Fyzika
-
lowmanek
Light Professional
Re: Fyzika
Ucitelka chcela pocut nie, ale v podstate je aj ano spravna odpoved...
Zavisi to od prvku konkretne (resp. jeho molovej hmotnoti - najdes v tabulke)...napr. uhlik by vazil iba 36kg, ale take olovo cez 600kg
http://www.oskole.sk/?id_cat=5&clanok=1138
Zavisi to od prvku konkretne (resp. jeho molovej hmotnoti - najdes v tabulke)...napr. uhlik by vazil iba 36kg, ale take olovo cez 600kg
http://www.oskole.sk/?id_cat=5&clanok=1138
-
qwerty-xyz
ja by som jej povedal ze hmotnost sa udava v KG, a ze nech sproste otazky vytahuje doma manzelovi, .....
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hej, hrdina došiel
Realita by bola taká, že by si ticho čušal v lavici nech nedostaneš poznámku alebo za 5
poznamka alebo 5 ? si smiešny 
Ja by som to nepovedal tak drzo, ale tiež by som odpovedal podobne. Ak by som dostal poznámku, alebo 5, tak nič nové, slovenské školstvo.
Ak by sa učiteľka spýtala normálne, nepoviem pol slova, ale spýtala sa idiotsky, hlúpo a nezmyselne. (viď. lowmanek-ov post)
Ak by sa učiteľka spýtala normálne, nepoviem pol slova, ale spýtala sa idiotsky, hlúpo a nezmyselne. (viď. lowmanek-ov post)
-
lowmanek
Light Professional
To sa ich mala pytat, ci zdvihnu 50kg? Co by im to malo dat?
Takto si ich preskusala, ci pochopili ucivu. Urcite je to lepsia forma ako len nejaky radovy priklad z ucebnice...co by som dal za podobny pristup u nas
Takto si ich preskusala, ci pochopili ucivu. Urcite je to lepsia forma ako len nejaky radovy priklad z ucebnice...co by som dal za podobny pristup u nas
-
Andi_Cibula
Addict
Hliníkovú by niektorí veľmi zdatní zdvihnúť mohli.
Poprípade valibukovia tohto kalibru aj železnú:
http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Cyr
Poprípade valibukovia tohto kalibru aj železnú:
http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Cyr
-
qwerty-xyz
BOHUDIK ze neni, a tymto ludom to treba z vyssej pozicie aj opakovane dokazovat. Akonahle by mne syn alebo dcera povedali doma ze musia ucitela na strednej volat profesor, tak si na rodicovskom zdruzeni nad tym clovekom tak zgustnem ze sa bude posierat este pol roka, a ver mi dalsi ludia s ne takymi skolami vystudovanymi sa vyslovene TESIA na "profesorov" co vystudovali pedagogicku v presove alebo svatu alzbetku v ruzomberku ....
A to mi ver ze pri polozeni sprostej otazky typu ze ucitel sa ide chvalit aky je mudry, do 10 rokov pridu taki rodicia ze sa zacnu pytat rodicia take otazky ze pan ucitel strednej skoly sa bude potit a potit. A staci ze na zdruzeni bude s takou naladou aku mam voci ucitelom len 10 ludi a dotycny bude na praskoch.
Vies, aby sa raz nestretla ucitelka na rodicovskom zdruzeni nie s ludmi co vystudovali strednu a sli robit, ale co maju vysoke skoly, a mnohi nie jednu vysoku skolu a robia v takych sferach ze pani ucitelka strednej skoly bude take male nic pri nich.
-
javatar
Hardcore addict
qwerty - sice si netrufam odhadnut tvoju reakciu ale nesuhlasim s nazorom na otazku
Otazka totiz nabada k hladaniu suvislosti a odklon od konvecnych sposobov zmyslania co je v zdravej miere prospesne.
Otazka totiz nabada k hladaniu suvislosti a odklon od konvecnych sposobov zmyslania co je v zdravej miere prospesne.
-
qwerty-xyz
cielom strednej skoly ale je naucit konvencny sposob rozmyslania, aby to tvorilo zaklad, to ze na vysokej skole alebo po skole zistis ze sa da rozmyslat aj v inych sferach a moznostiach je pekne a aj dobre ale zaklad, to jadro, musi ostat nemenne.
V opacnom pripade to len pomuti hlavu. Domoce ziaka, ucitel ho nuti premyslat inak, co sposobi ze sa domoce.
V opacnom pripade to len pomuti hlavu. Domoce ziaka, ucitel ho nuti premyslat inak, co sposobi ze sa domoce.
-
javatar
Hardcore addict
Kruto nesuhlasim. Uvazovat kreativne sa uci uz od skolky a potom uz podobnych veci ubuda aj keby nemalo.
-
mirak2
Hardcore addict
profesor na strednej skole a profesor na univerzite su dve odlisne veci, pozri si kssj
// http://slovnik.juls.savba.sk/?w=profeso ... 8&oe=utf-8
// http://slovnik.juls.savba.sk/?w=profeso ... 8&oe=utf-8
-
p4ra
Redeemer
A preto som zo zasady na gymnaziu ani jedneho ucitela nenazyval profesorom, ale ucitelom, resp. ucitelkou. Islo ich od jedu roztrhat, ale co uz. Ja chapem rozdiel medzi ucitelom a profesorom, ked oni nie, a je to ich povolanie, tak je to ich problem.
-
Andi_Cibula
Addict
Vsimli ste si inak niekedy ako univerzitni sasovia vytrhnuti mimo realitu strasne dbaju na dodrzovanie exaktnych vyrazov ako posuvne meradlo ? Pricom fundovani odbornici z praxe bezne pouzivaju krasny hovorovy vyraz sublera. 
// Vsimol, velakrat
ale tam je uz aj skoda namahy, leda tak ho trollovat.
// Vsimol, velakrat
-
qwerty-xyz
Vsimol si si niekedy ako pan docent, odtrhnuty peknych par rokov od reality ma mudre reci o tom ako to je naozaj a o tom ako on vsetko vie, a ked sa mu predlozia udaje o tom ako to NAOZAJ v podniku je, tak sa urazi ako maly chlapec a je protivny lebo mu ziaci vytreli zrak a dali najavo ze hele bratm preber sa bo kecas take kokocinky ze to az mozne nie je ze teba dakto docentom urobil? .....
Prstom ukazovat nebudem, ale niektori by si zasluzili preplesk na totalku, KLAMAT A ZAVADZAT ako prisprostasti, lebo 10 rokov zije v knihach, a o realite, krutej a tazkej realite v podniku nema ani pary . . . . a tak sa stane ze za 40 rocnym docentom moze prist 26 rocny student po skole, robiaci vo velkom podniku, a povedat mu ty hlupy ko*ot, je to TAKTO a tu je dokaz. . . .