Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
Aljaska, hmm 
Argumentacia o Exife je zbytocna. Myslim, ze neni az taky problem pozmenit Exif podla poziadaviek a keby bola aj fotka zlepena z viacerych casti, napriklad ludia s vodou jedna cast + oblaky druha cast, tak si spravim Exif tak, aby to mylilo vsetkych ostatnych. To len na margo toho, aby sa neargumentovalo s Exifom. Ci je tato fotka realna alebo je to podvrh, tak to posudit neviem, ale ak su na Aljaske mozne take veci, ako je polarna ziara, tak preco nie aj taketo oblaky?!
Argumentacia o Exife je zbytocna. Myslim, ze neni az taky problem pozmenit Exif podla poziadaviek a keby bola aj fotka zlepena z viacerych casti, napriklad ludia s vodou jedna cast + oblaky druha cast, tak si spravim Exif tak, aby to mylilo vsetkych ostatnych. To len na margo toho, aby sa neargumentovalo s Exifom. Ci je tato fotka realna alebo je to podvrh, tak to posudit neviem, ale ak su na Aljaske mozne take veci, ako je polarna ziara, tak preco nie aj taketo oblaky?!
Mne to pripomina skor fotky robene rybim okom, vtedy su okraje natiahnute, ale take mraky su bezne viditelne, len u nas vo vacsich vyskach (aj ked na tej fotke mozno odhad vysky skresluje pouzity objektiv), ale zas je dost mozne, ze na Aljaske taketo mraky vznikaju bezne, kedze podnebie je tam uplne ine ako u nas.Polo-X napísal:oblaky tak boli, videl som podobnych foto viac, no ked si pozriete pravy horny roh a lavy tak na lavom mam silny pocit vyssej moci zvanej PS! je to sice spravene jemne ale ja to tam jasne vidim... tot moj nazor
foto na kratku expo, samozrejme...
jamesiq: http://images.google.com/images?hl=sk&s ... rrus+cloud
chlapec: meh... :p
jezisi, ta prva nikonistka 
niic, aj tak tie moje vyhravaju :p
niic, aj tak tie moje vyhravaju :p
-
Tomasko
Guru wannabe
i-cube: ta druha teta s canonom nevyzera, ze by sa sama fotila
ci?
ci?
nie je to rybie oko aj ked to tak vyzera... pozri si poriadnu tu fotku pretoze okrem oblakov tomu nic nenaznacuje...GothaR napísal: Mne to pripomina skor fotky robene rybim okom, vtedy su okraje natiahnute, ale take mraky su bezne viditelne, len u nas vo vacsich vyskach (aj ked na tej fotke mozno odhad vysky skresluje pouzity objektiv), ale zas je dost mozne, ze na Aljaske taketo mraky vznikaju bezne, kedze podnebie je tam uplne ine ako u nas.
jamesiq: http://images.google.com/images?hl=sk&s ... rrus+cloud
na aliaske som zil skoro rok a takto rovne oblaky ani tam nemaju aj ked AMERIKA IST WONDABAAA
jedinu pravdu vsak vie len autor no moj nazor je ze lavy horny roh je upravovany v psku a vobec to nie je zlozity proces...
a k baba.. foto canonaciek sa mi paci viac.. hlavne ta druha, ma krajsiu tvar ako ostatne, zvysok buhuzial nevidno
-
chlapec10
Addict
tak, a pridavam poslednu peknu fotografku 
Tymto takisto pozdravujem nepodpisaneho K- losera, citujem: "nechapem tie tvoje prispevky zakomplexovane..."
Nuz tak ti odpoviem, zakomplexovany si mozno tak ty, a pointa prispevkov je bola o kombinacii pekna slecna + fotovybava
Tymto takisto pozdravujem nepodpisaneho K- losera, citujem: "nechapem tie tvoje prispevky zakomplexovane..."
Nuz tak ti odpoviem, zakomplexovany si mozno tak ty, a pointa prispevkov je bola o kombinacii pekna slecna + fotovybava
-
triple
Guru wannabe
mne je jedno či je tá fotka real alebo je niečo v ps dorobené.. ak je to PS tak je to dobrá práca - dôležitý je výsledok 
dnes je drviva vacsina fotiek robena s tym ze sa potom este upravi a aj sa upravuje...
mne osobne to tiez nevadi, pretoze sam pouzivam tento postup na svoje fotky!...
mne osobne to tiez nevadi, pretoze sam pouzivam tento postup na svoje fotky!...
-
chlapec10
Addict
som si pri tom presne spomenul na:
tak toto uz je cisty extrem komercnej reality bohuzial...
toto uz nie je o fotografoch ale o grafikoch za pc a najviac ma hneva ze na to fotenie pouzivaju taku tehcniku... ach jaj...
ale vsetko je to o peniazoch takato baba zoberie ovela menej ako nejaka svetova tvaricka..
z osobneho hladiska sa preto nevenujem tomuto druhu fotografie..
aj ked ja ps pouzivam vela ale podstata fotky u mna zostava vzdy rovnaka
toto uz nie je o fotografoch ale o grafikoch za pc a najviac ma hneva ze na to fotenie pouzivaju taku tehcniku... ach jaj...
ale vsetko je to o peniazoch takato baba zoberie ovela menej ako nejaka svetova tvaricka..
z osobneho hladiska sa preto nevenujem tomuto druhu fotografie..
aj ked ja ps pouzivam vela ale podstata fotky u mna zostava vzdy rovnaka
Maly oznam pre toho, kto tu stale reportuje prispevky: tato tema sa tyka fotenia vo vseobecnosti a ked sa tu parkrat objavia trochu ine fotky z netu, pripadne video, tak to nie je ziadna hroza a ja to ako offtopic neberiem. Casom pravdepodobne pribudne tema, kde sa budu iba pridavat vase/nase fotky a diskusia k nim by mohla prebiehat tu, no momentalne sa o foteni diskutuje iba tu, cize sem spada aj bezna diskusia, nie iba fotky od clenov.
Iniciativni blbec je horsi nez tridni nepritel
-
chlapec10
Addict
Dakujem za "oficialnu" informaciu. Dufam, ze tym padom skoncili prispevky/karmy typu toto neni diskusia
Pani, ako je to s fotenim teraz v zime? Von je aj 15 stupnou pod nulou, nevadi to fotaku? Comu sa vyvarovat pri takejto teplote?
rychlym zmenam teploty... ked vyjdes s fotakom von, tak ho zo 15 minut nevytahuj z brasne... detto ked prides domov potom... nech sa trosku aklimatizuje
-
chlapec10
Addict
fotakom nie, skor baterkam..... tie maju v zime nizsi vykon(ked ich das do tepleho, sa zase ich vykon obnovi).... takisto LCDcka budu mat spomalene reakcie, ale to je bezne...heker napísal:Pani, ako je to s fotenim teraz v zime? Von je aj 15 stupnou pod nulou, nevadi to fotaku? Comu sa vyvarovat pri takejto teplote?