Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
Verím, že sa to tu niekde riešilo, ale neviem ako by som to našiel. Skúšal som (okrem iného) slovo bazár hociako poskloňovať a nič.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
napr tu: http://www.hojko.com/post1169240.html?h ... r#p1169240BX napísal:Verím, že sa to tu niekde riešilo, ale neviem ako by som to našiel. Skúšal som (okrem iného) slovo bazár hociako poskloňovať a nič.
pridávam sa k názoru, že to nie je žiadny neduh, je to normálny lens flare, slnko robí ešte silnejší 
ja len tak...dúfam,že ma prijmete do nikon rodinky, odo dneška som hrdým majiteľom D7100 a 85ťky 1.8G ...a dame tomu, že som konečne po rokoch šťastný
zároveň by som sa chcel opýtať či ju nemá niekto tiež a nepotrebuje manuál (v slovenčine/češtine), či by mi ho nemohol predať/podarovať...totižto nemám rád manuály v elektronickej podobe
ja len tak...dúfam,že ma prijmete do nikon rodinky, odo dneška som hrdým majiteľom D7100 a 85ťky 1.8G ...a dame tomu, že som konečne po rokoch šťastný
zároveň by som sa chcel opýtať či ju nemá niekto tiež a nepotrebuje manuál (v slovenčine/češtine), či by mi ho nemohol predať/podarovať...totižto nemám rád manuály v elektronickej podobe
-
martinez13
Light Professional
chcel by som si dokúpiť nejaký externý blesk za rozumnú cenu pre nikon d5100
našiel som tento http://www.alza.sk/metz-mb-44-af-1-digi ... 261927.htm
čo naň vravíte? prípadne nejaké iné návrhy.. vďaka
našiel som tento http://www.alza.sk/metz-mb-44-af-1-digi ... 261927.htm
čo naň vravíte? prípadne nejaké iné návrhy.. vďaka
-
hojko
Site Admin
martinez13: Kup si poriadny blesk, teda nieco od Nikonu, trebars SB-700.
-
chlapec10
Addict
ak mas malo penazi, sb-600, ale optimum sb-700
-
martinez13
Light Professional
pfu no je to kus nad limit (o 100e) ale bude to už na stálo tak možno pôjdem do toho sb-700, vďaka za rady
ešte by som sa chcel spýtať, momentálne mám seťák 18-105mm a chodím fotiť občas ľudí (portréty a tak..) von.. možno budem chodiť fotiť nejaké disko/party/akcie.. ktorý objektív by ste mi na tieto dve kombinácie odporučili? rozumej za rozumnú cenu
ešte by som sa chcel spýtať, momentálne mám seťák 18-105mm a chodím fotiť občas ľudí (portréty a tak..) von.. možno budem chodiť fotiť nejaké disko/party/akcie.. ktorý objektív by ste mi na tieto dve kombinácie odporučili? rozumej za rozumnú cenu
-
chlapec10
Addict
kolko je rozumna cena 
-
hojko
Site Admin
Obavam sa, ze na to co pozadujes si nevystacis s jednym objektivom.
-
martinez13
Light Professional
rozmýšlam že by som popozeral niečo nové z bazáru, okolo 200-300, rozumej že nemusí byť za 300. Ak by sa takýto nejaký našiel bol by som rád.
hojko: no hej, ale snažím sa nájsť nejaký kompromis medzi tým
hojko: no hej, ale snažím sa nájsť nejaký kompromis medzi tým
-
chlapec10
Addict
tamron 17-50
Tamron je síce fajn objektív, ale nemyslím že jeho kúpou bohvieako získa. Oproti 18-105 menší rozsah, môže byť problém zohnať za normálnu cenu kus so stabilizáciou, akurát mierne lepšia clona a potenciálne trošku lepšie rozlíšenie. (no čo sa týka fotiek ktoré som videl, žiadny zásadný rozdiel tam nie je). Mať oba teda veľmi zmysel nemá, no ak by si chcel výhodne predať 18-105 a výhodne kúpiť 17-50, tak prečo nie
inak by som skôr skúsil nejaké pevné sklá napr klasickú 35mm f/1.8...
-
chlapec10
Addict
1, F2.8 po celom rozsahu
2, svojho casu to bol jeden z top objektivov, ak nie naj v tom rozsahu co sa tyka druho-vyrobcov
2, svojho casu to bol jeden z top objektivov, ak nie naj v tom rozsahu co sa tyka druho-vyrobcov
1. áno, ale to mu na disko/party/akcie kde bude 90% fotiť bleskom vôbec nepomôže. Samozrejme, na škodu to nie je (na koncerty a pod super, otázne je, či tú clonu aj využije), ale je to jediná zásadnejšia výhoda.
2. to je nie žiadny argument prečo si ho v tejto situácií kúpiť
stojím si za svojim, ak dokúpiť k 18-105 tak nie, ak vymeniť s malou stratou peňazí tak áno... a dobrý pevný objektív by portréty aj všetky párty zvládal s prehľadom
2. to je nie žiadny argument prečo si ho v tejto situácií kúpiť
stojím si za svojim, ak dokúpiť k 18-105 tak nie, ak vymeniť s malou stratou peňazí tak áno... a dobrý pevný objektív by portréty aj všetky párty zvládal s prehľadom
-
chlapec10
Addict
- pre crop je 17-50mm 2.8 absolutne najuniverzalnejsia a najlepsia mozna kombinacia pre party/disko, na fullframe 24-70 2.8. a 2.8 pomoze dost
- je to argument preco si ho kupit, v hocijakej situacii ked uz rozmysla nad kupou objektivu, a keby mal aj 3000 eur tak by som poradil ten isty objektiv (kedze nikkor 17-50 stoji o dost viac)
novy za 311 eur http://www.interstore.sk/produkt/SP-28- ... 65301.html
jazdeny bez stabilizacie 190 - http://foto.bazos.sk/inzerat/28562356/T ... -NIKON.php
PS: jeden pevny objektiv na party je samovrazda,
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2013, 21:39)
a aby som upresnil co pisem, neriesim 18-105, tej nech sa ihned zbavi
- je to argument preco si ho kupit, v hocijakej situacii ked uz rozmysla nad kupou objektivu, a keby mal aj 3000 eur tak by som poradil ten isty objektiv (kedze nikkor 17-50 stoji o dost viac)
novy za 311 eur http://www.interstore.sk/produkt/SP-28- ... 65301.html
jazdeny bez stabilizacie 190 - http://foto.bazos.sk/inzerat/28562356/T ... -NIKON.php
PS: jeden pevny objektiv na party je samovrazda,
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2013, 21:39)
a aby som upresnil co pisem, neriesim 18-105, tej nech sa ihned zbavi
-
martinez13
Light Professional
tak blesk prišiel, akurát v deň keď sme odchádzali na svadbu a hneď som ho aj vyskúšal a poviem parááda, neviem ako by fotil ten čo som ja navrhol ale s týmto som a budem určite spokojný, hlavne som zistil kde sa dáva plný výkon 1/1 a potom som jemne flashol bráchu ktorý ma skoro zabil 
prikladám jednu ukážku, blesk o strop..
chcem sa spýtať, keď upravujete foto nejakých akcií, svadieb, osláv,... tak na niektoré fotky sa mi hodia iné farby proste iný ''preset'' ako na druhých fotkách.. ako to mám riešiť? mám spraviť normálne že 20 fotiek bude v inakších farbách,odtieňoch a ostatných 20 zase v iných? prikladám len obyčajnú ukážku 1. foto - čiernobiela; 2.foto - farebná s nádychom nejakej farby..
prikladám jednu ukážku, blesk o strop..
chcem sa spýtať, keď upravujete foto nejakých akcií, svadieb, osláv,... tak na niektoré fotky sa mi hodia iné farby proste iný ''preset'' ako na druhých fotkách.. ako to mám riešiť? mám spraviť normálne že 20 fotiek bude v inakších farbách,odtieňoch a ostatných 20 zase v iných? prikladám len obyčajnú ukážku 1. foto - čiernobiela; 2.foto - farebná s nádychom nejakej farby..
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
tipujem, ze by si to zriesil vyvazenim bielej. alebo fotenim do RAWu kde by si si to nastavil neskor.
-
martinez13
Light Professional
zelovoc asi som sa zle vyjadril.. povedzme mám spraviť album všetkých fotiek zo svadby a teraz neviem či môžem dať pár fotiek čiernobielych pár inej farby, pár fotiek inej farby.. chápeš? Zrejme by malo byť celý ten album v jednej farebnej líni. Snáď som to dobre teraz vysvetlil
Mne osobne by to asi prekážalo.. skús urobiť klasický fotoalbum a na konci albumu daj tie fotky v inej farbe.. ale najlepšie asi bude, aby si sa opýtal mladomanželov, či im to nebude vadiť.
Inak súhlas.. osobne som si tiež s novou zrkadlovkou hneď kupoval externý blesk (SB-700) práve kvôli takýmto akciám.. fotky vyzerajú o 100% lepšie ako s klasickým vstavaným systémovým bleskom.
Inak súhlas.. osobne som si tiež s novou zrkadlovkou hneď kupoval externý blesk (SB-700) práve kvôli takýmto akciám.. fotky vyzerajú o 100% lepšie ako s klasickým vstavaným systémovým bleskom.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
s cim som sa stretol ja je, ze ludia chcu fotky, chcu sa na nich vidiet a poviem to takto: maju u pi*i technicku kvalitu, odladenie farieb, kompoziciu, hocico... ved sa pozri co ludia davaju nehanebne na fasbuk.martinez13 napísal:zelovoc asi som sa zle vyjadril.. povedzme mám spraviť album všetkých fotiek zo svadby a teraz neviem či môžem dať pár fotiek čiernobielych pár inej farby, pár fotiek inej farby.. chápeš? Zrejme by malo byť celý ten album v jednej farebnej líni. Snáď som to dobre teraz vysvetlil
fotil som svadbu, upravil som cca 120 fotiek, nakoniec som musel dat vsetky fotky aj bez uprav, chceli mat co najviac fotiek.
fotil som pohodu: fotky som odovzdal este tam
fotil som rozne akcie: vsade chcu vela fotiek
teraz tym nechcem povedat, ze zoberes kompakt a cvakas co pride. ale fakt je ten, ze s upravou si velku hlavu nerob. jednak na kazdom monitore to vyzera inak (ano, treba mat kalibrovany monitor blablabla, realne sa vytlaci tak 0,1% fotiek co sa spravia na digi).
a co sa tyka tvojej otazky
edit: videl som fotky kamaratovej svadby, nemal som to srdce im povedat, ze boli na urovni ho*na z nutrie, ale ludia sa chcu na nich vidiet... to je mainstream, to je 90% ludi.