so sundevil-om sme dlhsiu dobu hladali kameru do auta. Nas vyber padol na g1w-c a ja vam teraz prinasam shopping guide so vsetkymi informaciami a neskor mozno aj recenziu s testami a upravami, ktore som doteraz urobil.
1. faza - hladanie
Hladali sme kameru okolo 100 eur s co najlepsim zaznamom, ved to poznate - chceli sme najlepsi pomer cena/vykon. Tu su nase prispevky a specifikacie, co sme asi hladali - tu a tu
Nasli sme tieto kamery v "strednej" triede:
2. faza - rozhodovanie
Po zhliadnuti velkeho mnozstva zaznamov, zo vsetkych tychto kamier sme sa rozhodli, ze neurobime zle, ked vyberieme tento model - g1w-c (c= capacitor, cize kondenzator). Tuto verziu sme vybrali, pretoze ma spominany kondenzator, ktory vydrzi vacsie rozpatie teplot a baterky aj tak po urcitom case stratia kapacitu a nevydrzia take teploty ako kondenzator. Kamera s bateriou by mohla mat problemy s fungovanim pri vyssich teplotach v lete, pripadne by mohla explodovat. Kondenzator sa tolko neprehrieva, no zaznam mozete nahravat iba ked je pripojena k zdroju - pri bateriach sa da nahravat aj bez zdroja par minut, ale to sme nepotrebovali.
Taktiez nam v rozhodovani pomohol tento test. Takze vzhladom na vsetky informacie a zaznamy, ktore sme videli na youtube videach, sme sa rozhodli, ze g1w-c ma najlepsi pomer cena/vykon. Dalsie 2 kamery by sa dostali vysoko nad 100 eur, kedze ku kamere este treba priratat 32gb microSD kartu. Taktiez ich zaznamy neboli az o tolko lepsie ako tie od g1w-c (ak vobec su lepsie), pretoze osobne si myslim, ze g1w-c ma velmi slusny zaznam a rozhodne je na urovni Truecam A5 a Mio MiVue 538.
// dakujeme uzivatelovi MFa za radu pri vybere kamery.
3. faza - objednavanie a cakanie
Tu vam napisem co som objednal ja + ceny a celkovy cas, co som cakal.
I.) kamera - g1w-c + mirror mount
Objednavajte iba od uzivatela estore009, pretoze na ebayi sa predava velke mnozsto fake-ov tychto kamier, takze pozor! Objednal som to aj s drziakom na spatne zrkadlo, aj ked mne sa to na spatne zrkadlo nebude dat prichytit, no dostanete k tomu este jeden uchyt na kameru (to pre istotu, keby sa mi ten prvy zlomil).
II.) prstenec pre polarizacny filter
Toto je nepovinna polozka, no ja som si to objednal, pretoze som si chcel urobit taky mensi MOD na moju kameru. Takze je potrebny prstenec 34-37mm.
III.) polarizacny filter
Opat nepovinna polozka, no polarizacny filter mi bude sluzit na to, aby odstranil odraz palubovej dosky na zazname, pripadne odrazy slnka od oprotiiducich aut, a tym ten zaznam bude este viac kvalitny.
IV.) 32gb microSDHC, class 4
Citali sme viacero odporucani, ze pre tuto kameru je vhodnejsia class 4 karta ako class 10 karta, pretoze pri class 10 by kamera mohla mat nejake problemy.
Celkovy ucet, resp. kolko ma to cele vyslo v case ked som to objednaval (ceny uvedene s postovnym)
kamera...................................46,28€
DPH...........................................8,78€
postovy colny servis..................3,60€
prstenec...................................4,08€
polarizacny filter......................3,55€
32gb SDHC karta.....................13,30€
---------------------------------------------------------------
Celkom spolu..........................79,59€
Cakanie
Kameru, prstenec a pol. filter som objednaval 24.11., vsetky veci shipli do 24 hodin. 9.12. mi prisiel prstenec a pol. filter a v ten isty den aj zadrzali kameru na colnici. Nasledujuci den som poslal emailom vypis transakcie z paypalu pracovnicke posty, ktora to dalej posunula na colnicu. 15.12. odoslali balik z colnice a 16.12. som si prevzal balik. Takze od objednavky po dorucenie to trvalo presne 23 dni.
Fotky