konecne som si nasiel cas a snazim sa vyriesit, preco mi jedna dvojica prednych USBciek, ktore som pripajal ako posledne, nejde...
doska GIGABYTE P35 - DS3L rev.2 - http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2629
na jednej z tych troch USB pripojok onboard mam pripojeny predny panel
a teraz som do druhej pripojil dalsiu dvojicu prednych USB, ktora je na regulatore otacok, lenze cokolvek do tejto novej dvojice zapojim, tak mi vypisuje, ze USB nebolo rozpoznane a Nezname zariadenie.
Skusal som najst nejake drivre, vysledok je nulovy.
na stranke gigabyte som nasiel akorat toto:
Q:When "USB 2.0 controller" is disabled in BIOS, I noticed some USB ports are not available.
A:This is chipset limitation. ICH9 embedded two EHCI Host Controllers and six UHCI Host Controllers, supporting up to twelve USB ports.
When USB 2.0 controller is (set) disabled , EHCI #2(EHCI Host Controllers)and UHCI#4 ,UHCI#5 ,UHCI#6(UHCI Host Controllers) are not available.
Therefore, rear USB ports are not available and only front USB ports are available.
V BIOSe mam enabled aj USB onboard controller, aj USB 2.0 controller
znamena to teda, ze na tej doske su tie USB pripojky len na okrasu a viac mi ich uz nepojde, pokial neodpojim niektore zadne USBcko? Ak ano, ako zrusim zadne USBcko (ak sa daju zrusit len dve a nie proste vsetky)?
kabel som uz dvakrat kontroloval a mal by byt do dosky zapojeny spravne, aj ked teda to USBcko je rozpletene a som ho tam zapajal po jednotlivych pinoch, no verim tomu, ze je spravne (presne podla USBcka zapojeneho vedla a aj podla manualu k doske)
Za pripadne rady dopredu dakujem. Urcite to bude mat nejake triv. riesenie, ktore mi unika...
//autoeditácia príspevku ( 26 Nov 2008, 16:45 )
a mozno to az take trivialne nebude, kedze stale nikto nic...
no skusim to reku cez vikend cele rozobrat znova a zapojit pripadne na ostavajuce USB na doske. Aj ked tym by to byt nemalo, pokial mi pise, ze neznamy port USB...