s histogramom,klm16 napísal:ľudoprázdno![]()
vďaka
príp. ako tu bolo spomenuté - retouch... Osobne mi až tak nevadí, aj celkovo TK v pohode, skôr mi vadí tá kompo, je to nevyvážené a pôsobí
to na mňa rozhádzane...
a netreba zabudat, zeradsej PODexponovane, ako PREexponovane. z tmaveho sa da nieco zachranit. z prepalu nie
-
zelovoc
Darca
njn, preto existuje pentaxchlapec10 napísal: To je pri Canonoch trocha komplikovane, aspon teda poslednych tusim 10 rokov
Po dlhej dlheeej dobe aj ja nieco pridam...
Skusal som si trosicku tu vasu Street fotografiu
Plus nejake malickosti...nic specialne...
Skusal som si trosicku tu vasu Street fotografiu
Plus nejake malickosti...nic specialne...
Nikto ta nechytal, koli pedofilii? 
//autoeditácia príspevku (18 Apr 2010, 22:17)
Ok, este jedna malickost...
//autoeditácia príspevku (18 Apr 2010, 22:17)
Ok, este jedna malickost...
ja tento styl nemam rad ci uz ako fotograf alebo ako foteny objekt, kedze by som nechcel aby ma len tak niekto fotil na ulici a daval to na web... ale tomu sa da len tazko branit a preto to ani nefotim ale to je na kazdom zvazeni...
ja preferujem kraniju, makro, a hlavny zaujem rekonstrukcie bojov 2 svetovej
jeremy mas to preexponovane...
a mas z piestan viac foto? ale nie ludi ale skor archytektury alebo tak nieco?
ja preferujem kraniju, makro, a hlavny zaujem rekonstrukcie bojov 2 svetovej
-
zelovoc
Darca
pozeram ze kvalita fotiek sla pekne hore. super.
-
Jeremy
Medium Professional
Ja zas fotim street. A okrem toho bol den narcisov takze som fotil vramci dna narcisov.Polo-X napísal:ja tento styl nemam rad ci uz ako fotograf alebo ako foteny objekt, kedze by som nechcel aby ma len tak niekto fotil na ulici a daval to na web... ale tomu sa da len tazko branit a preto to ani nefotim ale to je na kazdom zvazeni...
ja preferujem kraniju, makro, a hlavny zaujem rekonstrukcie bojov 2 svetovej![]()
A naschval je tam hadzany HighKey cize povodna fotka je o dost tmavsia
tam nejde o to ze to nevies, to je ta najvacsia vyzva pre mna... ja proste street beriem iba ak v ramci urbanistiky alebo architektury alebo podujati ale ludi to ee to mi nesedi... ale ako hovorim kazdy fotograf ma to svoje
a je mi jasne ze ta fotka je upravena pp ale aj tak mi to pride neprirodzene biela je silny tahak oci a keby si ju treskol do cierneho ramceka tak by to este vytiahlo... ale to je len moj nazor... o pp je to tak ze kazdy si to upravy to toho jeho co sa jemu paci a ostatne komenty su len reci okolo
ide len o to ze fotky predtym co si dal maly lepsie vyvazenie
ak mas foto tak daj este mozno ma tam niekde mas som totiz z piestan
a je mi jasne ze ta fotka je upravena pp ale aj tak mi to pride neprirodzene biela je silny tahak oci a keby si ju treskol do cierneho ramceka tak by to este vytiahlo... ale to je len moj nazor... o pp je to tak ze kazdy si to upravy to toho jeho co sa jemu paci a ostatne komenty su len reci okolo
ak mas foto tak daj este mozno ma tam niekde mas som totiz z piestan