Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Problem je, ze cim je sosovka silnejsia tym viac sa zuzuje hlba ostrosti a pri +10 dioptrii bude minimalna a treba priclonit na fotaku, co moze byt problem, malo svetla, sum...
A pri +1, +2, +4 bude poznať že záber stratil na ostrosti ?
Nechcem za to vyhodiť zbytočné €, keď výsledná fotografia bude stáť za veľké makové.
Nechcem za to vyhodiť zbytočné €, keď výsledná fotografia bude stáť za veľké makové.
a pri tychto zvacsovacich sosoviek sa aj viacej prejavuju chyby objektivu napr. chromaticka aberacia
ako inak... presiel necely rok - canon zasa pustil novy model stovkovej rady do sveta... 600D... strasne sa mi hnusi kvoli tomu ta znacka - takmer ziadne zmeny, ale furt co polrok to novy model skoro... nikon pusti nastupcu raz za 2 a staci to... lebo tam zmeny su a ma zakaznikom oproti staremu modelu aj co ponuknut
+ entry level ma tiez nastupcu - 1100D - to sa javi aspon trosku viac user-friendly ako stara 1000D..
+ entry level ma tiez nastupcu - 1100D - to sa javi aspon trosku viac user-friendly ako stara 1000D..
strasne prehanas ... xxxD rada ide ako na beziacom pase (5 modelov od roku 2006) ale xxD a xD rada uz nie, takze klidek 
ved pisem ze stovkova...
iaintevenmad.jpg : D
maro, tu su nejake referencie aj s ukazkami
http://olympus.digitalne.eu/modules.php ... opic&t=133
http://olympus.digitalne.eu/modules.php ... opic&t=133
Syfon dik, preštudoval som to a objednam ich, zase až také drahé niesú.
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
No, tak aj NIKON sa pochlapil... ajkeď to píšem s trpkým úsmevom...
Novinky v rade P - najzaujímavejší je zrejme model P300 (troška kópia S95ky). Funkčne vyzerá byť dosť vybavený (backlight CMOS, FULL HD, PSAM, no dlhý koniec f/4,9 - to si mohli odpustiť!!)
Novinky v rade S Jupí!! Nové mydielka!
Ale teraz vážne. Model S9100 beriem ako dosť blbý vtip. Nikon síce pochopil, že preteky MPx skončili, no preteky v ZOOMOCH stále pokračujú. Samozrejme bez sférických skreslení!! No nekúp to!
S6100, S4100, S3100, S2500 - toľko farebných mydielok nemajú ani v predajni LUSH!!!
Novinky v rade L L120 - vyzerá, akoby ho nastriekali lakom luxusného športového auta a tvári sa ako F22! 14MPX, 21x zoom...je mi do plaču...
L23 - mydielko pre starú mamu.
Dúfam, že v dohľadnom čase NIKON predstaví aj nejaké schopné DSLR - nástupcu D700 a D300s. Teraz som dosť rozladený...
Novinky v rade P - najzaujímavejší je zrejme model P300 (troška kópia S95ky). Funkčne vyzerá byť dosť vybavený (backlight CMOS, FULL HD, PSAM, no dlhý koniec f/4,9 - to si mohli odpustiť!!)
Novinky v rade S Jupí!! Nové mydielka!
S6100, S4100, S3100, S2500 - toľko farebných mydielok nemajú ani v predajni LUSH!!!
Novinky v rade L L120 - vyzerá, akoby ho nastriekali lakom luxusného športového auta a tvári sa ako F22! 14MPX, 21x zoom...je mi do plaču...
L23 - mydielko pre starú mamu.
Dúfam, že v dohľadnom čase NIKON predstaví aj nejaké schopné DSLR - nástupcu D700 a D300s. Teraz som dosť rozladený...
-
chlapec10
Addict
uz dlhsie sa vedelo ze toto budu kompakty.....
Ja sa ale hlavne tesim na D4ku
Ja sa ale hlavne tesim na D4ku
hanzel dychaj...
alebo nedychaj ale najprv mi posli tvoju vybavu 
-
jin
VIP
To hej, to sa vedelo už dostatočne dlho...
Stále ma však ešte troška mrzí ten marketing na úkor kvality, ajkeď to plne chápem. Čísla predávajú a viac je skrátka viac. Na to sa ľudia chytajú.
Maki: Šetri a budeš mať aj ty
-
chlapec10
Addict
ono hlavne, kompaktov predaju naviac, nasledne LOW-end DSLR, a az potom nasleduju advanced a profi DSLR, tych sa preda najmenej.
A priemerne na jednu DSLR je 1,5 predanych objektivov. To znamena ze vacsina ma kit sklo, a pri nom aj ostanu
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 10:36)
A priemerne na jednu DSLR je 1,5 predanych objektivov. To znamena ze vacsina ma kit sklo, a pri nom aj ostanu
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 10:36)
Ked tu D4 uverjnia, a ty uvidis je specifikacie tak najprv odpadnes, a potom budes pisat
-
Jeremy
Medium Professional
No hej ale plati aj tak pravidlo ze 20%zákazníkov tvorí 80% zisku čiže ja by som sa byť nikonom zameral viac na poloprofi a profi triedu
-
chlapec10
Addict
zdroj? lebo ja mam dost ine informacieJeremy napísal:No hej ale plati aj tak pravidlo ze 20%zákazníkov tvorí 80% zisku čiže ja by som sa byť nikonom zameral viac na poloprofi a profi triedu
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
a nieje to jedno? najviac zisku prinasa zvacsa to, coho sa predava najviac (ak tam je daka marza samozrejme)
-
chlapec10
Addict
az tak jedno to neni.... lebo bohuzial predaj a teda $$$ urcuju buducnost novych produktov....
Ale zase to je jedno, lebo fotit sa da hocicim, nie len tym najnovsim
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 23:06)
az tak jedno to neni.... lebo bohuzial predaj a teda $$$ urcuju buducnost novych produktov....
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2011, 23:06)
Kde sa mohla stať chyba?!
Na EOS 1000D začal mierne blbnúť autofocus a po čase som si všimol, že tie červené „paprsky“ sú troška posunuté resp. ten dolný je úplne mimo a stredný svieti, ale svieti úplne slabučko. Na tom spodnom bode nedokáže ani zaostriť poriadne, a celkovo zdá sa mi, že fotky nie sú akosi ostrá ako niekedy...
Foťák už bol raz na reklamácii v Pro.laike tam menili tiež niečo podobné lebo autofocus nefungoval vôbec.
Teraz neviem či to bolo už vtedy keď sa vrátil zo servisu alebo nie, nakoľko foťák nepoužívam ako hlavný a nemal som k nemu prístup, nakoľko ho mal brat, ktorý bol mimo SK. O mechanickom poškodení vlastnou vinou sa nedá hovoriť, lebo s takýmito vecami zaobchádzame aj ja aj brat ako v rukavičkách.
Ako k tomu mohlo dôjsť? Snáď do zoservisujú, nakoľko som posielal včera foťák do Pro.laiky znovu...
V prílohe posielam „náčrt“ ako to svietilo kade-tade.
Na EOS 1000D začal mierne blbnúť autofocus a po čase som si všimol, že tie červené „paprsky“ sú troška posunuté resp. ten dolný je úplne mimo a stredný svieti, ale svieti úplne slabučko. Na tom spodnom bode nedokáže ani zaostriť poriadne, a celkovo zdá sa mi, že fotky nie sú akosi ostrá ako niekedy...
Foťák už bol raz na reklamácii v Pro.laike tam menili tiež niečo podobné lebo autofocus nefungoval vôbec.
Teraz neviem či to bolo už vtedy keď sa vrátil zo servisu alebo nie, nakoľko foťák nepoužívam ako hlavný a nemal som k nemu prístup, nakoľko ho mal brat, ktorý bol mimo SK. O mechanickom poškodení vlastnou vinou sa nedá hovoriť, lebo s takýmito vecami zaobchádzame aj ja aj brat ako v rukavičkách.
Ako k tomu mohlo dôjsť? Snáď do zoservisujú, nakoľko som posielal včera foťák do Pro.laiky znovu...
V prílohe posielam „náčrt“ ako to svietilo kade-tade.
- Prílohy
-
- focus_body.jpg (45.07 KiB) 1006 zobrazení
-
jin
VIP
Do Canonov sa síce veľmi nemontujem, no na modeli, ako 1000D si viem predstaviť, že to môže byť buď opäť vada AF, alebo vada podsvietenia hľadáčika.
To môžeš zistiť v podstate jednoducho - urob si front/back focus test a tam uvidíš, ako Ti funguje ostrenie. 1000D nemá mikronastavenie objektívov, takže pokiaľ je to v AF, tak opäť navštíviš Laiku. No a pokiaľ je to chyba podsvietenia... tak navštíviš Laiku tiež
To môžeš zistiť v podstate jednoducho - urob si front/back focus test a tam uvidíš, ako Ti funguje ostrenie. 1000D nemá mikronastavenie objektívov, takže pokiaľ je to v AF, tak opäť navštíviš Laiku. No a pokiaľ je to chyba podsvietenia... tak navštíviš Laiku tiež