Game of Thrones - Seriál

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
matki
Light Professional
Light Professional

Re: Game of Thrones - Seriál

Príspevok od používateľa matki »

Vyborny diel, hlavne zaver. Teda cela tato seria mi pride zatial najlepsia. Knihy som sice precital, ale snad iba Tyrionovu cast si ako tak pamatam a nemam v nej uplny zmatok :D
skuki
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa skuki »

Výborná časť. Hneď na začiatku seriálu sa mi postava Tyriona páčila. A po tejto časti musím napísať, že je zo všetkých najlepší herec, najlepšia postava. Ak by ho popravili asi by som to prestal pozerať. čo je celkom ironické, že inak držím pri rode Stark :D Milujem to ako stále zo všetkými vydrbe aj keď si ostatný myslia, že ho majú v hrsti :smt059 Dúfam, že spoločne so Sansou so všetkými vydrbú :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

uf, tak sud nad moje ocakavania, hlavne podmaz Rains of Castamer k zaveru.

rozmyslam co vsetko sa este stihne stat do konca serie...

//len neviem ci Ironborns a Davos boli takto aj v knihe. pamatam si minimalne vplavanie do Braavosu torchu inak :D
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Momo46 napísal:Mám ti napísať do spojleru koho si vyberú či čakáš tipy od ľudí ktorí nečítali knihu ? :D
Ak chceš vedieť tak (spoiler k nasledujúcej časti)
Spoiler
Crown si vyberie Gregora Clegane (Hora) , je to jeden z "najstrašnejších" bojovníkov v celej Westeros , pri vyplienení King's Landing práve on zabil deti Rhaegara Targaryena a Elii Martel + ju ešte znásilnil. Ak sleduješ tak si si všimol že Oberyn to viac krát spomenul že chce vedieť kto to urobil keďže je to jeho sestra (+ synovec a neter). Tywin mu hovoril že to nebol on ale Gregor , a keďže si Crown vybrala za šampióna Gregora tak sa Oberyn ponúkne Tyrionovi že ho bude zastupovať aby sa pomstil

Ja som sice knihy necital aj ked to mam rozhodne v plane ale tipoval som presne tuto dvojicu :) hlavne kvoli tomu par sekundovemu zaberu z traileru
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ti Zelezni urcite neboli tak v knihe. Theonova sestra sa s nim vobec takto nestretla.
A to vplavanie do Braavosu, tak tam myslim nesiel Stannis, ale iba Davos.

Diel bol vynikajuci, tiez sa mi tato seria paci asi najviac :)
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Prečo Tyrion neprijal to, že by ho otec poslal na Wall, ale pozaduje sud bojom, ked este nevie vobec, ze kto sa zanho postavi?
Spoiler
v knihe tušim najprv za nim prisiel Oberyn a ponukol sa, ze bude jeho sampionom az potom pozadoval sud bojom
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Presne tak ;)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Markoff:
no povedal by som ze to bola taka jeho vzbura, vedel ze asi coskoro zomrie, ani ho to uz moc netrapilo (po tom co svedcila Sae) a povedal si ze nech je to aspon za jeho podmienok, nie jeho sestry a otca.
Bobr
Guru
Guru

aacid, markoff ti len povedal ako to bolo v knihe ;)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja viem ako to bolo v knihe, tam sa
Spoiler
totiz tyrion dozvedel ze sae ho zradila az davno po sude, az to ho uplne znicilo a vlastne odvtedy je mu vsetko jedno, predpodkladam, ze kedze v seriali sa to dozvedel uz teraz, tak uz teraz mu je viac menej vsetko jedno.
Bobr
Guru
Guru

aacid
Spoiler
neviem ci to bolo az tak davno po sude, ved ked utekal tak ju zabil...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Spoiler
neviem o co ti ide, nemam zaujem sa tu slovickarit. proste v knihe sa o jej zrade dozvedel az po sude, teda pocas sudu malo pre neho zmysel sa usilovat o svoj zivot. v seriali sa to dozvedel pocas sudu, teda bol pravdepodobne dost zniceny (myslim ze to zahral celkom slusne) a bolo mu jedno co sa mu stane, teda nerozmyslal ci ma sancu v boji, proste nechcel hrat to co mu sestra a otec kazu.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

V seriály to logicky museli spraviť počas súdu , Tyrion breakdown lepšie vyznel ,a opakujem , Dinklage to zahral bravúrne :)
Na súboj sa teším a som veľmi zvedavý na budúcu časť , dúfam že
Spoiler
Lysa poletí a nebude to len svadba
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pani Dinklage a Rheon by mali dostat EMMY uz len za posledny diel. a celkovo povazujem za vynikajuce ako hraju svoje postavy
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Spoiler
Ten koniec na tom "súde", to bolo niečo, fakt povedal práve to, čo povedať mal a to ako... fantasticky, perfektne! Klobúk dole. :)

Dúfam, že ostane toto tempo, tak to už to je ono, ako to má byť.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Neviem o čom je reč , lebo z tohoto úryvku mi vychádza že Šae vypovedala pred ním na súde
Spoiler
Tyrion sesbíral všechnu důstojnost, kterou v sobě ještě byl schopen najít, a zkolébal se po
schodech. Cítil, jak ho pozorují, když přecházel nádvoří; strážní na zdech, štolbové u stájí, umývačky nádobí a pradleny u
studny, služky. Rytíři a lordi v trůnní síni se přemístili, aby je nechali projít, a šeptali svým dámám.
Tyrion ještě ani nezaujal své místo před soudci, když další skupina strážných přivedla dovnitř Šae.
Měl pocit, jako by mu sevřela srdce mrazivá ruka. Varys ji zradil, pomyslel si. Ne. To já ji zradil. Měl jsem ji nechat u Lollys.
Samozřejmě že vyslýchají Sansiny služebné, já bych udělal totéž. Zamnul si slizkou jizvu v místě, kde míval nos, a podivil se,
proč se Cersei obtěžovala. Šae přece neví nic, co by mi mohlo ublížit.
„Naplánovali to společně,“ spustila dívka, kterou miloval. „Skřet a lady Sansa to spolu naplánovali, když Mladý vlk umřel,
Sansa chtěla pomstít svého bratra a Tyrion měl v úmyslu zmocnit se trůnu. Jako další chtěl zabít svoji sestru a pak svého pana
otce, takže by se pak mohl stát pobočníkem krále Tommena. Jenže asi po roce, než by Tommen moc vyrostl, zabil by i jeho,
aby si mohl nasadit korunu na vlastní hlavu.“
„Jak to všechno víš?“ dožadoval se princ Oberyn. „Proč by se Skřet svěřoval s takovými plány služebné své manželky?“
„Občas jsem je zaslechla, jak si spolu povídají,“ odpověděla Šae, „a moje paní se tu a tam podřekla. Ale většinu toho vím
z jeho vlastních rtů. Nebyla jsem jenom služebná lady Sansy. Byla jsem jeho děvka, po celou dobu, co byl v Králově přístavišti.
Ráno v den svatby mě odtáhl do sklepení, kde přechovávají dračí lebky, a tam se mnou obcoval, se všemi těmi obludami
kolem. A když jsem křičela, řekl mi, že bych mu za to měla být vděčná, protože se nestává, aby každé děvče bylo královou
děvkou. Pak se mi svěřil, že má v úmyslu stát se králem. Řekl, že ten ubohý chlapec Joffrey nikdy nepozná svou nevěstu tak,
jako zná on mě.“ Začala vzlykat. „Nikdy jsem nechtěla být děvkou, moji páni. Měla jsem se vdát. Za panoše, dobrého
statečného chlapce urozeného původu. Jenže Skřet mě uviděl na Zeleném bodci a poslal toho chlapce, za kterého jsem se
chtěla provdat, do předvoje, a když ho zabili, poslal svoje divoké, aby mě přivlekli do jeho stanu. Šaggu, toho velkého, a
Timetta se spáleným okem. Řekl mi, že když mu nebudu po vůli, dá mě jim, a tak jsem to raději udělala. Pak mě vzal s sebou
sem do města, abych byla nablízku, když mě bude chtít. Nutil mě dělat hanebné věci...“
Princ Oberyn se tvářil zvědavě. „Jaké věci?“
Bobr
Guru
Guru

aacid to asi cital davno vid. prispevok nadomnou a este sa tu bude paprcit :smt006 Ale v pohode ja sa nehnevam, mne sa to nechcelo v knihe hladat takze diky momo46
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no co ine mi ostava ako priznat chybu, je pravda ze som to cital davno a vobec som si to takto nepamatal. este si pamatam ze som bol celkom v soku ked
Spoiler
tyrion nasiel sae v komnatach jeho otca
ospravedlnujem sa.
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

aacid: Pozor na spojler pre nadchádzajúce časti! Napíš čoho sa týka, lebo ho môže otvoriť človek, ktorý knihu nečítal!
Bobr
Guru
Guru

aacid v pohodicke, ani ja si vela veci nepamatam uplne dokonale, kedze ide o tak rozsiahle knizne dielo... :coffee:
Napísať odpoveď