Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
len tak pre zaujimavost, slovenske timelapse video, myslim, ze velmi podarene
takze potreboval by som poradit ohladom objektivov:
rozmyslam medzi 3 -
CANON EF-S 18-135mm f/3,5-5.6 IS
TAMRON AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II Canon XR LD Asp. (IF) Macro
TAMRON 18-270mm F/3.5-6.3 Di-II VC AF
nejak sa neviem rozhodnut ktory by mohol byt zatial postacujuci.
ak by ste mi mohli dat nejake skusenosti. Hlavne co som aj pozeral aj tu ste pisali tak asi 18-135 len chcem si byt isty.
rozmyslam medzi 3 -
CANON EF-S 18-135mm f/3,5-5.6 IS
TAMRON AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II Canon XR LD Asp. (IF) Macro
TAMRON 18-270mm F/3.5-6.3 Di-II VC AF
nejak sa neviem rozhodnut ktory by mohol byt zatial postacujuci.
ak by ste mi mohli dat nejake skusenosti. Hlavne co som aj pozeral aj tu ste pisali tak asi 18-135 len chcem si byt isty.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
viem ze ta nepotesim, ale ziaden 
ak uz, tak ten 18-270 by som vylucil hned, lebo to je blato... . medzi tym 18-135 a 18-200 by som bral asi canon, ale to len preto ze to ma nizsi rozsah(takze vacsinou lepsiu kvalitu) a preto lebo ma stabilizaciu
ak uz, tak ten 18-270 by som vylucil hned, lebo to je blato... . medzi tym 18-135 a 18-200 by som bral asi canon, ale to len preto ze to ma nizsi rozsah(takze vacsinou lepsiu kvalitu) a preto lebo ma stabilizaciu
u mňa canon.. 18-270 máme doma.. jediné čo je na ňom dobré je ten rozsah inak hrôza... keď už pre nič iné tak pre to pomalé ostrenie
chlapec10 ja viem ze to nie su ziadne vyhry ale ja si to beriem momentalne z financneho hladiska ...
setrim na byt (nemozem si dovolit vyhadzovat az take ciastky (viac ako 700 e) a momentalne najvyhodnejsie mi pride ten 18-135 za nejakych 190 e (co je si myslim idealna cena).
pretoze sa chcem aj trosku zdokonalovat vo fotografii tak aspon takto chcem pokryt aj nejaky ten zoom
ved ako uz povedalo vela ludi a aj sa dokazalo ze nie technika ale fotograf je to dolezite
clovek moze mat techniku aj za 1 000 000e a niekto s mobilom moze urobit fotku za 1 000 000e ...
setrim na byt (nemozem si dovolit vyhadzovat az take ciastky (viac ako 700 e) a momentalne najvyhodnejsie mi pride ten 18-135 za nejakych 190 e (co je si myslim idealna cena).
pretoze sa chcem aj trosku zdokonalovat vo fotografii tak aspon takto chcem pokryt aj nejaky ten zoom
ved ako uz povedalo vela ludi a aj sa dokazalo ze nie technika ale fotograf je to dolezite
clovek moze mat techniku aj za 1 000 000e a niekto s mobilom moze urobit fotku za 1 000 000e ...
-
chlapec10
Addict
je mi to uplne jasne... ja len, ze vtedy sme sa bavili o budgete tusim 300 eur, a za to by sa dalo zohnat ovela slusnejsie sklicko ako tychto 3 "kralov"
preto...
njn akoze to som si nechal ... ten tamron 17-50 f2,8 bude len momentalne som si povedal ze dam nieco z vacsim zoomom a potom casom vymenim 18-55 za 17-50
ide mi o to ze chcem do rima nieco s cim sa da aspon ako tak zoomnut
a to snad 18-135 splni viac ako 17-50 ...
mal som momentalne moznost kupit jeden 24-105 ale cena sa trosku prepiskla
mal som momentalne moznost kupit jeden 24-105 ale cena sa trosku prepiskla
-
chlapec10
Addict
btw ake skla/sklo mas teraz
To nieco na zoomovanie mas, vyuzivaj to, kym sluzi.
Nohy
Nohy
teraz mam len 18-55
-
masterdead
SysAdmin
Zas a znova na teba apelujem s uz predoslym prispevkom vid. http://www.hojko.com/post1762472.html#p1762472
Mas 18-55, myslis ze fotky z 18-135 budu diametralne odlisne? Jedine co si polepsis je rozsah, ale ten ti nepomoze ked nevies fotit. Za par mesiacov ti zase nieco nebude po voli a zase budes vyhadzovat dalsie peniaze a v konecnom sumare ta to bude stat aj 2x viac.
Neviem sice preco chces takto silou mocou kupit objektiv ktory je urceny skor ludom co nic okrem plnej automatiky nebudu pouzivat, su to nezmyselne vyhodene peniaze. Ja na tvojom mieste kupim Canon 50/1.8 ktory kludne zozenies aj za 60€ a je spicka v tej cenovej kategorii. Kym sa naucis fotit a pouzivat aj pevny objektiv budes mat dostatok volnych financii a kupis si bud EF 24-105L alebo EF-S 15-85
Chapem, ze ides niekam na vylet ale toto spravis skor chybu ako osoh. Ak mas moznost tak si od niekoho radsej na tych par dni pozicaj nejaky objektiv. Alebo najlacnejsia alternativa vyuzi uz vstavany zoom tela - nohy.
edit://
Mas 18-55, myslis ze fotky z 18-135 budu diametralne odlisne? Jedine co si polepsis je rozsah, ale ten ti nepomoze ked nevies fotit. Za par mesiacov ti zase nieco nebude po voli a zase budes vyhadzovat dalsie peniaze a v konecnom sumare ta to bude stat aj 2x viac.
Neviem sice preco chces takto silou mocou kupit objektiv ktory je urceny skor ludom co nic okrem plnej automatiky nebudu pouzivat, su to nezmyselne vyhodene peniaze. Ja na tvojom mieste kupim Canon 50/1.8 ktory kludne zozenies aj za 60€ a je spicka v tej cenovej kategorii. Kym sa naucis fotit a pouzivat aj pevny objektiv budes mat dostatok volnych financii a kupis si bud EF 24-105L alebo EF-S 15-85
Jedno pises, druhe konas.ob3l1x napísal:ved ako uz povedalo vela ludi a aj sa dokazalo ze nie technika ale fotograf je to dolezite![]()
Chapem, ze ides niekam na vylet ale toto spravis skor chybu ako osoh. Ak mas moznost tak si od niekoho radsej na tych par dni pozicaj nejaky objektiv. Alebo najlacnejsia alternativa vyuzi uz vstavany zoom tela - nohy.
edit://
Toto je z mojho hladiska blbost, ty sice zoomnes, urobis zaber ale obrazovy vystup bude slabsi ako keby si pouzil toho tamrona a spravil vyrez.ob3l1x napísal:ide mi o to ze chcem do rima nieco s cim sa da aspon ako tak zoomnuta to snad 18-135 splni viac ako 17-50 ...
obelix: nemáš možnosť si objektív proste na cestu požičať? nech nekupuješ zbytočne blbosť...
inak ten tamron 18-200 ma celkom dobre ohlasy na nete, aj vystup slusny co som pozeral, vyhral myslim aj nejake ceny za najlepsi objektiv vo svojej kategorii...
najlepší v kategórii byť môže.. keď celá kategória je nahouby...
-
chlapec10
Addict
v tom pripade by som vazne pockal, ten rozsah 55 az 135mm ta z biedy nevytrhne, hlavne kedze ides fotit do mesta, tak vacsina fotiek ti bude stacit 55mm popripade si dozoomues nohami, safari predpokladam do Rima nejdes fotitob3l1x napísal:teraz mam len 18-55
dobre ludkovia tak som ten 18-135 zamietol .... skusim teda pockat a casom sa snad najdu nejake peniaze na 24-105 ...
-
jin
VIP
...no a pokiaľ by chcel niekto tlačiareň takmer zadarmo, tak je tu celkom zaujímavá možnosť 
pani, trosku vam narusim debatu - chcel by som poradit v jednej veci, a sice:
chcem nafotit auto, respektive jeho svetla (porovnat ziarovky), co najvernejsie zachytit intenzitu a teplotu svetla, ako za denneho svetla, tak aj za tmy
samozrejme, mozem ist vonku a hodinu laborovat, ale budem to mat jednoduchsie, ak budem vediet v cca akych hodnotach by som sa mal pohybovat
PS: pevna canon 50ka, eos 1000d + stativ
ď
//klm16 - vdaka za ochotu, ale zaujimaju ma nastavenia fotoaparatu
chcem nafotit auto, respektive jeho svetla (porovnat ziarovky), co najvernejsie zachytit intenzitu a teplotu svetla, ako za denneho svetla, tak aj za tmy
samozrejme, mozem ist vonku a hodinu laborovat, ale budem to mat jednoduchsie, ak budem vediet v cca akych hodnotach by som sa mal pohybovat
PS: pevna canon 50ka, eos 1000d + stativ
ď
//klm16 - vdaka za ochotu, ale zaujimaju ma nastavenia fotoaparatu
-
klm16
Medium Professional
farbu svetla rozoznas na fotke lahko staci ak to odfotis napr. oproti bielej stene...
-
jin
VIP
Uf, neviem, ako presne funguje meranie expozície na 1000ke, ale vo všeobecnsti to hoď na statív, priorita clony a riadne to pricloň. Presné hodnoty Ti nepoviem, ale je to asi tak na 2 minúty nastavovania. Keďže budeš na statíve, tak ISO riešiť nemusíš.