Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
tuti - ja v podstate tak isto len som pozabudol stiahnuť priehľadnosť
Deepo, tak zacnem:
prve dve kvetinky mi pritu trochu mdle, akoby tam chybali farby, alebo by to chcelo trochu presvetlit, mozno viac saturacie by prospelo.
Foto 3 - skoro polovica fotky s brutalnym prepalom, toto obvykle mazem uz vo fotaku
Foto 4 - chcelo by to na vodu este dlhsi cas, nech sa este viac rozmaze, no uz teraz tam mas kriciace prepaly, chcelo by to asi ND filter
Foto 5 - tejto fotke nejako nemam co vytknut, farebne celkom zladena, typicka jesenna
Foto 6 - na siluetu prilis svetle, na normalny zaber prilis tmave. Odporucam fotit do RAW a v Lightroome presvetlit tiene, alebo este lepsie, pri podobnych podmienkach pouzit blesk. Nehovoriac o tom, ze hlavny objekt zaujmu by mohol zaberat vacsiu cast zaberu, co sa da PP dosiahnut jednoduchym orezanim. Ale skoda sa s tym piplat, lebo aj tak mi to pride cele nejake zle zaostrene, akoby uradoval frontfocus
Najpouzitelnejsia sa mi javi Foto 5 a po drobnych upravach v PP aj Foto 2
prve dve kvetinky mi pritu trochu mdle, akoby tam chybali farby, alebo by to chcelo trochu presvetlit, mozno viac saturacie by prospelo.
Foto 3 - skoro polovica fotky s brutalnym prepalom, toto obvykle mazem uz vo fotaku
Foto 4 - chcelo by to na vodu este dlhsi cas, nech sa este viac rozmaze, no uz teraz tam mas kriciace prepaly, chcelo by to asi ND filter
Foto 5 - tejto fotke nejako nemam co vytknut, farebne celkom zladena, typicka jesenna
Foto 6 - na siluetu prilis svetle, na normalny zaber prilis tmave. Odporucam fotit do RAW a v Lightroome presvetlit tiene, alebo este lepsie, pri podobnych podmienkach pouzit blesk. Nehovoriac o tom, ze hlavny objekt zaujmu by mohol zaberat vacsiu cast zaberu, co sa da PP dosiahnut jednoduchym orezanim. Ale skoda sa s tym piplat, lebo aj tak mi to pride cele nejake zle zaostrene, akoby uradoval frontfocus
Najpouzitelnejsia sa mi javi Foto 5 a po drobnych upravach v PP aj Foto 2
-
hojko
Site Admin
triple: Len strucne ti k tomu napisem - menej je niekedy viac 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
take dve na odlahcenie z prace. zacalo to jednym mailom, pokracovalo to mojou zalepenou myskou a skoncilo to zalepenym monitorom po kolegovom odchode z prace. som zvedavy co povie, az to dnes najde.
-
jamesiq
Medium Star
hahah ffuuu
chcel by som videt jeho reakciu ked to zbada 
-
chlapec10
Addict
cirou nahodou, niekto dnes na Faithless?
ja mam aj dva listky ale kedze nemam sparring tak zostavam doma... nemam totiz sofera spat do pn a opitym ludom zatial soferovat zakon nedovoluje
-
jamesiq
Medium Star
Objavil som celkom zaujimavu stranku.. Mozno ju aj poznate
http://strobox.com/ Vyberete si typ fotky a typ osvetlenia a ukaze vam ako boli usporiadane blesky lampy alebo cokolvek pri foteni .. 
Ta Druha je fakt super, Zelovoc. K+
-
Jeremy
Medium Professional
Tak sa nam blizi jedno z fotogenickych obdobi? Mate nejake tipy, triky rady ako fotit dusicky?
-
klm16
Medium Professional
ja by som spomenul hlavne tolerantnost, pre niekoho su dusicky smutnym sviatkom ... urcite nemusi byt kazdemu prijemne kedho niekto na cintorine foti...
osobne mám veľkú chuť vzať večer foťák ale vzhľadom na absenciu statívu a mieru tolerantnosti váham ...
osobne mám veľkú chuť vzať večer foťák ale vzhľadom na absenciu statívu a mieru tolerantnosti váham ...
-
Jeremy
Medium Professional
Velmi dobry clanok o dusickach je na ephote - http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... pominanie/
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
z jednej oslavy
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2010, 19:03)
a vypustanie lampionov v KE
//autoeditácia príspevku (31 Okt 2010, 19:03)
a vypustanie lampionov v KE
ta predposledna je jednoducho perfektna 
Prikladám pár foto z víkendu.
Šup sem s kritikou, nech viem čomu sa mám nabudúce vyhnúť.
Šup sem s kritikou, nech viem čomu sa mám nabudúce vyhnúť.
-
triple
Guru wannabe
Maro: minimálne prvá ti padá do ľava - zišlo by sa ju narovnať