Front-end(React.js) vs. Salesforce
Front-end(React.js) vs. Salesforce
Zdravím, po absolvovaní VŠ v odbore aplikovaná informatika a zahraničnej stáži ako web developer, rozposlaní žiadostí do IT firiem na pozíciu Front-end developer som sa ocitol v menšej kariérnej dileme. Zobrať pozíciu v malej spoločnosti ako React developer alebo ponúkanú pozíciu Salesforce developera v IBM.
Vždy ma lákalo pracovať v IBM avšak odrádza ma samotný Salesforce ekosystém kvôli svojej uzavretosti + nemám s ním doteraz žiadne skúsenosti. To im ale nevadilo keďže je po Salesforce developeroch momentálne veľký dopyt.
Moja otázka teda smeruje k Vám pokiaľ máte skúsenosti s jednou alebo druhou technológiu.
Je Salesforce dobrá kariérna voľba v roku 2020? Ktorú cestu by ste si vybrali a prečo?
Vždy ma lákalo pracovať v IBM avšak odrádza ma samotný Salesforce ekosystém kvôli svojej uzavretosti + nemám s ním doteraz žiadne skúsenosti. To im ale nevadilo keďže je po Salesforce developeroch momentálne veľký dopyt.
Moja otázka teda smeruje k Vám pokiaľ máte skúsenosti s jednou alebo druhou technológiu.
Je Salesforce dobrá kariérna voľba v roku 2020? Ktorú cestu by ste si vybrali a prečo?
Re: Front-end(React.js) vs. Salesforce
Neviem co je salesforce ale predpokladam ze to bude nejaky korporatny bullshit ako SAP, cize ja by som siel asi radsej robit hoc aj smetiara
Ale celkom ma zaujima resp. som zvedavy preco ta vzdy lakalo pracovat v IBM ?
Salesforce je Customer Relationships Management platforma. Je to samostatná spoločnosť, s IBM iba spolupracuje. Posledné roky má dosť drive upwards a všetko nasvedčuje tomu že to tak bude pokračovať. Orientuje sa na enterprise riešenia a celé to beží v cloude. V podstate task/ business/ analytic dashboardy pre všetky možné druhy spoločností. Logika v OOP orientovanom jazyku Apex-niečo ako Java a front klasika JS, CSS...
Keďže dané pozície niesu v BA ale BB tak veľký výber nemám. IBM najmä kvôli kariérnemu rastu, benefitom, renomé, firemnej kultúre, cestovanie...
Keďže dané pozície niesu v BA ale BB tak veľký výber nemám. IBM najmä kvôli kariérnemu rastu, benefitom, renomé, firemnej kultúre, cestovanie...
-
CrazyJerry
Light Star
Hlavna otazka na teba je, ci sa chces pol dna flakat, checkovat youtube/facebook, byt hodinu na kave a hodinu na obede a podobne? A pritom ta praca nebude bavit? Ale hlavne pre teba bude, ze to budes mat zaplatene (tabulkovo). Ak ano, tak voľ IBM.
Ak mas ambiciu, ze radsej sa budem trochu trapit, ucit sa nove veci, realne aj nieco robit, tak radsej mensiu firmu.
Mam kopec kamosov v accenture, IBM, T-systems, a podobne. Co som zatial pocul o IBM, tak je to riadna flakacina. Kamoska doslovne dala vypoved kvoli tomu, ze ju ta praca nebavila, nemala co robit. Oficialne bola na pozicii programator, ale iba klikala kod v nejakom ich toole. Ziadne kodenie nic. A ked dostanes ulohu establovanu na 8h napriklad, spravis to na 2 tak sa mozes zvysok dna flakat, samozrejme nenapadne.
Ak mas ambiciu, ze radsej sa budem trochu trapit, ucit sa nove veci, realne aj nieco robit, tak radsej mensiu firmu.
Mam kopec kamosov v accenture, IBM, T-systems, a podobne. Co som zatial pocul o IBM, tak je to riadna flakacina. Kamoska doslovne dala vypoved kvoli tomu, ze ju ta praca nebavila, nemala co robit. Oficialne bola na pozicii programator, ale iba klikala kod v nejakom ich toole. Ziadne kodenie nic. A ked dostanes ulohu establovanu na 8h napriklad, spravis to na 2 tak sa mozes zvysok dna flakat, samozrejme nenapadne.
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ani jednym nespravis extra chybu. (Salesforce je najvacsie CRM, prakticky neexistuje sales department co by ho nepouzivalo)
Ak chces dobuducna riesit nejaky remote job tak Frontend je lepsi, ak ta bavi splhat po corporate rebricku tak Salesforce.
Ak chces dobuducna riesit nejaky remote job tak Frontend je lepsi, ak ta bavi splhat po corporate rebricku tak Salesforce.
A za tych 8 hodin samozrejme klient (klient = dalsia korporacia, ktora nevie o co ide a ma penazi jak pliev) zaplati uplne bez problemov 2000+ eur, tak samozrejme ze sa musis nenapadne flakat inac by to bol predsa oj*b.CrazyJerry napísal:A ked dostanes ulohu establovanu na 8h napriklad, spravis to na 2 tak sa mozes zvysok dna flakat, samozrejme nenapadne.
korporat: super plat, nudna pracovna napln a nijak sa nenadries.
ale podla mna vobec nema zmysel riesit ci je salesforce dobra kariera alebo nie, lebo salesforce kariera proste nie je. kariera je software developer, teraz budes robit 3 roky v salesforce potom pride nieco nove presedlas na to. v IT sa tie technologie menia rychlejsie nez ponozky, najdolezitejsie je byt prisposobivy a nie skostnately.
ja som nastupil (do toho hnusneho korporatu, bububu) ako c++ developer, za tych 7 rokov co som tu som robil so vsetkym moznym, c#, java, powershell, installshield, crystal reports, hromadu custom rieseni a teraz mame v ramci korporatu novy projekt co je nodejs a typescript. robil som s tym niekedy profesionalne? nie, ale naucim sa, dostaneme interne skolenia a zacneme robit. o rok/dva/tri pride zase nieco nove a presedlame na to.
ale podla mna vobec nema zmysel riesit ci je salesforce dobra kariera alebo nie, lebo salesforce kariera proste nie je. kariera je software developer, teraz budes robit 3 roky v salesforce potom pride nieco nove presedlas na to. v IT sa tie technologie menia rychlejsie nez ponozky, najdolezitejsie je byt prisposobivy a nie skostnately.
ja som nastupil (do toho hnusneho korporatu, bububu) ako c++ developer, za tych 7 rokov co som tu som robil so vsetkym moznym, c#, java, powershell, installshield, crystal reports, hromadu custom rieseni a teraz mame v ramci korporatu novy projekt co je nodejs a typescript. robil som s tym niekedy profesionalne? nie, ale naucim sa, dostaneme interne skolenia a zacneme robit. o rok/dva/tri pride zase nieco nove a presedlame na to.
To nie je univerzalne pravidlo, niektori ludia robia kludne aj 20+ rokov v tom istom. To ze pride nova technologia neznamena ze vsetci na nu hned prejdu, skor naopak, ludia su konzervativny a ked sa ma na nieco prechadzat tak to musi byt znacne prelomova vec a to sa tiez nestava kazdy den.
no neviem, ja mam uplne opacnu skusenost, vzdy ked sa objavi nejaky novy buzzword (microservices, kontajnery, serverless, cloud computing, big data, ML) tak sa hned objavi nejaky projekt kde to treba vyuzit aby sme predbehli konkurenciu (lebo ano, ta uctovnicka potrebuje chat bota aby mohla lepsie faktury zadavat do systemu). to ze 80% vydrzi rok dva a potom sa projekt ukonci, to je vedlajsie, firmu to stalo par drobnych a zdroje sa jednoducho presunu na iny projekt.
my sme sa ledva presunuli na novy projekt a uz koluju reci o tom ako sa mozno vratime naspat lebo je to cele totalne nahovno zorganizovane a asi to neprezije.
ale to ta netrapi, ty nie si v strese, lebo nerobis v nejakom startupe, ktory ked do pol roka nevypluje na trh produkt tak si bez prace, ty proste robis to co ti povedia, dostavas svoj plat a tesis sa z toho ze rastu akcie ktore ti firma dava v ramci benefitov
my sme sa ledva presunuli na novy projekt a uz koluju reci o tom ako sa mozno vratime naspat lebo je to cele totalne nahovno zorganizovane a asi to neprezije.
ale to ta netrapi, ty nie si v strese, lebo nerobis v nejakom startupe, ktory ked do pol roka nevypluje na trh produkt tak si bez prace, ty proste robis to co ti povedia, dostavas svoj plat a tesis sa z toho ze rastu akcie ktore ti firma dava v ramci benefitov
-
AllGoneDead
Medium Star
Pracujem v IBM(fullstack), a ak ta odradza len salesforce, tak by som to kludne skusil.trend napísal:Vždy ma lákalo pracovať v IBM avšak odrádza ma samotný Salesforce ekosystém kvôli svojej uzavretosti + nemám s ním doteraz žiadne skúsenosti. To im ale nevadilo keďže je po Salesforce developeroch momentálne veľký dopyt.
Plati tu take nepisane pravidlo, ze ak chces, tak po nejakom case mozes bez problemov zmenit projekt(1.5-2r cca). Takze ak ta salesforce nebude bavit, mozes vyskusat iny projekt, kde budu aj uplne ine technologie. A tie sa daju vyskusat na nejakych volnocasovych projektoch ak ma clovek chut.
To co pises sa mi zda dost skreslene, kludne by si mohol dat viac info. Celkom by ma zaujimalo co je to za projekt kde realne budem pracovat 1/4 pracovneho casu.CrazyJerry napísal:Hlavna otazka na teba je, ci sa chces pol dna flakat, checkovat youtube/facebook, byt hodinu na kave a hodinu na obede a podobne? A pritom ta praca nebude bavit? Ale hlavne pre teba bude, ze to budes mat zaplatene (tabulkovo). Ak ano, tak voľ IBM.
Na projekte kde som sa robi normalne a nemam dovod sa stazovat