Game of Thrones - Seriál

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Game of Thrones - Seriál

Príspevok od používateľa Paťko »

Krásne zakončenie dokonalého seriálu :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ak by sa dal podat tiket a ja by som to urobil, prehral by som.
ale aj tak mi koniec vobec nevadi. a dokonca si viem takto predstavit skoncene aj knihy
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Pozor na spojlery keby čosi.
Koniec som čakal nejaký taký podobný, ale prevedenie, ako k nemu došlo bolo fakt biedne, hlavne "prerod" na evil Deanerys. Inak miestami sa mi zdalo, že sledujem paródiu na GoT, hlavne keď sa radili, kto bude kráľom, alebo potom zasadnutie Branovej malej rady :D

Dalo by sa to možno chápať aj tak, že Bran bol najsilnejší "hráč" a nie je to ani Bran ale trojoká vrana a celý čas konal tak, ako konal, lebo vedel, že tým pádom skončí na tróne, preto povedal aj Jonovi o jeho pôvode čím znesváril jeho a Danearys. Ale nebolo to nejako vysvetlené a nemyslím, že to takto mysleli tvorcovia, to by bolo príliš komplikované na ich štýl tvorby posledných sezón, takže skôr sa nazdávam, že to proste bol fail. Inak neviem prečo stále vraveli o "bittersweet ending", keď všetky postavy čo prežili malo svoj happyending, až na Jona, ktorý tiež ale nedopadol strašne a Deanerys už bola akože záporáčka, tak tá sa neráta.
Čakal som, že na konci aspoň dajú niečo skutočne WTF a nie len pre efekt, napr. v súvislosti s Branom, alebo s drakom čo odletel, ale nič...
Nad seriálom a knihami už premýšľam separátne, takže ok, bol to taký zlátaný koniec, neurazil, nenadchol, hotovo.

No a teraz dúfam, že maestro sa pokúsi využiť popularitu show k predajom knižky a konečne zo seba vyprdne Vetry (zimy) :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Game of Thrones - Seriál

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne sa pacilo ako to skoncilo, ale nepacilo sa mi ako to bolo natocene

musim ale uznat ze poslednych 5 minut ked zacala hrat ta hudba tak som si v duchu bilancoval cely serial a malo to nieco do seba...
je to za nami, som zvedavy co nas este ohladom Westerosu caka, skoncilo to otvorene a je tam vela ciest ktorou sa mozu vydat

GHOST IS BACK
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

6 epizod je na finalnu sezonu strasne malo , vela veci uplne uponahlanych, ktore nedavali zmysel a pokazili cely dojem serialu. Vela veci nevysvetlenych. Vacsina ludi si bude pamatat GoT hlavne kvoli poslednej sezone a ta cely dojem pokazila :(. HBO chcelo este minimalne dve sezony. D&D ale nesuhlasili a chceli to vsetko ukoncit uz v tejto osmej a tak to aj dopadlo. Naprosty FAIL,bez predlohy nevedeli co maju robit. ak niekto hovori nieco ine tak asi nepozeral prve sezony. Neviem ci toto bol master plan GRR Martina nechat tych dvoch ko*ot doje*** poslednu sezonu aby sa jeho knizky potom predavali ako teple rozky ale ak ano tak klobuk dolu lebo teraz pojdu na dracku.

K epizode: Ak toto bol po cely cas Branov plan stat sa kralom tak skutocne zlo je on. NK nas vlastne chcel len proti nemu ochranit. To ma mrzi asi najviac ako doje*** Night kinga . Nedali mu ani ziaden fight , nepovedal ani slovko. Nevieme co znamenali tie spirale co zanechaval. Co robil tych 8000 rokov, kde zil, ak by zabil Brana tak co potom co bolo jeho planom.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja si praveze serial budem pamatat kvoli zaciatkom a nie kvoli koncu, ked sa este nikto nebal ukazat divakom nasilie a nahotu, necakane zvraty a dych beruce konce epizod

a uz to tu bolo napisane tisic krat, martin predal namet hbo, ktora na jeho knihy nakrutila serial, to ze serial v istom momente predbehol nedopisane knihy a dej zrazu potreboval cerpat z hlav scenaristov je druha vec, serial ale musel
skoncit tak, ako skoncia knihy, teda ten zaver bude rovnaky, ale cesta k tomu zaveru bude od serialu v knihach uplne odlisna :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vela veci ostalo nedotiahnutych, ale treba si uvedomit, ze ak by chceli zakoncit kazdu dejovu liniu, kazdy detail tak by sme mali dalsich 4-5 prazdnych serii. ani v realnom zivote sa vela veci nevysvetli, nedotiahne. nejak mi to nevadi a skoncilo to velmi otvorene, takze sa mozeme tesit na pripadne pokracovania/spin-offy
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mna najviac zaujima co sa stalo s dothraki :D nebolo ich tam malo, ale ked greyworm odchadzal, vypadalo to ze odchadza uz len s unsullied. dothraki sa vyparili? ocakaval by som se kocuju po westerose.

co mi je najviac luto ze arya tam posledne 3 diely bola totalne zbytocne, akoze totalny waste minutaze. mozno to bol zaber, davat cely cas nadej ze ona to tam vyriesi na nakoniec nic, bola tam len na prechadzke. ked Jon zabodol dyku do Daenerys, tak som chvilu veril ze je to v skutocnosti Arya, zial nic...

este mi prisla velmi divna montaz na konci o tom ako dopadli jon, arya a sansa... preco prave oni traja? myslite ze predpriprava na spinoffy? namorny serial o aryi "West of Westeros" by som si aj pozrel. survival "Jon vs. Wild(lings)" ma uz az tak nelaka a Najlepsie Byvanie so Sansou uz vobec. jedine ze by ona teda nahanala po westerose tych dothraki. ale tych by som tipoval skor ze pojdu na juh ako na sever.

tiez nesuhlasim s tym ze vacsina ludi si bude pamatat serial podla poslednej serie... ako slusne porovnanie ma napadlo Lost. vsetci na tom frcali, totalny osial a posledna seria bola totalne sklamanie (aj ked mozno len posledny diel?), ale s odstupom casu to nikoho netrapi, stale je to paradny serial so slabsim koncom. rovnako dopadne aj GoT, proste serial co nebol schopny udrzat kvalitu, neni to prvy serial, nebude ani posledny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Toľko vecí čudných a zbytočných, že to už ani nestojí za komentár. Stále som čakal, že sa niečo stane a nestalo sa nič. Najnudnejší diel. Chvíľami to naberalo úroveň paródie. Nechápal som.

Ktosi tu napísal, že asi plán Martina, takto to doje*** a donútiť aj tých, čo nečítajú, aby začali čítať. Tak asi to takto bude.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Zatial nemam v robote moc casu na precitanie, ale priatelka mi to poslala , tak aspon posuvam.

10 najhorších scenáristických chýb a nelogickostí, ktoré pochovali 8. sériu Game of Thrones:
https://filmkult.refresher.sk/13795-10- ... 74_cImoluo
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Posledná časť bola dosť slabá, skoro nič sa tam neudialo, plno nelogických a nevysvetliteľných veci, niekde to už bola ako paródia, ukončenie tiež čudné.

Napr. to, že keď Jon zabil Daenerys a ten drak to toam zbadal tak prečo ho nespálil? A aj potom tak isto aj Grey Worm ho okamžite nezabil, veď čo horšie mohol už spraviť ako zabiť kráľovnú? Aj za menej a nie že menej aj skoro bezdôvodne pozabíjali celé mesto a teraz za toto nič? Bolo to dosť smiešne aj na rorpávku.

Aj tí vojaci, pri boji proti Night King tam skoro všetci boli zabití potom pred bojom keď stáli pred bránou mesta ich tiež nebolo až toľko ako v poslednej časti ich tam bolo mnohonásobne viac, to si nevšimol len slepí, že odkiaľ ich tam je zrazu až toľko?

A prečo ju vôbec musel Jon zabiť? Spravila čo bolo treba a toto aj stačilo? Takto to mohlo pokračovať ešte ďalej, NK a Cersei vyriešené a teraz by bolo ničo iné. Či im už klesala sleovanosť alebo to nebolo rentabilné?

A že kráľom sa stane nevýraná a slabá osoba je tiež len vtip.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

len ma zaujíma taka blbosť ešte, v poslednej časti keď hovorila Daenerys k svojim vojakom, akou rečou hovorila keď ju rozumeli aj Dothraki aj Unsullied
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Oni už mali taký univerzálny prekladač ako v Star Trek. :)

Na toto sme čakali tak dlho, celé to je ako na rýchlo vymyslené, nie príliš logické, samé chyby, niečo neuzavreté. Bolo to ako dnešné filmy so superhrdinami - dobré efekty, boje, dobre to vyzerá ale príbeh už nie boh vie aký.

Chybu spravili v tom, že 5 rokov to išlo do predu veľmi pomaly a v siedmej sérii sa to zrýchlilo až príliš, asi prišli na to, že takým tempom toto bude trvať 20 rokov, pokým sa to skončí asi v tomto bol problém a preto to urýchlili.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

DoperMTA napísal:len ma zaujíma taka blbosť ešte, v poslednej časti keď hovorila Daenerys k svojim vojakom, akou rečou hovorila keď ju rozumeli aj Dothraki aj Unsullied
K Dothrakom rozprávala dothracki a k Nepoškvrneným valýrijsky alebo aký jazyk oni používajú.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

game of thrones s08e00 the last watch

dokument o celej 8 serii, v podstate ide cisto o zakulisie a tvorbu celej poslednej serie a nepriamo sa dozvedame preco to muselo skoncit - ti ludia to uz proste nezvladali, tolko ludi na tom pracovalo a tak dlho a tvrdo, ze sa to proste rozhodli ukoncit (boj o winterfell sa natacal 13 tyzdnov a vyhradne v noci- skuste si to predstavit, a to je iba 1 epizoda zo 6tich, za 2 roky vlastne natocili 6 celovecernych filmov)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

CheZteR napísal:game of thrones s08e00 the last watch

dokument o celej 8 serii, v podstate ide cisto o zakulisie a tvorbu celej poslednej serie a nepriamo sa dozvedame preco to muselo skoncit - ti ludia to uz proste nezvladali, tolko ludi na tom pracovalo a tak dlho a tvrdo, ze sa to proste rozhodli ukoncit (boj o winterfell sa natacal 13 tyzdnov a vyhradne v noci- skuste si to predstavit, a to je iba 1 epizoda zo 6tich, za 2 roky vlastne natocili 6 celovecernych filmov)
ale RR Martin povedal ze mal material aj na 13 S. !!!! a peniaze by boli !! je*at reziserov su aj iny !! vsak to je zlata bana !! tento serial by dojil a dojil peniaze !
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Presne tak. je*at na ludi nech sa zoderu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

podla mna by to peniaze nedojilo, schopnosti reziserov a scenaristov su prudko okresane co sme mali moznost vidiet od serie 05, s westerosom si proste nevedia dat rady a ak by to malo pokracovat bez scenara od Martina, bola by to blamaz, ved si pozrite klesajuce hodnotenia serii na imdb, nikto by to nepozeral a hbo by to stalo neskutocne prachy, podla mna to v hbo dobre vedia a po dohode s tvorcami to aj ukoncili
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Hodnotenia išli dole, ale sledovanosť hore. A peniaze robí sledovanosť, nie hodnotenia. Samozrejme po istej dobe biednej kvality by začala klesať i sledovanosť, ale ešte také 2-3 série by si to na seba zarobilo. Je však dobre, že to skončilo, išlo to proste dolu vodou už dlhšie, posledná sezóna bola len čerešnička. Hoci samozrejme existuje možnosť, že keby to malo mať 10-13 sezón, tak by kvalita tak rapídne neklesla, ale to si ja nemyslím.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Na poslednej serii určite zarobili majland. Problém je, že po 8 rokoch je problematické celé obsadenie udržať pokope a samozrejme rozpočet.

Neviem, čo viac k tomu dodať. Bola to skvelá jazda a nejako to skončilo. Nastavili novú laťku seriálovej tvorby a od momentu kedy sťali Neda Starka sa TV seriály navždy zmenili.
Napísať odpoveď