Fyzika priklad

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
xpeter88
Amateur
Amateur

Fyzika priklad

Príspevok od používateľa xpeter88 »

Vie mi niekto pomoct s riezenim tohto prikladu?
Vypocitajte plochu statu. Ulohu hra aj zakrivenie Zeme. Samozrejme len tereticky, bez konkretnych hodnot:)
Dakujem:)
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stenky »

cisto matematicky bez pomocok?

lebo my sme to na fyzike merali rovinnym planimetrom. ak sa to ma ratat bez planimetra tak jedine ma napada dakou fakt malou mriezkou, ale tam bude chyba pomerne velka.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Stenky napísal:cisto matematicky bez pomocok?

lebo my sme to na fyzike merali rovinnym planimetrom. ak sa to ma ratat bez planimetra tak jedine ma napada dakou fakt malou mriezkou, ale tam bude chyba pomerne velka.
nemal by sa do toho nejak zaratat vzorec obsahu gule?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

praveze neviem ci su na rovinnych mapach kolme priemety statov alebo je to uz rovno rozrolovana gulova plocha. ak je to rozrolovana gulova plocha tak nieje co preratavat.

ajtak nie uplne rozumiem zadaniu. co moze pouzivat, a z coho sa vychadza. ci ma pomocky, dake vstupne udaje alebo co. ak by to bolo take luxusne a mal by matematicky predpis hranic statu tak to spravi integralom :D
xpeter88
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa xpeter88 »

Pomocky niesu ziadne:) Presne zadanie bolo vypocitat plosny obsah americkeho statu ohayo, samozrejme dbat na zakrivenie zeme.
Nezaujima ma presna hodnota. Predpokladam ze je asi aj jedno o aky stat sa jedna....
Zaujima ma len matematicky vypocet, ako by som pri vypocte postupoval a z coho vychadzal...hadam pomocou "integralov" a pod...
ziadne graficke riesenie, ani tak..
Napísať odpoveď