fotografovanie policajta v sluzbe
-
balogmiroslav
Novice
fotografovanie policajta v sluzbe
Zdravim vsetkych!
Je podla vas mozne fotografovat (alebo nahravat) policajta ak ho tym nijak neobmedzujem pri vykone sluzby? Kedze sa jedna o VEREJNEHO cinitela tak si myslim, zeby nemal byt problem, lenze "zelenym ropucham" sa to nepaci. Ake su vase skusenosti, pripadne nazory?
Za kazdu odpoved k teme vopred dakujem!
Je podla vas mozne fotografovat (alebo nahravat) policajta ak ho tym nijak neobmedzujem pri vykone sluzby? Kedze sa jedna o VEREJNEHO cinitela tak si myslim, zeby nemal byt problem, lenze "zelenym ropucham" sa to nepaci. Ake su vase skusenosti, pripadne nazory?
Za kazdu odpoved k teme vopred dakujem!
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Na www.SME.sk bol raz uverejnený článok ako polícia zasiahla proti "sprejerovi". Sranda bola v tom, že mal na sprejovanie toho múru povolenie a to povolenie im aj chcel ukázať, lenže nestihol, lebo na neho skočili a poriadne ho zmastili. Bola z toho veľká senzácia a všetci si to točili na mobily...policajti boli samozrejme už v bode varu a liezlo im to na nervy. Podľa mňa je to v poriadku, ale ruku do ohňa by som za to nedal, neviem podľa akého zákona to je.
-
balogmiroslav
Novice
tak zazil som, ako jedneho chudaka zacali buzerovat pretoze zle zaparkoval a vyhrazali sa mu s takymi vecami, ze az mi to nedalo a zacal som ich natacat....hned pribehli ku mne, ze ci aj ja chcem mat problemy, ze mam s tym okamzite prestat...atd....ale ide o to, ze som ich NIJAK NEOBMEDZOVAL, nebeham som im pred oci ani som im nic nehovoril....len som stal trosku dalej a nahraval si ich...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... o-zakonom/
je to starší článok, ale zrejme stále aktuálny..
-
balogmiroslav
Novice
clanok je super. podla neho by to malo byt teda tak, ze policajtov mozeme fotit NEOBMEDZENE....len pani policajti sa budu ohanat hlaskou, ze som "NEUPOSLUCHOL POKYN POLICAJTA" a to je myslim priestupok...teda aby som prestal fotit...nie je to trochu v rozpore? co ma vyssiu prioritu? PRAVO FOTIT VEREJNE OSOBY NEOBMEDZENE, alebo POKYN POLICAJTA?dalver napísal:http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... o-zakonom/
-
Hotwire
Addict
ak nic neporusujes tak by si policajt ten svoj POKYN ako hovoris, mal strcit do riti lebo obcan moze robit vsetko co neni zakonom zakazanebalogmiroslav napísal:clanok je super. podla neho by to malo byt teda tak, ze policajtov mozeme fotit NEOBMEDZENE....len pani policajti sa budu ohanat hlaskou, ze som "NEUPOSLUCHOL POKYN POLICAJTA" a to je myslim priestupok...teda aby som prestal fotit...nie je to trochu v rozpore? co ma vyssiu prioritu? PRAVO FOTIT VEREJNE OSOBY NEOBMEDZENE, alebo POKYN POLICAJTA?
-
WiZard
Star
...nedavno uverejnili fotku kamarata (policajta) na internete... ako ilustraciu... zacali sme si z neho robit srandu, ze aka je medialna hviezda
(to len tak bokom
) proste on o tom nevedel... a povedal mi, ze na to, aby bola ta fotka zverejnena je potrebny jeho suhlas alebo suhlas nadriadeneho (nakoniec zistil, ze ten suhlas bol od nadriadeneho)
...takze mne z toho vsetkeho vyplyva to, ze fotit policajta si mozes kolko chces ale ked to chces zverejnit, musis mat suhlas...
...takze mne z toho vsetkeho vyplyva to, ze fotit policajta si mozes kolko chces ale ked to chces zverejnit, musis mat suhlas...
-
hojko
Site Admin
balogmiroslav: Aky pokyn policajta??? Vsak ti moze povedat, aby si skocil z mostu alebo sa hodil pod vlak, to je predsa tiez pokyn policajta, nie??? Myslim, ze pokial neohrozis jeho, dalsich ludi alebo nebranis jeho praci (napriklad tym, ze by si ho fotil v noci na krajnici s bleskom, pricom by si ho mohol osvetlit a on by padol do cesty pod auto (nepravdepodobne, ale uvedene ako hlupy priklad)), tak nevidim dovod na to preco ho nefotit. Ja som policajta z blizky fotil len 2x, raz to bolo ked isli okolo mna pomaly autom a davali pozor na organizovane zhromazdenie. Vzdy sa ma spytal, ze ci mi ma ten fotak rozbit, tak som ho radsej hodil do auta a tvaril sa akoze som ho nepocul. Po tejto skusenosti som si nasiel informacie o tom, nasiel som to na vyssie spominanej stranke, takze dnes by som sa tym uz asi nenechal odbit. Druha skusenost s fotografovanim bola pri sportovej udalosti, kde na poriadok zohliadali tazkoodenci a pripravena bola aj zasahova jednotka. Tam uz bolo odvahy trochu viac, pretoze som sa tesil, ze viem co mozem a co nie. Najskor som sa pytal policajta, ze ci si da zuvacku, tak len kyvol hlavou, ze nie. Neskor sme mu nukali pivo, kofolu, ale zase si nedal. No a ked som si ho drzo odfotil s bleskom, tak spravil krok, chytil obusok do ruky, vtedy som rychlo vypol fotak a pratal sa dalej.
A aky mas dovod na to aby si potreboval policajta fotit alebo nahravat? Mas uchylne sklony alebo len tak zo zabavy to chces robit? Mne osobne by sa tiez nepacilo keby si ma niekto fotil alebo natacal na mobil ci uz som lekar, policajt, dochodca alebo smetiar. Je to urcity zasah do sukromia a v dnesnom svete by som sa necudoval keby si z toho videa niekto spravil zabavku. Ak potrebujes natacat na video policajny zasah nevidim v tom nic zle. Pokial im nebehas s telefonom za zadkami tak by nemali byt proti ale samozrejme sa to da robit aj menej napadne.
-
Mateq
Medium Professional
Ak je raz niekto verejný činiteľ, je celkom fuk čo mu je príjemné a čo nie.. O zásahu do súkromia pri výkone služby nemôže byť ani reči.Juicy napísal:Mne osobne by sa tiez nepacilo keby si ma niekto fotil alebo natacal na mobil ci uz som lekar, policajt, dochodca alebo smetiar. Je to urcity zasah do sukromia
-
rixo
Light Professional
No pokiaľ viem tak natáčať alebo fotiť niekoho na voľnom priestranstve nieje zakázané, ak by to bolo v nejakej budove tak to môže byť zakázané, ak nedostaneš od natáčanej osoby súhlas.
Ja chodievam na motorke do školy každý deň a mám malú kamerku na prilbe a raz som sa vozil a išiel som za policajtom a natáčal som a podarilo sa mi zachytiť jak bez použitia majákov raz prešiel cez plnú čiaru, raz išiel na červenú a prekročil rýchlosť asi o 15km/h...škoda že video už nieje k dispozícií:(
Ja chodievam na motorke do školy každý deň a mám malú kamerku na prilbe a raz som sa vozil a išiel som za policajtom a natáčal som a podarilo sa mi zachytiť jak bez použitia majákov raz prešiel cez plnú čiaru, raz išiel na červenú a prekročil rýchlosť asi o 15km/h...škoda že video už nieje k dispozícií:(