Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
Tak to je na tebe...obe znacky ti maju co ponuknut, ide uz len o tie sympatie...ja som proste canonista, tu nieje o com...stale budem radit iba canony v takychto pripadoch 
-
Ryan Giggs
VIP
Ja som tiež nikoňak, ale chybu neurobiš ani jednym.
tak tak
vedeli by ste mi povedat preco fandite zrovna tej znacke kt. fandite? 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
fotil som a fotim profiesionalne s oboma znackami, nikon ma podla mna lepsie celkovo funkcie a schopnosti aj prislusenstvo
Som Nikonista...
ale musim uznat ze canon s tym 7d zabil D300s
Sadol mi user interface, proste to prides do nejakeho obchodu, chytis do ruky jedno-druhe , potazkas si
a hned vies ktory ti sadol a ktory ne. To je ako vyber carovneho prutika v Harrym Potterovi 
-
Tomasko
Guru wannabe
ja som dostal aj taku radu pri kupe, ze vyberat podla kamaratov, nie ze kopirovat, ale je dobra vec, ked ti ma kto poradit co a ako
nakoniec som posluchol a myslim, ze to tak je dobre
nakoniec som posluchol a myslim, ze to tak je dobre
preco fandim nikonu? dlhodobo som bol canonak a chcel som canon, no ked uz prislo na lamanie chleba, tak mi canon nemal co ponuknut okrem stareho modelu 40D, nova 50ka sa mi vobec nepozdava, od puberty mi trosku zmohutneli ruky, takze canonacke gripy mi nevyhovuju => malicek by som musel mat na spodku fotaku(pri nizsich modeloch, drahe som v ruke nemal) a jednoznacne lepsie a rychlejsie ovladanie, ked mas na vsetko dedikovane pekne tlacitko + kruhove volice, kdezto pri canone musis ako blby lozit do menu kvoli polke veci... okrem toho ked si pripocitam, ze 80% ludi co poznam ze sa venuje fotke tak pouziva nikon... ci uz moj ucitel digifota, fotky, vo fakultnom atelieri same nikony atd.. pritom tela su drahsie ako canony, tak na tom asi nieco bude
otázka....
oplati sa mi investovať a kupit si canon 5d Mark II namiesto 7D(7D by mi aj vyhovovala,ale ide mi o Full HD 1080p 5déčka mark II).....
este by ma zaujimalo- da sa k fotaku dokupit nejake ozvucenie? asi by som vela chcel...totiz je pekne ze to ma Full HD 1080p ale ked to bude s cheap zvukom tak mi to je tak na dve veci...
otazka bokovka: Canon 7D alebo Nikon D300S? a preco?
oplati sa mi investovať a kupit si canon 5d Mark II namiesto 7D(7D by mi aj vyhovovala,ale ide mi o Full HD 1080p 5déčka mark II).....
este by ma zaujimalo- da sa k fotaku dokupit nejake ozvucenie? asi by som vela chcel...totiz je pekne ze to ma Full HD 1080p ale ked to bude s cheap zvukom tak mi to je tak na dve veci...
ked ti ide o video kup si kameru a nevymyslaj... fotak je na fotenie...
7D vs D300s? tazka otazka, ale dost vela ludi tvrdi, ze 7D je lepsi - na jeho vyvoji sa spolupracovalo s tisicami fotografov a ponuka ti vsetko co ti DX format ponuknut moze + je o par korun lacnejsi ako nikon.. keby som mal teraz kupovat fotak v tej cenovej kategorii, asi by som mal seriozne problem sa rozhodnut
7D vs D300s? tazka otazka, ale dost vela ludi tvrdi, ze 7D je lepsi - na jeho vyvoji sa spolupracovalo s tisicami fotografov a ponuka ti vsetko co ti DX format ponuknut moze + je o par korun lacnejsi ako nikon.. keby som mal teraz kupovat fotak v tej cenovej kategorii, asi by som mal seriozne problem sa rozhodnut
to s kamreou som si aj hovoril...jop vymyslam...
no a ja ten seriozny problem mam
mimochodom, pozeram zbežne atribúty a ved sa mi zda že canon je an tom lepsie...nerozumiem
no a ja ten seriozny problem mam
mimochodom, pozeram zbežne atribúty a ved sa mi zda že canon je an tom lepsie...nerozumiem
-
chlapec10
Addict
aj ked som nikonak, musim poveda 7D
ALE, zalezi to ci mas nejaku predoslu vybavu a tak. Ak mas nejaky objektivy blesky, tak urcite nemen znacku, a ostan pri svojej. Ak ides cisto z nuly, tak asi 7D
Inac, ak mate niekto zaujem, budem mozno predavat svoju Sb-600 za 200 eur, dajte vediet ak vas to oslovi
ALE, zalezi to ci mas nejaku predoslu vybavu a tak. Ak mas nejaky objektivy blesky, tak urcite nemen znacku, a ostan pri svojej. Ak ides cisto z nuly, tak asi 7D
Inac, ak mate niekto zaujem, budem mozno predavat svoju Sb-600 za 200 eur, dajte vediet ak vas to oslovi
-
Dahome
Medium Star
O. i. som canonak, takže Canon
Samozrejme každý háji svoje, tak by som mohol hájiť aj iné zn., čo používam, ale Canon je overená klasika (až na seťák 18-55, ale tuším 7D sa predáva s 18-135).. Ale otázka je, či D7 využiješ, či sa fotením živíš alebo fotíš len čisto pre zábavu... alebo máš veľa peňazí a je ti to jedno 
-
chlapec10
Addict
Aj ked mam 2 fotaky s videom, nikdy okrem hrania som to nevyuzil, ale odpoved na tvoju otazku: http://www.robgalbraith.com/data/1/rec_ ... d_rode.jpgA7X napísal:otázka....
Na druhu otazku, zalezi na co ju chces pouvat, drzal som obe v rukach, a fakt ten 5dmk2 by inam ako do studia alebo na krajiny nekupil, POMALE fotenie aj ostrenie...
7D je podla mna vo vsetkom okrem MPX a ISO lepsie(a ani to ISO uz neni az take tragicke)
PS: Ja som nikonak, ale dokazem ohodnotit aj uznat ze XEROX fotaky
-
Dahome
Medium Star
jednoducho vo všeobecnosti platí: na video kamera, na fotky foťák 
to chlapec10: momentálne uvažujem o Canon EOS 500d alebo Canon EOS 550d, sú teraz za dobré ceny... ale keď už sme pri tom ohodnotení a uznaní - čo hovoríš na Hasselblad H3DII-31?

to chlapec10: momentálne uvažujem o Canon EOS 500d alebo Canon EOS 550d, sú teraz za dobré ceny... ale keď už sme pri tom ohodnotení a uznaní - čo hovoríš na Hasselblad H3DII-31?

-
chlapec10
Addict
fajny je, aj technicky aj cenovo... ale ja by som ho nevyuzil.Dahome napísal:jednoducho vo všeobecnosti platí: na video kamera, na fotky foťák
-
Dahome
Medium Star
šupnem sem pre porovnanie nejaké foto z kanónu aj z hazelblatu, čo na to povieš... 

-
chlapec10
Addict
Ja mam Nikon takze obe nicDahome napísal:šupnem sem pre porovnanie nejaké foto z kanónu aj z hazelblatu, čo na to povieš...
Dahome: pro zatim som fotograf amater kt. sa chce v buducnosti fotenim zivit(dokumentaristika ale aj umelecka foto)(nielen fotenim) niet penazi, hladam co anjlepsie v pomere cena vykon
chlapec: zatial potrebujem taky univerzal(dokument. a um. foto).
hmmm tak to asi nebude ochlpeny blesk (
)
ok, zatial u mna vyhrava canon 7d....nejake lepsie navrhy?(+-200E)
chlapec: zatial potrebujem taky univerzal(dokument. a um. foto).
hmmm tak to asi nebude ochlpeny blesk (
ok, zatial u mna vyhrava canon 7d....nejake lepsie navrhy?(+-200E)
-
Dahome
Medium Star
to chlapec10 :

to A7X : no v tom prípade ťažko povedať... D7 je dobrá voľba aj keď osobne dám asi prednosť buď tej 500-ke alebo 550-ke... No predovšetkým sa zameraj na sklo - telo je jedna vec, ale niet nad dobré sklo. Canon seťáky sú vo všeobecnosti +/-shity, to už potom radšej Tamron 18-200 (necelých 200 €)...

to A7X : no v tom prípade ťažko povedať... D7 je dobrá voľba aj keď osobne dám asi prednosť buď tej 500-ke alebo 550-ke... No predovšetkým sa zameraj na sklo - telo je jedna vec, ale niet nad dobré sklo. Canon seťáky sú vo všeobecnosti +/-shity, to už potom radšej Tamron 18-200 (necelých 200 €)...
neviem ako ty ale namna ta 550 posobi ako hrackarsky model. no za tu cenu to je fakt vynikajuce...vela muziky za malo penazi..
ale ma pomalsie sekvencne snimanie a cas uzavierky.... vadi mi este ze je z plastu
ale ma pomalsie sekvencne snimanie a cas uzavierky.... vadi mi este ze je z plastu