Funkcia pre Lazarus. -- Pomoc/Test

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pato1abc
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Funkcia pre Lazarus. -- Pomoc/Test

Príspevok od používateľa pato1abc »

Tak na začiatok: Ak si myslýte, že ste dobrím programátorom tak to budete vedieť na 100% ak odpoviete na túto otázku. Ja osobne na ňu nepoznám odpoveď a preto píšem. Taktiež som odpoveď nikde nenašiel.

Prvý pocit: Možno sa vám nasledujúca otázka bude zdať trápna a podobne ale skúste sa nad tým zamyslieť. Prinajmenšom je to výzva pre každého programátora.

A konečne tá orázka:
Pracujem na jednom zatial tajnom projekte v Lazaruse(Nástroj na vyzuálne programovanie odvodený(skoro rovnaký ale free) od Delphi.
Potrebujem funkciu podobnú tagu frame... v HTML ale nezobrazovala by sa tam stránka ale program.

Záver: Ak sa niekomu podarí odpovedať(myslím riešenie) na túto otázku uvediem ho ako spoluautora(prip. Špecialne poďakovanie) a vyhlásim ho za najlepšieho programátora roka!!!
Na oplátku sa mu budem snažiť pomáhať(ako bude v mojich silách) a ak chce spravím mu reklamu.

Tak, súťaž sa začala!!!
p.s.: Je to hlavne výzva !
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Robíš program, alebo html stránku? :)

Čo presne chceš urobiť? Lebo z takého veľmi neurčitého popisu netuším, čo presne chceš urobiť. Navyše pochybujem, že existuje nejaké zázračná funkcia, ktorá by robila presne to, čo potrebuješ. Chceš v tvojom programe zobrazovať iný program? Alebo len nejakú časť tvojho programu?
pato1abc
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa pato1abc »

Predstav si program úplne maximalizovaný(ani spodná lišta, ani horná lišta...&) a v to je nejaké miesto v ktorom by sa dal zobraziť iný program.
Ak by som to urobil v podobe formulárov stále keď ťukneš na hlaný program tak ten druhý sa posunie dozadu.
Zhrnutie: Potrebujem funkciu pre Lazarus ktorá by fungovala ako Rámce v HTML ale nezobrazovala by I stránky ale iné programy.
p.s.: Taká funkcia zatiaľ neexistuje.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

1) ujasni si čo je funkcia a čo komponent
2) osobne by som to riešil cez midi forms, ak som si správne domyslel z toho prísne tajného opisu o čo ti ide, tak práve toto potrebuješ. Ak nie, v delphi je aj komponent frame (pozrem doma ako presne sa volá) ktorý by ti tiež mohol pomôcť
3) iné programy (externé) v tom zobrazovať nedokážeš nikdy, iba ak iné "svoje programy". Tak ako si písal že nemôžeš použiť formuláre kvôli focusu, tak týmto svoj problém vyriešiš. Ale nečakaj že sa ti v nejakom okienku spustí externý program, napr. hra alebo office
Napísať odpoveď