FTP server

Všetko ohľadom Linuxu...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

FTP server

Príspevok od používateľa nitrox »

Pred časom som mal problém rozbehať FTP server na mojom Suse 10.3, samozrejme som zistil, že to bola iba banálna chyba.

Ale teraz si naozaj neviem rady z tým, ako ho nastaviť tak, aby som mohol aj uploadovať na tento server. aj keď som zaškrtol, že anonymný môžu vytvárať adresáre a uploadovať, tak mi to neide a stále keď dám túto položku v nastaveniach tak my vyskočí okno, ktoré sa pýta, či má vytvoriť adresár pre uploadovanie anonymných, stále to potrdím "ano" a stále nič a ani prihlásený užívatelia to nemôžu robyť. neviete poradiť nejaké nastavenie,, kde sa to dá spraviť? Stále mi vyskočí keď dám uploadovať, že spojenie sa prerušilo a prenos nieje úspešný, ale a prezerať si adresáre môžem ďalej bez toho aby som sa ešte raz musel pripojiť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Maju tieto adresare spravny CHMOD, teda CHMOD s pravami 777???
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skús sa pozrieť, či ten ftp server vytvára nejaký log súbor (a či tam napr. nie je práve problém s tým, že užívateľ nemá dostatočné práva na vytvorenie toho adresára, ako písal hojko).
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Osobne by som anonymnym pouzivatelom povolil len pristup na citanie. Vytvoril by som skupinu (trebars ftp) a im by som povolil aj zapis (664/774) a vsetkych pouzivatelov nahadzal tam.
Napísať odpoveď