Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa chlapec10 »

laforez napísal:Ahojte tiez vyberam medzi fotakmi canon 600D, nikon D3200 a nikon D5100. Ten canon som uz podla toho co som tu cital pomaly zatrhol. Ste tu spominali, ze zobrat D5100, lebo je to "vyssi" model. Viete mi povedat aj nejake fakty a argumenty, preco by to mal byt lepsi vyber? Ja sa predsa do toho nevyznam, ale ta nova rada je predsa len novsia a ma viac pixel, i ked viem ze pixely neznamenaju vsetko. Najlepsie by bolo zobrat D5200 :D
Este sa aj spytam, co znamena, ze ten canon ma ten autofocus motor a nikon nie, to znamena, ze ten fotak nema autofokus? Inak bude to uplne prva dig. zrkadlovka...
http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5100
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ano ja som tu stranku pozeral a porovnaval som si ich. V com je ta 5100 taka neergonomicka? Uz som myslel, ze pojdem do nej...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

toto ti nikto nevie doslova poradit lebo nikto nema rovnake ruky :) radsej ak mas moznost zabehni do nejekaeho Datartu alebo tak
laforez
Light Professional
Light Professional

Ok. Poradte mi prosim vas este aky set vybrat. Neviem ktora moznost bude lepsia. Bude sa s tym fotit taka klasika, rodinne foto, krajina, portrety aj rychle sceny, interier exterier.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

laforez napísal:Ano ja som tu stranku pozeral a porovnaval som si ich. V com je ta 5100 taka neergonomicka? Uz som myslel, ze pojdem do nej...
Keďže D5100ka má výklopný displej, má trochu inak usporiadané tlačítka ako ostatné zrkadlovky, pretože tam zavadzia kĺb výklopného systému. Ale keďže sa jedná o Tvoju prvú zrkadlovku, veľmi by som to neriešil. Aj ja si kúpil D5100 - moja prvá zrkadlovka - a tú ergonomiku akože vôbec neriešim, jednoducho som sa naučil na toto usporiadanie ovládacích prvkov. Keby som kúpil iný "ergonomický" foťák, aj tak by som sa to musel učiť.

:)
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak pojdem asi do tej 5100, este si to pre istotu vyskusam. Ale aky ten set?
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

priatelka si chce kupit fotoaparat v cenovej hladine okolo 200euro, mohli by ste jej prosim poradit/odporucit ktory fotoaparat by splnil poziadavky typu: vysoka kvalita makro fotiek (fotenie z co najblizsej vzdialenosti), rezim pre fotenie viac snimkov za sekundu, a vysoku citlivost v tme, resp. dlha expozicia -> fotenie nocneho mesta. Ide hlavne o to, aby nekupila nieco, co vsetky tieto funkcie ma, ale vysledok by stal za prd. Kazdy kto pomoze K+ ista.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

ja mam tento http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/samsung-wb600/ , makro na manuale foti uz od 3 cm, sekvencne zvlada 2,5 az 3 snimky za sekundu pri vysokych rozliseniach a pri 640x480 da aj 6 snimkov za sekundu. max uzavierka je 16 sekund takze sa s tym da dobre vyhrat a ma manualny rezim kde sa da nastavit vela veci.

frajerke by podla mna stacil na hranie aj tento http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/samsung-wb150/ ma vsetko co moj + nejake nove veci kedze je to novy model
na strankach nebyvaju vacsinou presne info tak ked chces vediet co presne dokaze stiahni si manual http://www.samsung.com/sk/support/model ... -downloads#

ak sa tomu chce dalej venovat nech kupi rovno zrkadlovku (usetri 200e za kompakt :-))
laforez
Light Professional
Light Professional

Pani poradte mi prosim vas ake objektivy kupit ku telu, ked budem mat prvu zrkadlovku a fotit sa bude zo zaciatku hlavne taka klasika. Rodinne foto, portrety, krajina, sport/rychla scena, interier, exterier, tmave sceny. Hmmm? Videl som sety kde su aj dva objektivy, pochopil som to tak, ze dva budu asi viac specializovane na svoj ucel ako jeden s vacsim rozsahom, ale na druhej strane som uplny zaciatocnik a hlavne ostatni clenovia rodiny takisto, tak mi prosim vas poradte. Telo bude nikon d5100.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tamron 17-50 ti bohato postaci pre zaciatok... popripade k tomu 55-200 alebo 70-300
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

laforez.. závisí od finančných možností... ak nemáš problém finančne vykryť set s dvoma objektívmi (18-55 + 55-200 / 70-300).. tak choď do toho. Ja osobne som šiel akousi "strednou" cestou.. D5100ku som kúpil s objektívom 18-105 a k tomu externý blesk SB-700 - ak plánuješ fotiť akcie, rodinné oslavy, stretnutia s kamarátmi v interiéry, určite neoľutuješ kúpu blesku. Ak budeš fotiť prevažne exteriér, krajinky a podobne, radšej miesto blesku zober set s dvoma objektívmi.

:)
laforez
Light Professional
Light Professional

a neexistuje nieco v rozmedzi 17-120mm? A s pomerne dobrou svetelnostou? Co to tak studujem, tak si myslim, ze take ohniska by mi asi aj na moj ucel na zaciatok stacili. Inak ma ten tamron aj ten ultrazvukovy autofocus, to swm?

EDIT:tak pozrel som ten objektiv 18-105mm a rozmyslam, ze na zaciatok bude asi lepsie kupit jeden, lebo predsa len bude ho pouzivat cela rodina a kym sa naucime vsetci ako tak pracovat so zrkadlovkou, tak to chvilu potrva a asi nebudu vediet zo zaciatku, kedy aky objektiv pouzit. Takze asi najlepsi by bol prave nejaky taky s takym rozsahom ohnisk ako spominas ty, len sa bojim tej svetelnosti. Sa mi zda dost slaba nie? Ten tamron mal 2.8, co je podla toho co som cital super.
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Canon PowerShot SX230 HS vs. Canon PowerShot SX260

Príspevok od používateľa Schelmy »

Chcem si kúpiť "vreckový" ultrazoom. Prečítal som nespočetné množstvo recenzií, no stále sa neviem rozhodnúť. Moje laické ja mi hovorí, že tieto dva modely sa mi pozdávajú najviac.

rozdiely:

SX230
:plus: svetelnost

SX260
:plus: ergonomia
:plus: blesk vyskakuje len ak je zapnuty
:plus: zoom

inak by mali byť cca rovnaké, nie? ktorý by ste odporučili? prípadne nejaký iný model v cenovej kategórii do 250 eur.

Díky.
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

pani odobornici potreboval by som poradit:
fotacik s Full HD a ultrazoom min. 20x a viac
pozdavaju sa mi Pan TZ30 a Sony HX20V, v testoch po celom svete vyhrava Sony, no co citam nazory, tak maju obi2 pri nahravani v nizkych svetelnych podmienkach zrnenie, co by som rad nemat ak by to bolo mozne.
priorita su koncerty...
vdaka pani
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Fotoaparat/kamera funguje na principe zachytavania svetla. Ked je ho malo, tak ma dve moznosti - bud nasnima tmu (co nechces), alebo zvysi citlivost snimaca = rozumej zosilni svetlo dopadajuce na snimac na potrebnu uroven. Zrnenie je len dosledok tohoto zosilnenia signalu a nevyhnes sa mu inak ako externym zdrojom osvetlenia. Zrnenie je mozne ciastocne znizit fotoaparatom s vacsim snimacom (ako maju zrkadlovky, ci niektore mirrorless, ale aj par pokrocilych kompaktov), no u beznych kompaktov s malym snimacom bude situacia uplne rovnaka, ci kupis tu, alebo onu znacku. Maximalne, zeby niektora zo znaciek mala tak vykonny chip, ktory by zvladal sum odstranovat (co pri 25fps dost pochybujem), no podpise sa to opat len na ostrosti a kvalite.
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

nooo... dik za vysvetlenie. cize vysledok ? teda odporucanie z toho naj, aby sme sa rozumeli. :smt006
kedze som amater a mne je uplne jedno ako vyzera fotka, ja potrebujdem mat skvele video.
teraz mam klasicky kameru na HQ alebo SQ. takze aj tak predpokladam, ze to bude lepsie :wink:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

potrebujem poradit pri vybere kompaktu do 100€
hlavne poziadavky je velky displej, ak by sa dalo tak vstavana li-Ion, no a jasne - pekne fotky :D
fotit bude amater
viem si co-to vybrat aj sam, ale nebude to pre mna, cize si necham poradit
moj vyber
http://www.alza.sk/olympus-vg-170-red-p ... 362728.htm
darcekove balenie s prislusenstvom mi plne vyhovuje

//autoeditácia príspevku (03 Dec 2012, 18:38)
alebo ten?
http://www.mall.sk/digitalne-kompakty-v ... =505137001
aky je vlastne rozdiel medzi olympus vg-160 a vg-170? :?
Cako_SK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cako_SK »

V podstate to mas jedno za tu cenu. Tu nie su velke rozdieli. Ale asi by som bral ten darcekovy Olympus to mas super. Ak ti nevadi cervena farba :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Začínam sa orientovať a uvažovať o zrkadle a samozrejme veľa nového toho nevymyslím, ale v skratke:
sú nejaké zásadné rozdiely medzi Nikon D5100; D3200 a Canon 600 ?
Cena je rozhodujúca. Čím menšie náklady, tým lepšie ale nerád by som trpel na kvalite. T.j. že to nemá výklopný displej mi zrovna napr. vadiť nebude, o dobrú ergonómiu a praktický prístup k čo najviac nastavaniam by som sa nechcel ukrátiť.

Prechádzam z Panasonic FZ-28, ktorý mi nestačí už kvalitou a hlavne som prerástol jeho možnosti, t.j. obmedzuje ma jeho vlastnosťami pri fotení. Budem určite kupovať zrkadlo a mal by vydržať dlho. Mám subjektívnu dôveru v Canon, ale Nikony sú teraz v kurze.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zdravim.
Rad by som si nechal poradit ohladne vyberu fotoaparatu.
Nehcem ziadne zrkadlo ani nejake ine delo.
Potrebujem kupit nejaky velmi jednoduchy fotak na cesty, turistiku pre mamu.
Takze nieco co by mozno odolalo aj nejakemu narazu, ale to nie je podmienka, da sa predsa kupit nejaka tasticka a mame nie je drevo :D

Len nic zlozite na ovladanie. Proste zapnut a fotit, plna automatika.
No a ak by sa dalo, tak nieco do 70 eur, pripadne teda viac alternativ nech si mozem popozerat.
Nevyznam sa do toho moc, preto pisem sem.
Ma to byt samozrejme darcek na vianoce, takze cim skor doporucite, tym viac mi pomozete.
Vdaka za tipy.
Napísať odpoveď