Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa Zaxman »

Jin : ved ak je niečo do tých 120-140€ lepšie tak si necham poradiť , ja som len dostal ponuku na výhodne ceny na tieto 4 foťaky , viem že za málo penazí sa nedáju asi čakať nejake super foťaky ale ja zas niesom tak náročný
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte :smt006

rozhodol som sa kúpiť svoj prvý foťák, no potrebujem veľa veľa rád :)
Potrebujem niečo malé do vrecka no chcem aby to bolo čo najkvalitnejšie (kto by nechcel).
Cenová hladina do 150€
Neviem ako funguje na takýchto mašinách zaostrovanie či to robí automat, alebo sa to dá manuále priostriť atď..... ak by sa dalo niečo s manualom bol by som veľmi rád a kvalitný blesk by tiež nebol na príťaž.
Som do toho úplný amatér.

odmením sa za každú radu :)

Zaujali ma tieto modely:
http://www.alza.sk/panasonic-lumix-dmc- ... .htm#popis
http://www.alza.sk/canon-digital-ixus-1 ... 226953.htm
čo nato hovoríte? Ktorý je lepší? prečo? Alebo existuje ešte niečo lepšie? kvalitnejšie v tejto kategórii a cenovej hladine?

Ďakujem

UFF, tak hľadanie sa rozširuje aj na zrkadlovky. Otec mi teraz vraví že chce kúpiť zrkadlovku ale nedá si povedať že za 400€ je to k ničomu. Presvedčte ma o opaku a ponúknite mi prosím nejakú kvalitnú zrkadlovku aj s objektívom aby som to mohol už len zapnúť a fotiť :) U zrkadloviek si ani nedovolím tipovať modely.
ĎAKUJEM za pomoc
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Dildogripak: Zo zrkadloviek Nikon D3100 + 18-55mm VR, alebo Canon EOS1100D + 18-55mm IS II
Zaxman:Mrkni sa na prvý príspevok, je aktualizovaný.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

to som kukal, aj čítal ale moc mi do oka nepadli , ešte sa chcem opýtať čo je lepšie , foťak na AA baterky alebo s akumulatórom , respektive kolko tak v priemere vydrží akumulátor fotiek ? viem že to asi záleži od foťaku a akumulatoru ale tak zhruba ked kúpim nejaky ultrazoom tak či sa na jedno nabitie da spraviť aspon 300-500 fotiek

inač celkom ste tu odporučali samsung wb600
ja som potom ešte našiel olympus SP-610UZ
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zaxman: Rozhodne akumulátor, je to pohodlnejšie a AKU tak rapídne nestrácajú kapacitu.
wb600 je celkom dobrá voľba, Olympus určte nebrať - má šialene nepohodlné užívateľské rozhranie.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Jin a niečo k môjmu poslednému príspevku z tých kompaktov okolo 150e ?

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2011, 6:20)
Jin prosím ak sa tak vyznáš poradíš čo je kvalitnejšie?
FUJIFILM FinePix S3200
alebo
CANON PowerShot SX130 IS
resp. niečo vyššej kvality do 190€ (MAX) Pôvodne som chcel dať do150 ale zaujal ma ten FUJIFILM

Ďakujem vopred za radu
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Co hovorite na tento fotak?

CANON EOS 500D + objektiv 18-55 IS
http://www.alza.sk/canon-eos-500d-objek ... .htm#popis

dik..
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Slayter: nedosetris uz radsej na nieco novsie? Napriklad http://www.alza.sk/nikon-d5100-cerny-ob ... 232437.htm je predsa len novy model. Ja uz by som nekupoval taky stary model, rozhodne nie novy z obchodu. V bazare ho zozenies aj o 200€ lacnejsie.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak za každú cenu Canon, tak aspoň 550D ak nie 600D. Pokiaľ si necháš poradiť, tak vezmi NIKON D5100.
Dildogripak: Z hentoho určite SX130IS. A v danej cenovej hladine mi ešt enapadol Samsung EX1.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Aku pamatovu kartu odporucate kupit keby si beriem ten Nikon? Co by som este k tomu popripade potreboval? Diky moc!
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Naj cenu si pozri cez najnakup.sk, riaď sa hlavne podľa dostupnosti, D5100 je občas problémová. Čo ku tomu budeš potrebovať? Pokiaľ plánuješ točiť FULL HD video, tak kvalitnú pamäťovku nemôžeš vynechať - buď Sandisk Extreme HD Video, alebo Sandisk Extreme Pro. Pokiaľ len fotky, tak Ti postačí aj Ultra. Ďalšie must have príslušenstvo je: UV filter (minimálne HOYA HMC), brašna, základné čistenie, prípadne polarizák, alebo statív...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

FUJIFILM FinePix S3200
alebo
CANON PowerShot SX130 IS
resp. niečo vyššej kvality do 190€ (MAX) Pôvodne som chcel dať do150 ale zaujal ma ten FUJIFILM
jin napísal: Dildogripak: Z hentoho určite SX130IS. A v danej cenovej hladine mi ešt enapadol Samsung EX1.
Jin dobre si si pozrel parametre FUJIFILMU ?
Dal som do porovnania tieto dva foťáky a nejako sa mi zdá ten fujifilm lepší. Nieje tak? Ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem :oops:
POZRI SI PROSÍM PRÍLOHU - je tam porovnanie a vybral som tie parametre ktoré sa líšia - ostatné som vymazal pretože sú rovnaké.
Prílohy
fotaky.JPG
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

dildogripak: sú to hlavne 2 rôzne typy foťákov - na to netreba zabúdať... sx130 je kompakt/cestovný zoom, s3200 je ultrazoom... čo chceš vlastne fotiť?

čo sa zrkadloviek týka, tak samozrejme že za 400€ nič, ale bazáry sú plné... keby si pridal tak na 600, tak už sa dá baviť o niečom...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dildogripak: Aby som Ťa uviedol do obrazu. Viac neznamená lepšie a poďme si povedať prečo, parameter po parametri...

Efektívny počet pixelov: 14 vs. 12.1 - viac pixelov narvaných na rovnakej ploche snímača = vyšší šum, menší dynamický rozsah, menej detailov, atď...
Zoom: 24x vs. 12x. Preveďme si tieto inak nič nehovoriace údaje do konkrétnych čísiel. Rozsah transfokátoru máš pri Fuji 24mm - 576mm. Ohnisko 576mm je ohnisko, ktoré môžu využiť tak maximálne fotografi formule1, wildlife photo a t os úplne inými parametrami, minimálnou difrakciou a sférickým skreslením. 15 skiel v 11tich skupinách skrátka urobí príliš veľa optického bordelu na to, aby bolo hraničné telephoto ohnisko využiteľné bez toho, aby fotka nevyzerala ako z mobilu. SX130 má 28-336mm. 28 je síce menej wide, no je ot rozhodne triezvejší rozsah, ktorý aj udržíš aj z ruky...
ISO: Whoa, klaniam sa magickým schopnostiam technologických inžinierov a marketingovej podpory viac-menej oboch značiek. So snímačom 1/2.3 citlivosť 6400 to ma úplne dorazilo a v alternatívnej realite som si na telo pripevnil TNT a šiel sa odpáliť do laboratórií FUJI... Canon to s citlivosťou 1600 tiež zrovna nevyhral keď si vezmeme že v realite je využiteľná maximálne ISO400.
Stabilizácia: Fuji - CCD stabilizácia - wtf? Fuji dala do kompaktu shiftovú stabilizáciu? Canon - IS - osvedčený stabilizátor všetkých Canoňáskych skiel...
Digitálny zoom: :smt059

Ku ďalším sa už vyjadrovať nejdem, už nie sú až tak podstatné. Každopádne, ja Ti radím SX130IS.

Nedalo mi - Hľadáčik: Fuji: reálny - :hehe:
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

A presne taktéto niečo som potreboval! :D

Ďakujem pekne.
K+

EDIT//
Jin snažil som sa objednať ten SX130 IS ale nemali ho skladom a aj dodávateľ daného eshopu má problémy s naskladnením tohto výrobku.
Tak mi volal prevádzkovateľ že by mi vedel ponúknuť o triedu lepší (nástupcu modelu SX130IS) model: Canon Powershot SX210 IS
Trochu drahšia hračka, ale chcem počuť tvoj názor :)

Ďalej mi ponúkol tieto modely:
Samsung WB 700
FujiFilm S2950

Skús sa mi k tomu vyjadriť že čo mám vziať nech to už konečne kúpim a začnem fotiť lebo zostávam z toho na nervy...
ejo6
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ejo6 »

Na akom eshope si ho hľadal? V www.electroworld.sk ho majú skladom, zajtra si ho idem objednať.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dildogripak: Porovnal som si tie tri modely. SX 210 má veľmi dobrý Hi ISO výkon a ešte aj tie ohniská sú celkom triezve. Fujina je ďalší steroidmi nabitý kompakt s bombastickými parametrami, skrátka hnus. Čo sa týka Samsungom, nevedel som im zatiaľ nikdy prísť na chuť. Nemyslím, že by si spravil nejakú strašnú chybu, keby si ho kúpil, no pohodlnejšie a príjemnejšie sa Ti bude robiť s tým Canonom. Zo Samsung fotoaparátov som mal vždy pocit, že výrobca televízorov a ropných tankerov sa drbe do fotografie. Fujina to v poslednom čase s tými ultrazoomami serie. Posledný dobrý ultrazoom od Fujiny bol FinePix S9500, prípadne FinePix S205EXR. Odvtedy to ide dolu vodou. Čo sa týka kompaktov - samozrejme o X100ke nehovorím.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Ďakujem veľmi pekne. Kúpil som SX210 IS ;-)
Ak sa podarí nejaká foto uploadnem ju niekde do témy. Videl som tu niečo také :)

Ešte raz dík

http://www.digitalis.sk/
parádna komunikácia s predajcom. Asi hodinku po objednaní starého SX130 mi volala a začal rozprávať všetko čo má skladom v podobnej cenovej hladine a kvalite. Musel som však prísť domov a dať to zhodnotiť niekomu "povolanému" a tak som ho požiadal aby mi tie modely poslal mailom. Jinovi ďakujem za pomoc pri výbere. Len škoda že ma dnes típek z digitalis.sk o 11:00 zobudil :D Som po nočnej...
Takže mám ten foťák za 190 + SDHC 8GB
Cez víkend sa možno podarí spraviť nejaké foto :))

Ďakujem ešte raz Jinovi a po krátkom čase používania tohto cannonu SX210 IS vám ho tu zhodnotím - dúfam že sa s tým naučím robiť :P
Napísať odpoveď