Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa Polo-X »

to je samozrejme a pochopytelne... to je vo vsetkom 8)

len som nechapal tu statistiku a este k tomu ze je len so slovenska ...
a v celku by ma zaujimalo kto je tu brany za profika...

ja som cisty amater a v tychto kruhoch sa nepohybujem ...

myslel som ze povies ze discovery fotaci alebo modeling alebo sportovi... 8)

no nic necham to tak ono sa to vyriesit neda ako bolo povedane
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Dnes mam dobru naladu takze :D:
Polo-X napísal: co sa tyka tej statistiky "slovenskych profikov" :) ... tak ja som myslel celosvetovo ale ok to je jedno
vidno ze nevies o com je rec....
prave na SK ma vacsinove zastupenie C, vsetky redakcie okrem 1, a takisto vsetky agentury okrem 1 maju C. Je to dane aj tym ze C tu ma lepsi marketing a HLAVNE, ma v bratislave servis. Nikon sa musi posielat do prahy alebo viedne
porovnaval som tieto dva stroje osobne, islo o fotenie exterieru, pohybu a akcie...
skla nie su dolezite lebo sa menily...

http://www.canon.sk/For_Home/Product_Fi ... /index.asp

http://www.nikon.cz/cs_CZ/products/prod ... ID=4716108

jednalo sa priblizne o rovnake skla, canon mal svoje a nikon mal nikkor a tamron...
porovnaval si trocha zle, 5dmk2 zdaleka neni top trieda(to je 1d alebo 1ds trieda) a podla mna fotaky su v uplne odslisnych kategoriach, jedine co ich spaja je fullframe(a aj to 12mpx vs 24mpx ci kolko)
Takisto ako aj skla mozu byt uplne ine aj ked maju rovnake ohnisko/clonu (vid 24-70 2.8), nehovoriac, co robil tamron na d3s :D :D :D

a teda, ma zaujma, preco je podla teba lepsi 5dmk2 ako d3s
a co sa tyka celosveetoveho tak tam vedie canon a musim uznat ze mat peniaze tak sa preorientujem z nikonu na canon... a to na nikon d200 fotim uz dva roky...
vidis... ja som fotil s 1d radou(konkretne s 2n a neskor 3) a v momente ked som dostal do ruky D3 od panov v TASR tak som nechapal ako zvysok fotografov, a trva to az doteraz

a v celku by ma zaujimalo kto je tu brany za profika...
Uplne jednoduche, ten kto to robi pre peniaze/obzivu :-)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

viem o com je rec... neviem kto co ma na svk lebo nepracujem v tejto brandzi... cize v tomto si mimo
viem ze nikon nema servis na svk ale to nebude predsa dovod kvality aparatu ci hej?

az tak odlisne tie kategorie neboli... nie som vlastnik a co tam robili take skla nie je moja chyba...
a rozdielnost pixelov v takych cislach je absolutne irelevantna... ked fotis mal by si to vediet...

a nevedel som ze profik je ten kto foti pre peniaze... videl som fotografa co fotil tusim pre dennik sme a pravdu povedat jeho fotky boli katastrofalne, ak oznacit takehoto cloveka za profika len preto ze berie peniaze za "fotenie" ak to tak nazvat v jeho pripade... tak potom asi tolkoto :lol:
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:viem o com je rec... neviem kto co ma na svk lebo nepracujem v tejto brandzi... cize v tomto si mimo
viem ze nikon nema servis na svk ale to nebude predsa dovod kvality aparatu ci hej?
Bude to jeden z Dolezitych bodov pri rozhodovani pre redakciu/firmua aku znacku si vezme, a bol aj je to jeden z dovodov preco maju media na slovensku vo vacsine C
az tak odlisne tie kategorie neboli... nie som vlastnik a co tam robili take skla nie je moja chyba...
a rozdielnost pixelov v takych cislach je absolutne irelevantna... ked fotis mal by si to vediet...
Mecheche... precitaj co som napisal a potom vyskakuj, napisal som, co tie fotaky maju rovnake.
a napisem to velkym CANON 5Dmk2 a NIKON D3s sa NEDAJU porovnavat a teraz mi prosim vysvetli preco si myslis ze daju
a nevedel som ze profik je ten kto foti pre peniaze... videl som fotografa co fotil tusim pre dennik sme a pravdu povedat jeho fotky boli katastrofalne, ak oznacit takehoto cloveka za profika len preto ze berie peniaze za "fotenie" ak to tak nazvat v jeho pripade... tak potom asi tolkoto :lol:
No vidis, LOLovat sa mozes tak sam na sebe,... odporucam ti kupit si slovnik a nastudovat si, co to slovo znamena
ale pomozem ti:
profesionál

zárobkovo činný človek; človek ktorý športuje alebo vykonáva inú činnosť za peniaze, ako svoje povolanie; špičkový odborník vo svojej profesii

alebo

adjective
1. following an occupation as a means of livelihood or for gain: a professional builder.

noun
a person who earns a living in a sport or other occupation frequently engaged in by amateurs: a golf professional.
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

chlapec10 > Ver tomu že s 5D Mk II. spravíš lepšie fotky ako s D1 Mk III ;)

Viacero ľudí čo poznám a venujú sa tomu prešlo z 1D (Mk. III; IV) na 5D Mk II. kvôli kvalite. 1D (Mk. III; IV) je bohovsky rýchla, ale kvalitou sa nevyrovná 5D Mk II.

Kto mal možnosť vyskúšať 5D Mk II. a aj 1D Mk. III alebo IV tak to potvrdí.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

DR8PruBr napísal:chlapec10 > Ver tomu že s 5D Mk II. spravíš lepšie fotky ako s D1 Mk III ;)

Viacero ľudí čo poznám a venujú sa tomu prešlo z 1D (Mk. III; IV) na 5D Mk II. kvôli kvalite. 1D (Mk. III; IV) je bohovsky rýchla, ale kvalitou sa nevyrovná 5D Mk II.

Kto mal možnosť vyskúšať 5D Mk II. a aj 1D Mk. III alebo IV tak to potvrdí.
poprve, rec bola o nikone d3s a canon 5dmk2

podruhe, v com boli tie fotky lepsie, a hlavne v com boli lepsie od 1dmk4(ten mk4 co je na trhu par mesiacov)

mam jedneho svojho fotografa, ma 5dmk2 a skoro ju od zlosti roztrieskal, preto ma teraz aj 7D

PS: a ked sme pri tom, momentalne okrem 1d rady, by som si ak tak kupil prave 7D, to je podla mna masina
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

umieram tu :D:D

canon 5Dmk2 je studiovka, nikon D3s je reportazny, D3x je studio, canon 1D rada je reportazna, 1Ds je studiova... co z toho vyplyva? studiovky nepotrebuju ultrarychlost, nepotrebuju rychlo zaostrovat, nepotrebuju ISO velke ako ludska hlupost, vsetko im staci priemerne, potrebuju ale vela mpx, kvoli milionom detailov... zato na reportazny model potrebujes rychlost a vydrz v kazdom ohlade a mpx su ti od 12 vyssie ukradnute

porovnavat 5Dmk2 a D3s - wait dude what? porovnavat studiovku s reportaznym, porovnavat 2. najvyssiu radu s najvyssou? a tvrdit ze mk2 je lepsi? este raz - dude what?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

citaj poriadne, su to najvyssie rady ktore som mal v rukach... nie jedine...
wait dude read more carefully!!!

len som tu zhrnul moj pocit znaciekc a nie to co ty vidis u "slovvenskych profikov" ako som sa dozvedel co to je :lol:
ale je jasne ze sa to celkovo jasne porovnat neda.. ale ide o celkovy dojem, kvalitu, funkcnost... proste od a po z od cvaku az po hotovu fotku...

ale paci sa mi ze sa tu rozbehla tato zaujimava debata... len mam pocit ze je to ako ta tema ci jezis existoval alebo nie 8)
Maki
Darca
Darca

Polo-X napísal: nikon bol ale teraz je jednotka canon a bavim sa o tej najvyssej triede z oboch znaciek... pretoze si tu spomenul profikov...
mal som moznost skusit obe topky a nazor nezmenim aj keby vsetci fotili s nikonom

napisal si ze si drzal najvyssie rady od oboch firiem, alebo zle citam? I am reading carefully ;) djúd

// btw: neviem ako to je na slovensku, ja som uz 2. rok v cesku, vravim ako tu vidim ludi
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

je*te uz na to a pridavajte fotky more :)
DR8PruBr
Star
Star

:arrow: Niečo nové...

Čo poviete?
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

DR8PruBr napísal::arrow: Niečo nové...

Čo poviete?
posledne 2 super, na tych prvych 2 mi trocha vadi stredova kompo
a na konkretne 2. mi vadi odseknuta haluz na vrchu, mozno keby sa odfotilo na vysku
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dnes hadzal kamarat na FB fotku, krasna momentka z lietadla - pohlad na Barcelonu.
Prílohy
barcelona.jpg
Maki
Darca
Darca

kvetinky a veci podobne nemam prave v laske fotky, ale tie posledne vyzeraju naozaj dobre... palec hore
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hojko napísal:Dnes hadzal kamarat na FB fotku, krasna momentka z lietadla - pohlad na Barcelonu.
najprv som si myslel že to je nejaký vtip, až potom mi to došlo. Aká haluzná architektúra :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

skoro ma drblo kým som to dočítal :)
na prvých mi vadí odtieň farieb - je to také fádne..
podledná je tip top - ja osobne by som to skúsil z iného pohľadu - viacej z boku a lepšie zaostrenie by tiež neuškodilo :)
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

DR8PruBr napísal::arrow: Niečo nové...

Čo poviete?
Všetky 4 majú niečo do seba, ale všetky 4 by chcelo dotiahnuť...

1. zaniká kresba lupienkov + stred. kompo

2. lepšia by bola na výšku, bez hnedého nádychu v bielej a bez str. kompo

3. viac kontrastu

4. detto 3. + vytiahnuť farby

5. opäť stred a skús dof dosiahnuť radšej pri fotení než SW... :wink:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Inak páni rád by som si nehcal poradiť s podspisom do mojich fotiek.. viem že sa na to dá spraviť nejaká akcia a pak to ide na pár klikov ale netuším ako :)
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

Maki napísal:tak vam tu pridam nieco ja, chcelo by to kritiku... fotku pokus2 berte s tym,ze som sa s nou pol dna babral a aj tak sa neviem dopracovat ku uspokojivemu vysledku a uz som tak zufaly, ze na to kaslem, mne sa paci aj so stredovou kompo...
Keď si odmyslím ten font a veľkosť ©, tak pohoda... hlavne prvá je super, v takomto prípade vôbec nevadí stred. kompo, druhá je tiež OK, aj keď možno pritmavá a splýva babenka s pozadím... a tretia - dobrý výraz aj kompo, len tá prepálená tvár. krk i šaty...

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2010, 11:11)
triple napísal:Inak páni rád by som si nehcal poradiť s podspisom do mojich fotiek.. viem že sa na to dá spraviť nejaká akcia a pak to ide na pár klikov ale netuším ako :)
ak chceš vkladať podpis priamo do fotiek, treba ho vždy prispôsobiť danému záberu, takže ti asi nejaká akcia moc nepomôže... a ak ho chceš vkladať do pasporty, tak si napr. vytvor nejaký vo photoeditore, ulož si ho ako png a potom ho vkladaj do fotiek ako ďalšiu vrstvu
DR8PruBr
Star
Star

Dahome, chlapec10, triple > Dík za kritiku. Každá kritika je dobrá, aspoň viem čo môžem stále zlepšovať :wink:

DOF bol pri každej fotke dosiahnutý pri fotení, softwarovo som len trocha redukoval šum na pozadí, nič viac.

Vo Photoshope nerobím dlho, takže stále sa len učím, skúšam niečo nové. A tá stredová kompozícia – to je asi moja úchylka, aj keď niekedy na úkor estetiky.

Nabudúce sa posnažím viac dotiahnuť tie farby a kontrast.
Napísať odpoveď