Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
mate niekto skusenosti s vintage objektivmi na zrkadlovkach? Chcel by som vyskusat lebo mam doma helios 44-2. Ci je vystup porovnatelny s novsimi objektivmi..
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Napis mi SS Spirite.
-
WiZard
Star
Zdravím, vedeli by ste mi odhadnúť cenu?? Pripadne ak by ste vedeli o niekom, kto má záujem...
sony alpha 700 nafotené cca 8 000 záberov
Diaľkové ovládanie - IR
Diaľkové ovládanie - kábel (Bulb, časovač, s displayom)
objektív TAMRON AF SP 17-50MM F/2.8 objektív pro Sony XR Di-II LD
Asp.(IF) - cca 2 mesiace starý
Blesk SONY HVL-F43AM - nový, v podstate nepoužitý
Blesk Sigma EF-530 DG SUPER pro Sigma - tuším tak má označenie -
vadný konektor, ale na bezdrát (WL) funguje Ok
objektív Sigma 70 - 210 3,5-5,6 typ presne neviem, vhodný pre FF
Objektív SONY 16- 105 - zasekuje ostrenie, nutná oprava
Ešte jedna vec, na fotaku bol odlomeny kusok z patky na blesk, všetko je ale funkcne...
sony alpha 700 nafotené cca 8 000 záberov
Diaľkové ovládanie - IR
Diaľkové ovládanie - kábel (Bulb, časovač, s displayom)
objektív TAMRON AF SP 17-50MM F/2.8 objektív pro Sony XR Di-II LD
Asp.(IF) - cca 2 mesiace starý
Blesk SONY HVL-F43AM - nový, v podstate nepoužitý
Blesk Sigma EF-530 DG SUPER pro Sigma - tuším tak má označenie -
vadný konektor, ale na bezdrát (WL) funguje Ok
objektív Sigma 70 - 210 3,5-5,6 typ presne neviem, vhodný pre FF
Objektív SONY 16- 105 - zasekuje ostrenie, nutná oprava
Ešte jedna vec, na fotaku bol odlomeny kusok z patky na blesk, všetko je ale funkcne...
-
chlapec10
Addict
no nedrblo by vas.....
a to ani neviem ako sa stalo, fotak nepadol ani nic...
a to ani neviem ako sa stalo, fotak nepadol ani nic...
mne sa toto na nexe stalo nastastie to slo zalozit s5 a odvtedy uz sa to nestalo (4 mesiace cca)
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
to mas tak ked si kupujes uplnu novinku, cinske sunty...
Dneska bol u nas v skole na WICKU ako host Simon Kliman, kecal o fotografovani, co ho na tom bavi, co v tom vidi, celkom fajn pocuvanie, dozvedel som sa aj par novych veci ..
Skus si tipnut, co maju spolocne tento moj prispevok s tym tvojim 
[ııɔɐɯɹoɟuı souıɹd ʎʌolnu]
[ııɔɐɯɹoɟuı souıɹd ʎʌolnu]
Ahojte, idem kupovať nový teleobjektív (momentálne mám Tamron 70-300, ten najlacnejší), už som rozhodnutý pre Sigmu 120-400 z bazáru za dobrú cenu. Len sa chcem spýtať či môžem čakať nejaké zlepšenie oproti Tamronu v rýchlosti ostrenia (viem že Sigmy na tom nie sú moc dobre) a či nejako pomôže ten stabilizátor obrazu. Viem že by bolo lepšie našetriť na nejaký biely Canon
ale nemyslím si že by sa to oplatilo, možno časom, keď sa zlepším, ale teraz mi určite bude stačiť tá Sigma. Aký je váš názor na ňu, oplatí sa ?
Tak, zaobstaral som si zrkadlovku (nikon d7000). Citam, skusam, fotim. Ale kedze som v ruke drzal maximalne, co sa fotenia tyka, digitalny fotak a iphone, tak mi to zatial dost nejde. Samozrejme sa ucim fotit na manual rezim. Chcem sa spytat, je nejaka stranka, kt. by ste mi odporucili pri uceni sa? Viem, ze ich je mnoho, sam nachadzam vela zdrojov, ale ci nie je nieco "vychytane".
A mam taku otazku, vedel by mi niekto lajcky vysvetlit, ci poradit s nasledujucou vecou? Idem fotit (napr.) cloveka, ktory sedi na stolicke za stolom. Na stole je sirsia vaza. Co a ako nastavit, aby bola vaza (kt. je sice pred clovekom a v popredi) bola rozmazana a clovek by bol "vytiahnuty" a maximalne ostry? Vobec sa mi to nedari
Da sa to nejak polopatisticky vysvetlit, comu sa pri manuale venovat, aby som tento efekt dosiahol?
dikydiky
A mam taku otazku, vedel by mi niekto lajcky vysvetlit, ci poradit s nasledujucou vecou? Idem fotit (napr.) cloveka, ktory sedi na stolicke za stolom. Na stole je sirsia vaza. Co a ako nastavit, aby bola vaza (kt. je sice pred clovekom a v popredi) bola rozmazana a clovek by bol "vytiahnuty" a maximalne ostry? Vobec sa mi to nedari
dikydiky
-
chlapec10
Addict
@yogi
Ano, bude rychlejsie ostrotit leba ma HSM.... stabilizaciu tiez uvidis ak funguje ako ma
urcite su nejake knihy ale v zivote som v ruke ziadnu nedrzal, teraz to neni chvalenie sa, ale najviac som sa naucil skusanim popriade drobnosti online
Ale poradim ti aby si si nastavil clonu (F cislo) na najnizsie mozne cislo (to znamena najviac otvorena clona) tym padom budes mat najuzsiu hlbku ostrosti co chces (cim uzsia hlbka ostrosti tym mensi rozsah ostrosti mas). pomoze ti tiez byt co najblizsie nakolko hlbka ostrosti je uzsia pri blizkom konci ostrenia ako pri vzdialenom (vacisnou, ale nie vzdy)
Ano, bude rychlejsie ostrotit leba ma HSM.... stabilizaciu tiez uvidis ak funguje ako ma
priznam sa ze v tomto ti viem len poradit: vela fotit, vela fotit a nakoniec vela fotitsaj napísal:Tak, zaobstaral som si zrkadlovku (nikon d7000). Citam, skusam, fotim. Ale kedze som v ruke drzal maximalne, co sa fotenia tyka, digitalny fotak a iphone, tak mi to zatial dost nejde. Samozrejme sa ucim fotit na manual rezim. Chcem sa spytat, je nejaka stranka, kt. by ste mi odporucili pri uceni sa? Viem, ze ich je mnoho, sam nachadzam vela zdrojov, ale ci nie je nieco "vychytane".
Je to otazka objektivu, ten si nam nepovedal aky mas...A mam taku otazku, vedel by mi niekto lajcky vysvetlit, ci poradit s nasledujucou vecou? Idem fotit (napr.) cloveka, ktory sedi na stolicke za stolom. Na stole je sirsia vaza. Co a ako nastavit, aby bola vaza (kt. je sice pred clovekom a v popredi) bola rozmazana a clovek by bol "vytiahnuty" a maximalne ostry? Vobec sa mi to nedariDa sa to nejak polopatisticky vysvetlit, comu sa pri manuale venovat, aby som tento efekt dosiahol?
Ale poradim ti aby si si nastavil clonu (F cislo) na najnizsie mozne cislo (to znamena najviac otvorena clona) tym padom budes mat najuzsiu hlbku ostrosti co chces (cim uzsia hlbka ostrosti tym mensi rozsah ostrosti mas). pomoze ti tiez byt co najblizsie nakolko hlbka ostrosti je uzsia pri blizkom konci ostrenia ako pri vzdialenom (vacisnou, ale nie vzdy)
dik, poskusam. Objektiv: 18-105 AF-S DX VR
má niekto skúsensti s niektorou z týchto brašní? http://products.lowepro.com/product/Pro ... W,2286.htm http://www.thinktankphoto.com/products/ ... goToReview
-
chlapec10
Addict
skusenosti priamo nie, ale na toho pro messengera som pozeral aj ja... vyzera skvelo, bohuzial ale som si objednal classified 160 lebo pro messenger je len kratko na trhu
Nedari sa mi! \:
Skusam vselijak, ale ani za svet chceny vysledok. (vid. video nizsie)
V akomkolvek rezime sa o to snazim, vyberiem "focus" bod na nejaku z troch veci, kt. si dam na stol, vysledok je rovnaky = vsetky 3 veci su vidiet +- rovnako ostro. Su tam mozno mensie viditelne zmeny, ked dam bod uplne na moj lavy objekt a cvaknem, a ked dam na pravy objekt a cvaknem, ale fakt minimalny, az neviditelny rozdiel fotky. Vobec to nefunguje tak, ako na videu. Nastavenia som myslim, dodrzal vsetky, ktore spominal.. Kde robim chybu? Zabudam na nieco?
Skusam vselijak, ale ani za svet chceny vysledok. (vid. video nizsie)
V akomkolvek rezime sa o to snazim, vyberiem "focus" bod na nejaku z troch veci, kt. si dam na stol, vysledok je rovnaky = vsetky 3 veci su vidiet +- rovnako ostro. Su tam mozno mensie viditelne zmeny, ked dam bod uplne na moj lavy objekt a cvaknem, a ked dam na pravy objekt a cvaknem, ale fakt minimalny, az neviditelny rozdiel fotky. Vobec to nefunguje tak, ako na videu. Nastavenia som myslim, dodrzal vsetky, ktore spominal.. Kde robim chybu? Zabudam na nieco?
Video som nedival, ale ak chces zaostrit na jeden bod a zvysok rozmazat, tak pozri aku mas clonu, oznacuje sa pismenom f, teda napriklad f6, f11, f36.....
chlapec10: ten Classified 160 AW mi príde moc vysoký a úzky, preto sa mi viac pozádvajú tie dva
-
chlapec10
Addict
zalezi co v nom chces nosit
Ja tam mam Sb-900, telo s gripom a nasadenym 24-70 a vedla 70-200 a je to akurat
Ja tam mam Sb-900, telo s gripom a nasadenym 24-70 a vedla 70-200 a je to akurat
ja chcem dve telá, 70-200 2.8, 16-50 2.8. fisheye a blesk
-
chlapec10
Addict
a skusal si take mnozstvo nosit na ramene? uz by som pozeral po batohu
Inac, prave mam doma 2 modely Newswear chestvest, tak musim otestovat... som zvedavy, je to dost prakticky system do terenu
Inac, prave mam doma 2 modely Newswear chestvest, tak musim otestovat... som zvedavy, je to dost prakticky system do terenu